12 cocktails πέρα από τα συνηθισμένα

12-cocktails-pera-apo-ta-sunithismena

The Crapper, Rock and Rita’s Λας Βέγκας, φωτογραφία: http://rockandritas.com

ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Το καλοκαίρι τα cocktails έχουν την τιμητική τους και είναι η εποχή που αναζητάς κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Όσο πιο εξωτικό είναι το cocktail τόσο το καλύτερο, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να φτάσουμε… στα άκρα και να εξετάσουμε τα πιο περίεργα cocktails, που αξίζει να δοκιμάσετε μια φορά στη ζωή σας.

Αν νομίζετε ότι είστε εξπέρ στα cocktails, μάλλον πρέπει να δείτε την παρακάτω λίστα. Οπλιστείτε λοιπόν, με καλή διάθεση και ετοιμαστείτε να… μεθύσετε με κάποιες εκρηκτικές γεύσεις που δεν έχετε ξανασυναντήσει ποτέ πριν.

The Crapper

Πίνοντας ένα cocktail μέσα από ένα μπολ-τουαλέτα, μπορεί να μη σας φαίνεται εξαιρετική ιδέα, ωστόσο είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε με φινέτσα το βράδυ σας στο Rock and Rita’s του Λας Βέγκας. Το γεμάτο θερμίδες Crapper είναι μια Pina Colada με βάση σοκολάτας και γαρνιρισμένη με μια Snickers. Μπορείτε δε, να κρατήσετε το ποτήρι αφού τελειώσετε. Πληροφορίες: http://rockandritas.com .

Doug Laming’s Margarita

Στο Rabbit Hole Bar της Αυστραλίας, οι barmen δημιουργούν μαργαριτάρια από αλκοόλ που σπάνε στο στόμα. Χρησιμοποιούν αλγινικό νάτριο, γαλακτικό ασβέστιο και τη διαδικασία σφαιροποίησης για να δημιουργήσουν μπάλες από Cointreau. Το Doug Laming’s Cocktail είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και περιλαμβάνει ένα Jellied G & T, δηλαδή έναν κύβο ζελέ από τζιν. Πληροφορίες: www.rabbitholebar.com.au .

Φωτογραφία: www.rabbitholebar.com.au

Dukes HRH Baby Cocktail

Εμπνευσμένοι από την πρόσφατη βασιλική γέννηση στη Βρετανία, οι δημιουργοί αυτού του cocktail μετέτρεψαν τον πολτό φρούτων σε ένα από τα βασικά συστατικά. Από εκεί και πέρα περιλαμβάνει Perrier-Jouet Grand Brut NV και Cointreau και είναι τέλειο για το καλοκαίρι. Πληροφορίες: www.dukeshotel.com .

The Rum Blazer

Φωτογραφία:www.shaka-zulu.com

Ο Jerry Thomas ήταν ένας Αμερικανός bartender, ο οποίος τελειοποίησε την τεχνική του φωτεινού ουίσκι και της ρίψης του φλεγόμενου υγρού ανάμεσα σε δύο ασημένια κύπελλα. Ο αείμνηστος αυτός barman ενέπνευσε το Rum Blazer στο Shaka Zulu του Λονδίνου.

Πρόκειται για ένα φλογερό αφέψημα που παρασκευάζεται στο τραπέζι του πελάτη και σερβίρεται μόνο σε θερμοκρασία 10°C. Περιέχει καρυκευμένο ρούμι, λικέρ Grand Marnier και σκόνη κανέλας, όντας εμπνευσμένο από το διάσημο cocktail Blue Blazer. Πληροφορίες: www.shaka-zulu.com .

Camel Milk Cocktail

Πρόκειται για ένα μη αλκοολούχο cocktail, που δημιουργήθηκε αρχικά για τους Μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια της νηστείας του Ραμαζανίου. Το γάλα καμήλας είναι τρεις φορές πιο πλούσιο σε βιταμίνη C σε σχέση με το αγελαδινό και είναι γεμάτο από σίδηρο, ακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Φωτογραφία: www.ritzcarlton.com/en/Properties/AbuDhabi/Default.htm

Τα ποτά με γάλα καμήλας είναι διαθέσιμα όμως και μετά το Ραμαζάνι στο Mijana, το εστιατόριο του Ritz-Carlton στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εξαιτίας του υψηλού επίπεδου πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών συστατικών, έχει εξελιχθεί στο ιδανικό ποτό για να συνοδεύσει το Suhoor, το οποίο και λαμβάνεται πριν από την ανατολή του ηλίου κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου. Οι γεύσεις του περιλαμβάνουν φράουλα, κεράσι και καρύδι. Πληροφορίες: www.ritzcarlton.com/en/Properties/AbuDhabi/Default.htm .

Sour Τoe Cocktail

Το Sour Toe cocktail σερβίρεται στο κλαμπ Sourtoe Cocktail στο Youkon του Καναδά και μπορεί να αποτελέσει είναι ενα οποιοδήποτε ποτό, μόνο με μια προσθήκη: ενός πραγματικά ακρωτηριασμένου δαχτύλου ποδιού, το οποίο ρίχνεται στο ποτήρι. Ναι, καλά διαβάσατε...

Φωτογραφία: www.sourtoecocktailclub.com

Αν και κανείς δεν είναι σίγουρος για την προέλευση του ποτού, λέγεται ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1973, όταν κάποιοι κατανάλωσαν ένα ποτήρι σαμπάνιας ή μπύρας που περιείχε ένα δάχτυλο και στη συνέχεια, δήλωσαν αυθεντικοί «sourtoers».

