H Fabrica Athens επιστρέφει

fabrica-athens
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2020

Ο ιδιαίτερος τεχνοχώρος ανοίγει ξανά στις 25 Μαΐου και μας περιμένει όλους στην υπέροχη αυλή του.

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος η υπέροχη αυλή της Φάμπρικα θα μας φέρει και πάλι λίγο αέρα νησιού στο κέντρο της πόλης, με τον ιδιαίτερο φωτισμό, τις επιλεγμένες μουσικές και τα δροσερά κοκτέιλ της. Όλα αυτά θα συμβούν από την Δευτέρα 25 Μαΐου, όπου ο Τεχνοχώρος θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του, προσαρμοζόμενος στις νέες συνθήκες και ακολουθώντας όλους τους κανόνες που προβλέπει η επανεκκίνηση της λειτουργίας των υπηρεσιών εστίασης.

Αυτή τη φορά, η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens και οι άνθρωποί της βγαίνουν από μία πολύ ιδιαίτερη περίοδο, που έπληξε διπλά την ομάδα: τόσο στη λειτουργία του καφέ-μπαρ, όσο και στη λειτουργία του Τεχνοχώρου και του Θεάτρου, όπου σταμάτησαν όλες οι παραστάσεις, τα φυσικά εργαστήρια και οι εκθέσεις. Όμως η ανησυχία και η δημιουργία δε σταμάτησαν ποτέ! Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το εργαστήριο του Θεάτρου της Έρευνας συνεχίστηκε και μάλιστα ετοιμάζεται να παρουσιάσει σύντομα τα αποτελέσματά του, με ηλεκτρονικό βέβαια τρόπο. Παράλληλα, τα μέλη της Φάμπρικας εργάζονται στον χώρο, προκειμένου να είναι απόλυτα συμβατός με τους νέους κανόνες λειτουργίας και σκέφτονται πώς θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία για τους επισκέπτες. Έτσι λοιπόν, η αυλή της θεατρικής ομάδας Fabrica Athens θα γεμίσει με απρόσμενα καλλιτεχνικά δρώμενα-έκπληξη! Κάθε μέρα διαφορετικοί καλλιτέχνες θα παρουσιάζουν διαφορετικές σύντομες δράσεις, που θα ομορφαίνουν την έξοδό μας και τα ποτά μας.

Ένα από αυτά τα δρώμενα θα είναι και η ανάγνωση των ποιημάτων του Αλέξανδρου Β., ποιήματα που γράφτηκαν κατά τον εγκλεισμό του στην ψυχιατρική μονάδα των φυλακών Κορυδαλλού και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις 7 Μαρτίου, στα εγκαίνια της έκθεσης Πρώτη Απόπειρα στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, που όσοι παραβρέθηκαν θυμούνται με μεγάλη συγκίνηση. Η έκθεση ήταν μία δράση –  κατάθεση ψυχής από δυο μέλη της θεατρικής ομάδας και της ομάδας εικαστικής έκφρασης του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού. Εκτός από την ποιητική συλλογή του Αλέξανδρου Β., παρουσιάστηκαν και πορτραίτα και αυτοπροσωπογραφίες του πρόσφατα αποφυλακισμένου Σωτήρη Λαλιώτη. Η Fabrica Athens θέλησε να δώσει στην Πρώτη Απόπειρα τον χρόνο που της άξιζε, ειδικά τώρα που η εμπειρία του εγκλεισμού μας έχει αγγίξει όλους.

Όπως μας λέει η ομάδα της Fabrica Athens: Όλη η ομάδα, οι ηθοποιοί και οι καλλιτέχνες της Fabrica Athens εκ των πραγμάτων αφήσαμε τους μονολόγους και σηκώσαμε για μία ακόμη φορά τα μανίκια μας. Με μεράκι και προσωπικό κόπο, ανακαινίσαμε και ετοιμάσαμε τον χώρο του καφέ, την αυλή αλλά και το χειροποίητο θέατρο για να φιλοξενήσουμε με ασφάλεια και χαρά τους επισκέπτες μας.

Στόχος της Πολυδραστικής Ομάδας Τέχνης Fabrica Athens είναι ο χώρος να αποτελέσει σημείο συνάντησης όπου θα απολαύσουμε δροσερά κοκτέιλ στην αυλή αλλά και να φιλοξενήσει θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκθέσεις, και βραδιές κινηματογράφου ζωντανεύοντας ξανά μια γωνιά του Κεραμεικού και στηρίζοντας τους ανθρώπους της τέχνης σε αυτήν την δύσκολη εποχή.

Info
Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός
210 34 11651