Ζούμε την απόλυτη εμπειρία της επικοινωνίας με Το Μουσείο Επικοινωνιών Oμίλου ΟΤΕ από το σπίτι

amaliatilegrafos1920x1280
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Δράσεις, προτάσεις και βόλτες από το σπίτι που μας κρατούν συνδεδεμένους, μέσα από το πλούσιο digital πρόγραμμα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, για όλη την οικογένεια, που θα ανανεώνονται κάθε εβδομάδα.

Τι θα λέγατε αυτές τις μέρες που ο ελεύθερος χρόνος, ειδικά για τα παιδιά, περισσεύει, να ανοίξουμε την πόρτα στην Μόνα Λίζα και τα μυστικά μας σε ένα ταξίδι κατευθείαν από το Λούβρο στο σαλόνι μας; Μετά, πώς θα σας φαινόταν να φτιάξουμε το δικό μας τετράδιο ή και ακόμη ένα κατάδικό μας κινητό τηλέφωνο; Επιστημονική φαντασία; Όχι, κάθε άλλο. Αυτά και περισσότερα γίνονται εφικτά χάρη στον ειδικό της digital επικοινωνίας: το Μουσειο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών λοιπόν, ακολουθώντας τις γενικότερες συστάσεις, έχει αναστείλει μέρος της λειτουργίας του όχι όμως και την επικοινωνία! Το αντίθετο μάλιστα. Που σημαίνει ότι, μαζί με την Cosmote και με την υπόσχεση «Από το σπίτι, καλύτερα για όλους», ανακαλύπτουμε από κοινού έναν κόσμο επικοινωνίας για όλους. Έτσι, στη νέα σελίδα www.cosmote.gr/apotospiti βρίσκουμε ενημερώσεις, πληροφορίες και συμβουλές που ανανεώνονται συνεχώς.

Επικοινωνία όμως θα πει και ψυχαγωγία, για αυτό, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, μέσα από την ιστοσελίδα www.otegroupmuseum.gr μας προσκαλεί να μείνουμε στο σπίτι, διασκεδάζοντας, μαθαίνοντας και αξιοποιώντας στο μέγιστο τον ελεύθερο χρόνο, όσο διαρκούν τα μέτρα ενάντια στην πανδημία. Πάμε να δούμε το πρόγραμμα αναλυτικά! 

1) Εικαστικές δράσεις / Κάντο στο σπίτι

Η Mona Liza «επισκέπτεται» το Μουσείο /κολάζ (7-12 ετών)

Το Μουσείο, αυτό το διάστημα, δεν δέχεται επισκέψεις, όμως στην περίπτωση της Mona Lisa, κάνει μια «τιμητική εξαίρεση! Mona Lisa! Το διάσημο έργο του Leonardo da Vinci το οποίο βρίσκεται στο μουσείο του Louvre στο Παρίσι. Η προσωπογραφία αυτή ξεχωρίζει για την έκφραση και το χαμόγελο της γυναίκας, το οποίο είναι αινιγματικό. Παρατήρησέ την και θα δείς όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου καθαρά, καθώς και τα ρούχα που φοράει με όλες τις λεπτομέρειες. Ένα video με  έργα του Leonardo da Vinci και έργα κολάζ διάσημων δημιουργών θα σε εμπνεύσουν! Ακολούθησε τα απλά βήματα και το μόνο που έχεις να  κάνεις είναι να συγκεντρώσεις τα υλικά και να φτιάξεις με φαντασία το δικό σου κολάζ ! Μετά «τοποθέτησε» την Mona Lisa μαζί με εκθέματα τηλεφωνικών συσκευών του Μουσείου. Έτσι, δεν θα είναι μόνο στο Μουσείο του Λούβρου…θα την έχεις και εσύ στο σπίτι!

Ένα κινητό με τα δικά σου χρώματα / ζωγραφική  (4-6 ετών)

Σίγουρα τα κινητά τηλέφωνα, είναι πολλά και σχεδόν όλοι έχουν από ένα. Τι θα έλεγες, το "δικό σου" κινητό, να είναι αλλιώτικο από τα άλλα: Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη, πάρε τα αγαπημένα σου χρωματιστά μολύβια και τους μαρκαδόρους σου και ....κάνε το δικό σου κινητό!

Κατασκευάζουμε το δικό μας τετράδιο / κατασκευή (από 9 ετών)

Τι ξέρεις για την τέχνη της βιβλιοδεσίας; Έχεις παρακολουθήσει ποτέ, πως «δένεται», ένα βιβλίο; Αυτές τις ημέρες που έχουμε πολύ χρόνο στο σπίτι θα φτιάξουμε το δικό μας χειροποίητο τετράδιο … Κάνε κλικ στο site του Μουσείου Tηλεπικοινωνιών,  www.otegroupmuseum.gr, δες προσεκτικά το βίντεο και ακολούθησε 6 απλά βήματα …πάρε χαρτόνι, φύλλα, βελόνα και κλωστή, και σε λίγο, το δικό σου τετράδιο, θα είναι έτοιμο! Και μην το αφήσεις .. «άδειο» αλλά γράψε τις εμπειρίες σου, από όλα αυτά, που ζούμε σήμερα. Θα σου είναι ένα χρήσιμο ημερολόγιο αναμνήσεων, όταν όλα θα έχουν περάσει!

2) Περιήγηση στα digital σημεία της έκθεσης

Μέσα από το site του Μουσείου, όλοι έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές εφαρμογές επαυξημένης (AR) & εικονικής πραγματικότητας (VR) της μόνιμης έκθεσης. Γνωρίστε και περιηγηθείτε στο καλωδιακό πλοίο του ΟΤΕ , «Θαλής ο Μιλήσιος», το παλαιότερο στον κόσμο! Κάθε εβδομάδα σε περιμένει μια καινούρια ψηφιακή εμπειρία!

3) Ιστορίες Τηλεπικοινωνιών

Με ποιο τρόπο ο τηλέγραφος βοήθησε τον Κόμη Μοντεχρήστο, τον διάσημο ήρωα του Αλέξανδρου Δουμά, να εκδικηθεί τους ανθρώπους που τον φυλάκισαν; Το κλασικό βιβλίο της παγκόσμιας λογοτεχνίας του Αλέξανδρου Δουμά περιλαμβάνει στην πλοκή του τον τηλέγραφο. Όχι όμως τον ηλεκτρονικό τηλέγραφο του Μορς, αλλά τον οπτικό τηλέγραφο του Chappe. «Είχα δει κάποιες φορές να υψώνονται στην άκρη του δρόμου αυτά τα μαύρα πτυσσόμενα χέρια που μοιάζουν με τα πόδια ενός τεράστιου σκαθαριού». Ξέρατε ότι  οι τηλεπικοινωνίες  στην Ελλάδα ξεκίνησαν από ένα παραλίγο ατύχημα; Αυτές, και πολλές ακόμη ιστορίες, γνωστές ή άγνωστες, που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες και την εξέλιξή τους, παρουσιάζονται κάθε εβδομάδα στο site του Μουσείου.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών θα προτείνει κάθε εβδομάδα, νέες δράσεις για μικρούς, μεγάλους και οικογένειες #StayConnected #StayCurious @otegroupmuseumgr