Οι συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για τον Ιούλιο

kratiki-orxistra-athinon
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Η ΚΟΑ συναντά επιτέλους το κοινό της.

Πιστή στις οδηγίες του Υπουργείου και φροντίζοντας να #ΜένουμεΑσφαλείς. Η αρχή έγινε την Τετάρτη 15 Ιουλίου στη Βίλα Ζωγράφου, τιμώντας τα 95 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη. Το ίδιο πρόγραμμα, ταξίδεψε στην αστική γοητεία Σύρο (18.07) αλλά και τη μαγική Αρχαία Ολυμπία (25.07). Η Ορχήστρα εκτελεί Πέντε από τους 36 δημοφιλείς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, αλλά και την παγκόσμιας ακτινοβολίας Σουίτα από τον Ζορμπά. Μεσολαβεί, το γεμάτο ένταση Κοντσέρτο για βιολί σε λα ελάσσονα του Μπαχ, με σολίστ τον ραγδαία ανερχόμενο Γιώργο Μπάνο. Στο πόντιουμ, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κ.Ο.Α., Στέφανος Τσιαλής. 

 Στην Αρχαία Ολυμπία, νωρίτερα την ίδια μέρα (25.07),  το δημοφιλές Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών Metallon υπενθυμίζει ότι Τα πάντα είναι ρυθμός. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Κουιντέτο παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που καταργεί χρόνο και στεγανά. Αναδεικνύει τη στιβαρότητα του Μπαρόκ, την ένταση συναισθημάτων του Ρομαντισμού, αλλά και τον αισθησιασμό της Τζαζ.

Την Τρίτη 21 Ιουλίου, το φιλόδοξο εννιαμελές σύνολο εγχόρδων Athens Classical Players ανεβαίνει Στις Κορυφές του ρεπερτορίου Μουσικής Δωματίου με έργα Μότσαρτ, Βιβάλντι και Σοστακόβιτς στον υποβλητικό αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Ο μήνας κλείνει γεμάτος Φαντασία με Τσέλο και Πιάνο. Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, οι καταξιωμένοι Άγγελος Λιακάκης (βιολοντσέλο) και Τίτος Γουβέλης (πιάνο) ερμηνεύουν συνθέσεις Σούμαν, Μαρτινού και Μπετόβεν, στην επιβλητική Μονή Καισαριανής, στους πρόποδες του Υμηττού.