Σήμερα το δάχτυλο του ποδιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε ποτό, με τον κανόνα να τονίζει ότι όπως και αν επιλέξετε να το πιείτε, τα χείλη πρέπει να ακουμπήσουν οπωσδήποτε το δάχτυλο. Μέχρι σήμερα, περίπου 60 χιλιάδες άνθρωποι έχουν δοκιμάσει αυτό το παράξενο cocktail και μάλλον επέζησαν... Πληροφορίες: www.sourtoecocktailclub.com .

The Bullshooter

Φωτογραφία: www.dresden-onlyone.de

Αυτό το cocktail εμφανίζεται στο OnlyOne της Δρέσδης, το πρώτο μοριακό μπαρ της πόλης που περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερα πλούσιο μενού. Ένα ποτήρι Bullshooter περιέχει τρεις δοκιμαστικούς σωλήνες που γεμίζουν με αρωματικά μαργαριτάρια από Blue Curacao, Vodka και Red Bull. Πληροφορίες: www.dresden-onlyone.de .

Gunpowder Plot

Αυτό το cocktail είναι δημιουργία του barman Grant Collins από το Σύδνεϋ, του οποίου τα αγαπημένα συστατικά περιλαμβάνουν ξηρό πάγο, υγρό άζωτο και ζελέ. Για το Gunpowder Plot χρησιμοποιείται τζιν με εκρηκτικές γεύσεις και έπειτα το κουνάμε καλά μαζί με Fernet Branca (ένα παραδοσιακό βότανο που βοηθά στη χώνεψη) και το ασπράδι από ένα αυγό.

Αυτή η μέθοδος αφήνει το cocktail με ένα παχύ στρώμα αφρού στην κορυφή. Αναλυτικά τα υλικά του είναι ένα δυνατό τζιν, καρυκεύματα διαλυμένα σε σιρόπι και bitters. Πληροφορίες: www.zetabar.com.au .

Earl Grey Caviar Martini

Φωτογραφία: www.quinary.hk

Ο αέρας και το χαβιάρι χρησιμοποιούνται για να δώσουν επιπλέον γεύση και υφή σε αυτό το ποτό, ένα από τα πολλά ασυνήθιστα που σερβίρονται στο cocktail bar Quinary του Χονγκ Κονγκ. Αυτό το εντυπωσιακό cocktail περιέχει μόρια από χαβιάρι και γεύση Martini, ενώ ολοκληρώνεται με αέρα από Earl Grey. Το Earl Grey Caviar Martini είναι επίσης, ένας δροσιστικός συνδυασμός από φρέσκο λιωμένο αγγούρι, lime και χυμό λεμονιού, με κουφοξυλιά και χυμό μήλου. Όλα αυτά τα συστατικά ταιριάζουν αρκετά με τη βότκα λεμόνι. Πληροφορίες: www.quinary.hk .

Diamonds are Forever

Μόνο τα καλύτερα συστατικά περιέχονται σε αυτό το πολυτελές cocktail των 1.347 δολαρίων που σερβίρεται στο Skyview Bar στο Burj Al Arab του Ντουμπάι. Σαμπάνια L’Heraud Grand, Σαμπάνια Luxor με φύλλα χρυσού 24 καρατίων και Bitter Truth Jerry Thomas για την πικράδα. Σερβίρεται σε ένα ποτήρι για cocktail από κρύσταλλα Swarovski, το οποίο περιέχει διαμάντια και μπορείτε να το κρατήσετε. Πληροφορίες: www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/dubai/burj-al-arab/restaurant-at-burj-al-arab/skyview-bar .

Coquetier

Φωτογραφία: www.pretadiner.com/en/index.php

Τα υλικά για αυτό το cocktail περιλαμβάνουν ρούμι, σοκολάτα και κανέλα και το cocktail σερβίρεται σε ένα κέλυφος αυγού. Ο Antoine Amédée Peychaud ήταν ένας φαρμακοποιός γνωστός για το ότι σε μασονικές συγκεντρώσεις στη Νέα Ορλεάνη του 18ου αιώνα σέρβιρε το κονιάκ σε αυγοθήκες. Ερχόμαστε λοιπόν 200 χρόνια αργότερα όπου στο Pret a Diner του Βερολίνου έχουν αναδημιουργήσει αυτό το ιστορικό cocktail. Πληροφορίες: www.pretadiner.com/en/index.php .

Wakey, Wakey, Mary, Eggs and Bacey

Αυτό το ασυνήθιστο cocktail με το περίεργο όνομα σχεδιάστηκε για να βοηθάει τους πότες να ανακάμψουν μετά από μια βαριά νύχτα κατανάλωσης αλκοόλ που οδήγησε σε ένα hangover. Η βάση του είναι το Bloody Mary με καυτερή σάλτσα, ιρλανδέζικη μπύρα και γαρνιτούρας από λαχανικά τουρσί, αυγά ορτυκιού, μπέικον και ένα κομμάτι τοστ με τυρί. Τα αυγά ορτυκιού και το ψητό τυρί σε συνδυασμό με τα λαχανικά μετατρέπουν αυτό το ποτό σε ένα μικρό... γεύμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για ένα δύσκολο πρωινό. Πληροφορίες: www.chapeltavern.com .