Ακαδημία Πλάτωνος: έργο πνοής και ανάδειξης

aerofotografia-akadimia-platonos
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Αναδεικνύεται η Ακαδημία Πλάτωνος - Αναβαθμίζονται ο αρχαιολογικός χώρος και η περιοχή, με κοινό πρόγραμμα Δήμου Αθηναίων και Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών.

«Ανάσα για την Αθήνα, η ανάπλαση της Ακαδημίας Πλάτωνος, ενώ ο πολίτης, μαζί με τα αρχαία, θα απολαμβάνει και το άλσος. Για πρώτη φορά από το 1950, θα γίνουν ανασκαφές και θα έρθουν στο φως τμήματα του Περιστυλίου, του Γυμνασίου και της Παλαίστρας βλέποντας τα αρχαία τμήματα, που σήμερα ο κόσμος δεν αναγνωρίζει τίποτε κοιτάζοντάς τα » είπε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών, Ελένη Μπάνου. 

Αναφερόμενη στο έργο πνοής για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, το οποίο δρομολογείται στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Δήμου Αθηναίων, υπογράμμισε ότι  «ο χώρος της Ακαδημίας έχει συνολική έκταση 60 στρέμματα και άλλα 10 το Περιστύλιο» εκφράζοντας την ελπίδα  «μελλοντικά να ενοποιηθεί και να γίνει ένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος.»

Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι «με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα γίνει μια πολύ ωραία ανασκαφή που θα τη χαίρεται όλος ο κόσμος όταν ολοκληρωθεί»