Οι Chromatics σε μια Nightvision βραδιά στο Bios

oi-chromatics-se-mia-nightvision-bradia-sto-bios

ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Οι Chromatics καταλαμβάνουν το Bios για ένα βράδυ γεμάτο dark disco, μελαγχολική pop και post punk ήχους, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

To Bios και η ομάδα Nightvision, παρουσιάζουν τη δεύτερη θεματική βραδιά Nightvision μαζί με τους Chromatics, για ένα βράδυ γεμάτo dark disco, μελαγχολική pop και post punk ήχους, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Οι Chromatics έρχονται από το Portland και ανήκουν στην οικογένεια των Italians Do It Better, του αμερικάνικου label που μέσω της italo disco, θέλησαν να επαναπροσδιορίσουν τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο. Με πολλές αλλαγές στη σύνθεση και τον ήχο τους, οι Chromatics κατέληξαν στη σημερινή μορφή τους, όταν το ιδρυτικό τους μέλος Adam Miller, γνωρίστηκε με τον Johnny Jewel, ιδρυτικό μέλος της δισκογραφικής εταιρείας Italians Do It Better, την οποία ίδρυσε με τον Mike Simonetti το 2007.

Ανάμεσα στα πιο γνωστά τους tracks είναι η διασκευή του «Running Up That Hill» της Kate Bush. Ο ήχος τους παρουσιάζει διαφορετικές επιρροές από τη disco, το new wave με πολλές δόσεις synths και keyboards. Το 2010 κυκλοφόρησαν μια επανέκδοση των ep «Night Drive» και « In the city» που συμπεριλαμβάνει και 6 ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Στα πλαίσια λοιπόν της ευρωπαϊκής περιοδείας τους, οι Chromatics έρχονται στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο οποίο θα ξεδιπλώσουν τη disco και post-wave αισθητική τους.

Πληροφορίες: Bios, Πειραιώς 84,Αθήνα. 210 3425335, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 15 ευρώ.