Athens Music Week 2021 με Good Job Nicky live στην Τεχνόπολη

amw20214technopolis
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Μαζί του οι Solmeister και Atomic Love σε μία μεγάλη, δωρεάν συναυλία που θα θυμόμαστε για καιρό

Η εμβληματική σκηνής της Τεχνόπολης στο Γκάζι θα υποδεχτεί το Σάββατο 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο της 3ης Athens Music Week, τρία ηχηρά ονόματα που ξεχώρισαν την τελευταία χρονιά, κατακτώντας τα charts και την αγάπη του κοινού: το dream pop τρίτο των Atomic Love, ο ρομαντικός ράπερ Solmeister και ο επόμενος urban pop star Good Job Nicky, στην πρώτη του ζωντανή εμφάνιση, θα συναντηθούν σε μια πολυαναμενόμενη συναυλία, από αυτές που έχουμε να ζήσουμε καιρό. Η συνάντησή τους επί σκηνής γίνεται στο πλαίσιο της Athens Music Week 2021 που ξεκινά στις 22 Ιουνίου για να ολοκληρωθεί με τον πλέον θεαματικό τρόπο στις 26 Ιουνίου ζωντανά στην Τεχνόπολη.

Και φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, η εβδομάδα μουσικής έρχεται σε υβριδική μορφή, με μία σειρά από καινοτόμες διαδικτυακές δράσεις, όπως πάνελ, ομιλίες, workshops και σεμινάρια από κορυφαίους εκπρόσωπους, επαγγελματίες και insiders της παγκόσμιας βιομηχανίας καθώς και 19 showcases που θα μας συστήσουν το «νέο αίμα» της εγχώριας και ξένης δισκογραφίας, σε ένα ξεχωριστό μωσαϊκό ήχων (από ambient pop, post-punk, funk & disco και jazz μέχρι hip hop και trap). Αποκορύφωμα του online προγράμματος θα αποτελέσει η ζωντανή συναυλία του Σαββάτου.

Λίγο πριν ξεκινήσει η AMW, πάμε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τα τρία acts που θα ανέβουν στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης:

Goοd Job Nicky

Τον γνωρίσαμε τον Οκτώβριο του 2020, όταν το αγγλόφωνο single “January 8th” έσκασε σαν βόμβα στα ελληνικά μουσικά δεδομένα. Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, το video clip έγινε trend στο Youtube φτάνοντας, σήμερα, τα 2 εκατομμύρια views. Ο Good Job Nicky -κατά κόσμον Νικόλας Βαρθακούρης- ανακυρήχθηκε αμέσως -και όχι άδικα- το next big thing της ελληνικής δισκογραφίας, προοικονομώντας ένα λαμπρό μέλλον και εκτός συνόρων.

Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι αναζητήσεις στο Shazam που έχουν χτυπήσει κόκκινο, ανεβάζοντας το single στα top digital charts, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει περιληφθεί σε πάνω από δυο χιλιάδες playlists στο Spotify έχοντας την υποστήριξη μεγάλων αγορών όπως η Ιταλία, η Τουρκία η Ρουμανία και το Ισραήλ. O 25χρονος γιος του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η ελληνική -και όχι μόνο- αγορά και επιτέλους ήρθε η ώρα να τον απολαύσουμε για πρώτη φορά ζωντανά επί σκηνής, όπου και θα ξεδιπλώσει την μοναδική σκηνική παρουσία του.

Solmeister

Αιώνιος έφηβος, αγαπημένος «πρίγκιπας» μικρών και μεγάλων, ρομαντικός ράπερ, όπως κι αν τον αποκαλέσει κανείς, ένα είναι βέβαιο: ο Solmeister μιλάει κατευθείαν στην ψυχή μέσα από τις βιωματικές ιστορίες των στίχων του, σαρώνοντας τα πάντα σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση.

Ο πολυδιάστατος ήχος του είναι ένα μείγμα  rap, punk και emo που στο πέρασμά του συμπαρασύρει μία ολόκληρη γενιά εφήβων. Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά, «Τα Λέμε Στην Κόλαση», κυκλοφόρησε το 2021 και τον βρίσκει να διανύει μια νέα πιο σκοτεινή εποχή με εμφανή την επιστροφή στις emo ρίζες του. Σε ένα ξεχωριστό μουσικό show και με την συνοδεία του Cool Kids Never Die full band, ο Solmeister επιστρέφει μετά από καιρό ζωντανά για ένα tribute στα όσα συνέβησαν, μια ωδή στα όσα συμβαίνουν και μια ενδοσκοπική ματιά στα όσα πρόκειται να συμβούν.

Atomic Love

Κατά πολλούς η πιο υποσχόμενη indie μπαντα της ελληνικής δισκογραφίας και όχι άδικα. Dream pop μελωδίες, ψυχεδελικές κιθάρες και άφθονες λούπες συνθέτουν τον μουσικό κόσμο των ανερχόμενων Atomic Love που το 2021 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Vol/1”.

Το τρίο που αποτελείται από τους Εύα Βασιλονικολού (φωνή, λούπες, στίχοι), Πάνο Λιάπη (κιθάρα) και Παύλο Μόρφη (πλήκτρα) είναι ιδιαίτερα δραστήριο στο συναυλιακό πεδίο και αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες και φιλόδοξες προτάσεις της εγχώριας μουσικής. Με βασικές επιρροές από Bjork, Αlt-j, Radiohead, London Grammar, Portishead, Florence and the Machine, προσπαθούν να εξερευνήσουν το παράδοξο, την εξέλιξη και την αυτοκαταστροφή μέσα σε μια ερωτική σχέση.

Η συναυλία είναι αποκλειστικά για καθήμενους ενώ και ο χώρος της Τεχνόπολης έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες και τους ισχύοντες κανονισμούς για να υποδεχθεί και φέτος το κοινό, πρωτίστως, με ασφάλεια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, ωστόσο όσοι δεν καταφέρετε να βρεθείτε στη συναυλία, έχετε τη δυνατότητα να την απολαύσετε δωρεάν, μέσω streaming, στο www.athensmusicweek.gr.

Δες το συνολικό πρόγραμμα του AMW Conference & Showcase Festival ΕΔΩ

Info
Athens Music Week Hybrid Edition: 22-26 Ιουνίου 2021
Live stage: Σάββατο 26 Ιουνίου 2021
Είσοδος: 19.15

Ώρα έναρξης: 20.30

Όλες οι δράσεις της AMW είναι δωρεάν. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσης στο www.viva.gr  
Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα από Δευτέρα 14 Ιουνίου.ion TV