«Μεταμορφώνοντας» 5 κλασικά κι αγαπημένα cocktails

metamorfonontas-5-klasika-ki-agapimena-cocktails-klasika-ki-agapimena-cocktails

ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Κάποιοι από εμάς θυμούνται ακριβώς το πρώτο μας ποτό, ενώ άλλοι εσκεμμένα θέλουν να το ξεχάσουν. Η εκτέλεση των γνωστών cocktails, που κάποτε μας φαινόταν εξαιρετική, με το πέρασμα του χρόνου εξελίσσεται και βελτιώνεται. Μπορεί να θυμάστε ένα amaretto sour που θύμιζε πετιμέζι ή ένα cosmopolitan που φτιαχνόταν κατά κόρον με έτοιμο νέκταρ cranberry, απείρως γλυκό.

Αυτά όμως, σήμερα έχουν αλλάξει αρκετά και τα cocktails παίρνουν άλλη μορφή, πολύ πιο «ώριμη». Το νέκταρ αντικαθίσταται με φρέσκο χυμό, ενώ η ζάχαρη είναι πια σιρόπι και χρησιμοποιείται με φειδώ.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε 5 αγαπημένα cocktails που έχουν περάσει σε νέα εποχή, με μικρές προσθήκες και ευρηματικές πινελιές κι ας ξεφύγουμε από την «κατάρα» των ποτών «του σχολείου», όταν οι απαιτήσεις και οι γνώσεις μας ήταν περιορισμένες…

Vodka cranberry

Όλοι αγαπήσαμε την κλασική πια vodka με cranberry, που σερβιριζόταν με νέκταρ από cranberry φτιάχνοντας ένα περισσότερο γλυκό παρά φρουτένιο αποτέλεσμα. Εδώ σας παρουσιάζουμε μια εξαιρετική εκδοχή του συγκεκριμένου cocktail με μικρές γευστικές προσθήκες και υπέροχη γεύση. Για μια μερίδα, χρησιμοποιείστε 50 ml vodka, 15 ml χυμό lime, λίγη σόδα και 20 ml λικέρ cranberry.

Cosmopolitan με ρόδι

Πολλές φορές έχει τύχει να δοκιμάζουμε Cosmopolitan σε bars που σερβίρονται έτοιμα από πριν. Μια εναλλακτική με την προσθήκη ροδιού και χυμού cranberry θα αναδείξει το Cosmopolitan σε ένα «ώριμο» cocktail. Θα χρειαστείτε 60 ml vodka, 50 ml χυμό cranberry, τον χυμό από ένα lime, 15 ml χυμό ρόδι, πάγο και μια φέτα lime.

Cuba Libre

Αυτό το υπέροχο εξωτικό ποτό με ρούμι και cola, είναι ένα κλασικό cocktail που με λίγες μόνο προσθήκες κι αλλαγές, μπορεί να γίνει αγνώριστο. Χρησιμοποιήστε παλαιωμένο ρούμι 60 ml, φρέσκο χυμό από lime και λίγo αναψυκτικό τύπου cola, αποφεύγοντας την επιπλέον ζάχαρη.

Amaretto sour

Το Amaretto sour είναι από τα πιο γλυκά ποτά που αφήνουν μια έντονη και υπερβολική γεύση στο στόμα. Προσθέστε απλά λίγο λικέρ καφέ και θα δείτε τεράστια αλλαγή. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε 30 ml bourbon, 20 ml amaretto, 10 ml χυμό λεμόνι, 10 ml λικέρ καφέ και ένα ασπράδι αυγού. Η γεύση του καφέ θα αλλάξει τελείως τη γεύση του ποτού και θα το απογειώσει.

Long Island Iced Tea

Ίσως πρόκειται για το πιο αγαπημένο ποτό των νέων που υπόσχεται να σας ζαλίσει στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Συνδυάζει πολλά είδη αλκοόλ και πίνεται σχετικά εύκολα. Αν θέλετε να το βελτιώσετε μπορείτε να αναμίξετε ρούμι, vodka και gin, 30 ml από το καθένα, μαζί με 60 ml χυμό λεμόνι, 50 ml σιρόπι κι ένα ασπράδι αυγού.