Endeavor Outliers: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά podcasts της Endeavor Greece

final-podcast-cover
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Γνωρίστε τους πιο καινοτόμους και ταχέως αναπτυσσόμενους επιχειρηματίες, μέσα από τη νέα σειρά podcasts της Endeavor Greece.

Κάθε εβδομάδα γνωρίζουμε τους Outliers, τους επιχειρηματίες που ξεχωρίζουν παγκοσμίως με τις επιδόσεις τους, μετασχηματίζουν ολόκληρες αγορές και αλλάζουν το αφήγημα της επιχειρηματικότητας. Σε κάθε επεισόδιο της σειράς, οι άνθρωποι πίσω από τις πιο επιτυχημένες startups σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα αφηγούνται το δικό τους ταξίδι, καθώς και τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που βλέπουν στον κλάδο τους.

Στο πρώτο επεισόδιο του Outliers, που μόλις κυκλοφόρησε, καλεσμένος είναι ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο οποίος ξεκίνησε την πλατφόρμα αναζήτησης και σύγκρισης τιμών προϊόντων, Skroutz.gr, το 2005, χωρίς να έχει επιχειρηματικό πλάνο. Σήμερα η εταιρεία έχει καταφέρει να φτάσει στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ  σε ετήσια ακαθάριστα έσοδα, και να αλλάξει ριζικά το πεδίο του E-commerce στην Ελλάδα. Ο Γιώργος μιλάει για το πώς ανταπεξήλθε στην τεράστια αύξηση ζήτησης εν μέσω της πανδημίας, το mega-deal με την CVC Capital Partners, και τι προβλέπει για τα φετινά Χριστούγεννα.

Στο δεύτερο επεισόδιο μιλάμε με τον Ανδρέα Ραπτόπουλο, ιδρυτή και CEO της Matternet και πρωτοπόρο στον κλάδο του drone delivery. H Matternet ξεκίνησε στο Silicon Valley το 2011, και έγινε η πρώτη εταιρεία διανομής μικρών δεμάτων, σε αστικές περιοχές, μέσω drones. Σήμερα η εταιρία συνεργάζεται με τη UPS και έχει εξασφαλίσει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές. Ο Ανδρέας μιλάει για τα νεανικά του χρόνια στην Ελλάδα, το άλμα στην Αμερική και τη ‘χρυσή εποχή’ των drones.

Ακολουθούν οι ιστορίες της Νίκης Γουλιμή (συνιδρύτρια της Nova Credit), του Νίκου Δρανδάκη (ιδρυτή της TaxiBeat), του Philipp Deutscher (Director of Software Development Teamviewer) και πολλών ακόμη. Τη σειρά παρουσιάζει ο Παναγιώτης Καραμπίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece, ενώ την παραγωγή και την επιμέλεια έχει αναλάβει το The Greek Podcast Project. Τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα κάθε Τρίτη στο www.outliers.gr, στο www.moneyreview.gr και σε όλες τις πλατφόρμες podcasts (όπως Spotify και Apple Podcasts).

Χορηγός Επικοινωνίας του Outliers είναι το Money Review.

Η Endeavor Greece ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2012 και αποτελεί μέλος του διεθνούς δικτύου της Endeavor. Πρόκειται για έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επιλέγει και στηρίζει ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, με την υποστήριξη κορυφαίων επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υποστηρίζει 35 επιχειρηματίες, από 26 εταιρείες: Blueground, Centaur, CHB – Christodoulou Brothers, Dust & Cream, Ergon, FrezyDerm, Green Cola, Hellas Direct, HotelBrain, InstaShop, Konva, NumberAI, Nova Credit, Matternet, Miroculus, MTI, Orfium, Oseven Telematics, Papadimitriou, Pnoe, Pollfish, Raymetrics, Softomotive, SYCHEM, Think Digital Group (TDG), Workable.