6 light cocktails για τέλεια σιλουέτα

6-light-cocktails-gia-teleia-siloueta-light-cocktails-gia-teleia-siloueta

ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Ωραίο το καλοκαιράκι, ωραία τα ποτά δίπλα στη θάλασσα και τα μεσημεριανά cocktails, αλλά θυμηθείτε ότι το αλκοόλ είναι μεγάλος εχθρός της καλλίγραμμης σιλουέτας σας. Μην απαρνηθείτε όμως τα αγαπημένα σας ποτά, απλά αλλάξτε τα λίγο…

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και ειδικά cocktails, κρύβει πολλές θερμίδες, τις οποίες για να κάψετε χρειάζεστε πολλή ώρα σκληρής γυμναστικής. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να διακόψετε τις εξόδους σας στα beach bars και τα νυχτερινά στέκια.

Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω cocktails, που θα σας γλιτώσουν από περιττές θερμίδες, χωρίς όμως να περιορίσουν την απόλαυση ενός ζωηρού φρουτένιου αλκοολούχου συνδυασμού. Επιπλέον, διαβάστε τα μικρά μυστικά που παραθέτουμε για να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας ποτό, χωρίς τύψεις για τις αλκοολικές ατασθαλίες που έχουν αρνητικό αντίκτυπο και στην υγεία αλλά και στο σώμα σας.

Low-cal Mojito

H ανάλαφρη γεύση της μέντας, οι δροσεροί τόνοι ενός από τα πιο must εξωτικά cocktails του καλοκαιριού, σίγουρα θα σας ταξιδέψουν στους δρόμους της Κούβας και σε ρυθμούς σάλσα. Όμως η υπερβολική ποσότητα από ένα τέτοιο cocktail κρύβει τον κίνδυνο να βάλει το σώμα σας σε κακά μονοπάτια.

Οι συνταγές του Mojito, ποικίλουν. Άλλες χρησιμοποιούν πολλή ζάχαρη και άλλες αρκετό σιρόπι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές, μια μόνο δόση από αυτό το cocktail να είναι αρκετή για να πάρετε ακόμα και 1000 θερμίδες, έτσι απλά. Ωστόσο δεν χρειάζεται να στερήσετε από τον εαυτό σας αυτή την απόλαυση. Φτιάξτε μια πιο ανάλαφρη, χαμηλή σε θερμίδες εκδοχή, η οποία θα σας γλιτώσει από τα λιπαρά που θα σας… φουσκώσουν.

Για ένα low-cal Mojito θα χρειαστείτε: σόδα, 2 φύλλα μέντας, 2 κουτάλια της σούπας χυμό από lime, 1 κουταλάκι του γλυκού στέβια και 50 ml ρούμι.

Skinny Gin and tonic

Αν και το κλασικό gin-tonic μπορεί να σας φαίνεται ελαφρύ, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Το tonic έχει υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκαντικά και από μόνο του έχει αρκετές θερμίδες, οπότε υπάρχει χώρος για βελτίωση και σε αυτή την περίπτωση, χωρίς να θυσιαστεί η γεύση. Σε σύγκριση με άλλα ποτά, το gin έχει λιγότερες θερμίδες. Οπότε αφεθείτε στη γεύση ενός καλού gin με ένα τολμηρό μίγμα εσπεριδοειδών και αντικαταστήστε το tonic με νερό ή σόδα που έχει 0 θερμίδες.

Για ένα skinny gin tonic λοιπόν, χρειάζεστε: μια φέτα lime, 150 γρ. σόδα και 60 gr gin. Ρίχνουμε το gin και τη σόδα σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο με παγάκια, ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με μια φέτα lime.

Watermelon Fizz

Το Watermelon Fizz είναι ένα εξαιρετικό cocktail με χυμό καρπούζι και τεκίλα, γλυκιά γεύση και μια μυρωδιά από κόλιαντρο. Αυτό το αρκετά διαιτητικό cocktail, κερδίζει ακόμα και τον πιο αυστηρό και δύσκολο καταναλωτή.

Το Watermelon Fizz αποτελείται από 30 γρ τεκίλα, 90 γρ. χυμό καρπούζι, ελάχιστο σιρόπι και σόδα, λίγο κόλιαντρο και λίγο χυμό από lime. Ανακατεύουμε τον χυμό καρπούζι με τον κόλιαντρο, στη συνέχεια προσθέτουμε τον πάγο, το σιρόπι και την τεκίλα και τα ανακατεύουμε καλά. Ύστερα το τοποθετούμε σε ποτήρι με πάγο και το γαρνίρουμε με μια φέτα καρπούζι.

Bluegrass Cocktail

Τα blueberries είναι η καλύτερη λύση για να μην προσθέσουμε επιπλέον ζάχαρη στο ποτό μας, καθώς είναι από μόνα τους αρκετά γλυκά. Έτσι, το Bluegrass Cocktail αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό έντονης μυρωδιάς και υπέροχης γλυκιάς γεύσης, αλλά και με λίγες θερμίδες.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής: 6 blueberries, 6 φύλλα μέντας, 60 γρ. βότκα, λίγο σιρόπι και ελάχιστο χυμό lime. Ανακατέψτε ελαφρά τα blueberries, τη μέντα και το σιρόπι, προσθέστε τα υγρά και στη συνέχεια, γεμίστε με το μίγμα ένα ποτήρι για cocktail, με πάγο.

