ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - 1821: Ένα δωρεάν app για την Ελληνική Επανάσταση

diadromes-1821-1821
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

50 παρά δυο αφηγήματα για την Πελοπόννησο εμπνευσμένα από το 1821.

Επανάσταση του ’21 και Πελοπόννησος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Πράγμα διόλου τυχαίο λόγω της πυκνότητας των γεγονότων που έλαβαν χώρα σ’αυτή. Πόσο όμως από τον πλούτο αυτών των ιστορικών στιγμών γνωρίζουμε; Πόσες πτυχές τους έχουμε διδαχθεί;

Δύο μόνο από τα ερωτήματα πίσω από την ιδέα ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ-1821, μιας νέας, δωρεάν, εφαρμογής που φιλοδοξεί να αναδείξει τοπόσημα της Πελοποννήσου φορτισμένα από τον ιστορικό τους ρόλο στην Επανάσταση.

Με σεβασμό και πρωτοτυπία, η εφαρμογή είναι μία ακόμα συμβολή στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, με την ευγενική και πολύτιμη προσφορά του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Στόχος είναι τα μικρά και ευσύνοπτα κείμενα, που θα έχουν τη μορφή podcast, να φτάσουν σε ένα ευρύτερο κοινό πέρα από τους λάτρεις της Ιστορίας και, ιδανικά, να γίνουν εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών στην προσπάθειά τους να κάνουν τη διδασκαλία ελκυστική συνδέοντας τον τόπο με το αφήγημα. 

Oι δημιουργοί πίσω από την εφαρμογή

Χριστίνα Κατσιαδάκη

Η Χριστίνα Κατσιαδάκη και η ‘Εφη Σκρομπόλα, με πολύχρονη πείρα στο χώρο του κινηματογράφου, είναι οι δημιουργοί πίσω από την εφαρμογή ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ-1821. Από το 2017 ίδρυσαν την εταιρεία παραγωγής Mitos Productions, με έδρα τον Καναδά. Φιλοδοξία τους είναι η παραγωγή έργων πρωτότυπου περιεχομένου που θα λειτουργούν ως γέφυρες μεταξύ των δύο χωρών.

Bio Χριστίνας Κατσιαδάκη

Η Χριστίνα Κατσιάδακη γεννήθηκε στην Αθήνα και μετακόμισε στο Μόντρεαλ το 2012. Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου στον κινηματογράφο από το Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Έφη Σκρομπόλα

Μετά την αποφοίτησή της, ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και συμμετείχε σε πολλές παραγωγές, ελληνικές και ξένες. Έχει σκηνοθετήσει 3 μικρού μήκους ταινίες σε δικό της σενάριο και σκηνοθεσία.

ΒioΈφης Σκρομπόλα

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, ταξίδεψε μέχρι στον Καναδά για τον μεταπτυχιακό της τίτλο στον κινημαγράφο στο Université deMontréal. Το 2005 ξεκίνησε η επαγγελματική της πορεία στον κινηματογράφο δίπλα στον παραγωγό Κώστα Λαμπρόπουλο. Σήμεραεπιβλέπει την Ανάπτυξη όλων των οπτικοακουστικών projectτης εταιρείας View Master Films. Έχειολοκληρώσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Maia Workshop for emerging producers και το εργαστήριο Sources 2 Projects and Process-Training the Mentors.

Συνεργάτες

Με την ευγενική υποστήριξη

IΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σύλληψη: Χριστίνα Κατσιαδάκη, Έφη Σκρομπόλα

Εκτέλεση Παραγωγής: Mitos Productions, ViewMaster Films

Δημιουργία Εφαρμογής: Simple Apps

Εκφώνηση: Μαρία Γεωργιάδου, Στέφανος Κοσμίδης

Έρευνα- Κείμενα Σάκης Δημητριάδης Αγγελική Κοτσόβολου Σπύρος Λουμάκης Βαγγέλης Σαράφης

Εικαστικός Σχεδιασμός Logo Mavra Gidia

Χορηγία Υπηρεσιών Μιξάζ Κώστας Βαρυμποπιώτης

Studio Ήχου SierraStudios

Χορηγία Νομικών Υπηρεσιών Ιωάννης Μπιλάλης

Χορηγός Υπηρεσιών Επικοινωνίας Ευαγγελία Σκρομπόλα