The Size 0 Cocktail

Μια καυτή καλοκαιρινή μέρα, ένα κρεμώδες ποτό όπως η Pina Colada ακούγεται ιδανικό. Αλλά για να μην παρεκτραπούμε, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα ποτό πλούσιο σε βιταμίνες που θα μας δροσίσει χωρίς να μας γεμίσει με υπερβολικές θερμίδες με την κρέμα του.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε ένα αγγούρι, μερικές φράουλες, λεμονάδα με στέβια (θα τη βρείτε στο εμπόριο) και 50 γρ. βότκα. Πατήστε σε ένα ποτήρι το αγγούρι και τις φράουλες να βγάλουν τους χυμούς τους, προσθέστε λίγη λεμονάδα, τη βότκα και καλύψτε το υπόλοιπο ποτήρι με παγωμένο νερό ή σόδα.

The Wild Rocket Cocktail

Αν πραγματικά θέλετε έναν πράσινο τόνο στο cocktail σας, τα συγκεκριμένο ποτό θα σας ενθουσιάσει. Η ρόκα έχει μια πικάντικη φρέσκια γεύση και ταιριάζει πολύ με όποιο αλκοόλ κι αν επιλέξετε. Για να φτιάξετε ένα cocktail με άγρια ρόκα δοκιμάστε να ανακατέψετε 35 γρ. gin και 2 κουταλιές στέβια στο μίγμα από ένα 2-3 φύλλα άγρια ρόκα και 20 γρ. χυμό από lime. Εντυπωσιακό.

Diet tip #1

Να λαμβάνετε υπ’όψη σας το ποσό των θερμίδων που λαμβάνετε σε κάθε ποτό. Οτιδήποτε αναμιγνύεται με χυμούς φρούτων και σόδα μπορεί να είναι μεγάλη παγίδα. Όταν πίνετε, το συκώτι σας δίνει προτεραιότητα στο αλκοόλ και βάζει όλα τα άλλα σε αναμονή. Ως εκ τούτου η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μετατρέπεται σε λίπος στο σώμα σας. Ενώ όταν ανακατεύετε με χυμό φρούτων επιλέξτε κατά προτίμηση να είναι φυσικός χυμός και προσθέστε λιγότερο από 200 γραμμάρια.

Diet tip #2

Αν έχετε σκοπό να πιείτε, καλό θα ήταν να ασκηθείτε είτε πριν από την κατανάλωση του αλκοόλ είτε μετά, προκειμένου να κάψετε τις θερμίδες. Για να κάψετε τις θερμίδες 2 ποτών θα χρειαστείτε 1,5 ώρα μπάσκετ ή αντίστοιχου τύπου άσκηση. Γι’αυτό σκεφτείτε πριν τα καταναλώσετε, πόση επιπλέον προσπάθεια χρειάζεστε για να τα κάψετε.

Diet tip #3

Προσπαθήστε να στολίζετε το gin με βότανα, τα οποία θα αναζωογονήσουν τη γεύση σας ενώ παράλληλα θα της προσθέσουν βάθος, χωρίς επιπλέον θερμίδες. Επίσης προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε πιο μεγάλα παγάκια. Έτσι θα μειώσετε την ποσότητα του ποτού σας χωρίς καν να το προσέξετε.

Diet Tip #4

Μείνετε ενυδατωμένοι συνέχεια. Μην παραλείπετε να πίνετε νερό ακόμα και κατά τη διάρκεια κατανάλωσης του ποτού σας. Είναι πολύ σημαντικό τόσο για τη σιλουέτα σας όσο και για την υγεία σας.

Diet Tip #5

Προτιμήστε να φτιάχνετε μόνοι σας τα cocktails σας και να τα καταναλώνετε με την παρέα σας στο σπίτι. Έτσι μπορείτε να ξέρετε τι ακριβώς έχετε βάλει μέσα και να κάνετε προσθαφαιρέσεις της αρεσκείας σας, δημιουργώντας εξαιρετικά νόστιμα και ευφάνταστα cocktails.

Diet Tip #6

Το μυστικό στις light εκδοχές των cocktails είναι η σόδα, η οποία δεν έχει καθόλου θερμίδες. Αν την αρωματίσετε δε και με βότανα ή φρούτα θα της δώσετε μια φυσική γλυκύτητα αποφεύγοντας παράλληλα τη ζάχαρη και τα γλυκαντικά.

Diet Tip #7

Η αλήθεια είναι ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι βασική αιτία αύξησης βάρους. Δεν είναι μόνο οι θερμίδες που κρύβει το κάθε ποτό ξεχωριστά, αλλά είναι και το γεγονός ότι το αλκοόλ κάνει το αίσθημα της πείνας πιο έντονο και μειώνει τις αντιστάσεις μας απέναντι σε «κακές» επιλογές. Επομένως, όσο λιγότερο, τόσο καλύτερα!