Η ΦΙΞ Ελλάς προχώρησε στην ανάπλαση της πλατείας «Σοφία Βέμπο» στους Αμπελοκήπους

plateia-sofia-bempo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2023

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Η πλατεία «Σοφία Βέμπο» στους Αμπελοκήπους, απέκτησε καινούριο πρόσωπο, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των εργασιών ριζικής ανανέωσης, που υλοποίησε με την υποστήριξη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και της FIX Hellas ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Πλέον, η πλατεία αποτελεί έναν βιώσιμο αστικό χώρο, με σημαντικό οικολογικό αποτύπωμα, τόσο για τη γειτονιά της Πανόρμου όσο και για την ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας στους κατοίκους και επισκέπτες της, μία «ανάσα πρασίνου» και ένα νέο σημείο αναφοράς στην καθημερινότητά τους.

H ΦΙΞ Ελλάς, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί για πιο πράσινες γειτονιές, φέτος εστίασε τους Αμπελοκήπους, επιλέγοντας να υποστηρίξει την ανάπλαση της πλατείας «Σοφία Βέμπο» και να δημιουργήσει έτσι, έναν ποικιλόμορφο, δυναμικό και χρηστικό κοινόχρηστο χώρο, που διέπεται από τις αρχές της αειφορίας.

Η ανάπλαση της πλατείας εστίασε στον εμπλουτισμό και την ανάταξη του φυτικού της κεφαλαίου, με σεβασμό στην υπάρχουσα βλάστηση, με αποτέλεσμα ένα νέο πάρκο σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της Αθήνας. Έτσι, η πλατεία απέκτησε περισσότερο φυσικό «χρώμα», καθώς φυτεύτηκαν περισσότερα από 1.120 νέα φυτά, τα οποία θα βοηθήσουν και στον εμπλουτισμό της αστικής πανίδας, προσελκύοντας πουλιά και έντομα, όπως πεταλούδες. Σε όλο το πάρκο, τοποθετήθηκαν βοτανικές πινακίδες, που διευκολύνουν τους επισκέπτες να μάθουν για τα φυτά και να ανακαλύψουν την οικολογική σημασία τους, ενώ τοποθετήθηκαν  ποτίστρες σκύλων, ταΐστρες και φωλιές πτηνών, καθιστώντας το πάρκο ασφαλές καταφύγιο για την αστική πανίδα.

Ακόμη, συντηρήθηκαν τα υφιστάμενα, αλλά και κατασκευάστηκαν νέα παγκάκια για τους επισκέπτες, ανανεώθηκαν όλες οι διαδρομές κίνησης στον χώρο και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες που αφορούσαν στη διαχείριση νερού. Συγκεκριμένα, με στόχο να υπάρξει ορθή διαχείριση και συγκράτηση νερού, δημιουργήθηκε σύστημα συλλογής όμβριων υδάτων, που συγκεντρώνει τα όμβρια σε κήπο βροχής (rain garden), καθώς και εγκατάσταση αυτοματοποιημένου συστήματος ποτίσματος με ηλεκτρονικό προγραμματισμό, με στόχο τη σημαντική μείωση στην κατανάλωση νερού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις εργασίες ανάπλασης του χώρου, χρησιμοποιήθηκαν φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Χαρακτηριστικά, μέρος της ξυλείας που χρησιμοποιήθηκε, προέκυψε από την κοπή ενός ξερού μεγάλου δένδρου που έπρεπε να απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών, ενώ η δημιουργία των νέων καθιστικών πάγκων και ραμπόσκαλας, είχε ως πρώτη ύλη επαναχρησιμοποιούμενες ράγες τρένου.

Η πλατεία «Σοφία Βέμπο» αποτελεί τον τρίτο δημόσιο χώρο που αναμορφώνεται από τον Δήμο Αθηναίων, με την υποστήριξη της Ολυμπιακή Ζυθοποιίας και της ΦΙΞ Ελλάς. Στο ίδιο πλαίσιο, αναμορφώθηκε το πάρκο «Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης» στο Κουκάκι, το 2022 και το Πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια, το 2021.

«Η γειτονιά των Αμπελοκήπων απέκτησε σήμερα έναν ανανεωμένο, σύγχρονο χώρο πρασίνου, μία νέα “γωνιά” οξυγόνου. Η πλατεία “Σοφία Βέμπο” αποτελεί ένα νέο σημείο αναφοράς στην καθημερινότητα των Αθηναίων, ένα έργο που έρχεται να προστεθεί στον μεγάλο κατάλογο των πράσινων αναπλάσεων που κάνει ο Δήμος Αθηναίων στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Ευχαριστούμε θερμά την Ολυμπιακή Ζυθοποιία και τη ΦΙΞ Ελλάς που με την πολύτιμη προσφορά τους συμβάλλουν στο έργο μας να κάνουμε την πόλη πιο όμορφη και βιώσιμη για τους κατοίκους της», δήλωσε, με αφορμή την ανάπλαση του χώρου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. 

 Η Μαρία Ηρωίδη, Marketing Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας συμπλήρωσε: «Νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση, που συνεχίζουμε με συνέπεια να υποστηρίζουμε τις γειτονιές, μέσα από ενέργειες και δράσεις που προσδίδουν ουσιαστική αξία στους κατοίκους και τους επισκέπτες τους. Με τη ΦΙΞ Ελλάς και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, μετά την ανάπλαση των πάρκων στα Πατήσια και το Κουκάκι, φέτος παραδίδουμε πιο όμορφη και κυρίως πιο πράσινη την πλατεία «Σοφία Βέμπο» στους Αμπελόκηπους! Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να συμβάλουμε ενεργά και με γνώμονα τις αρχές της αειφορίας, μέσα από συνέργειες και συνεργασίες που κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη!».

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Με σταθερό βηματισμό, εξωστρέφεια, καινοτομία και κυρίως τους ανθρώπους της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αναπτύσσεται σταθερά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη του κλάδου της ζυθοποιίας στη χώρα μας. H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, δυναμικότητας 2,1 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, όπου παράγονται 13 προϊόντα: ΦΙΞ Ελλάς, ΦΙΞ Μαύρη, ΦΙΞ Άνευ, ΦΙΞ Άνευ Λεμόνι, Μythos, Mythos Radler, Mythos Ice, Kaiser, Carlsberg, Henninger, Tuborg Soda, Τuborg Tonic Water και η σειρά των mixers Tuborg Lemon / Lime-Green Tea / Pineapple-Lime & Spearmint / Pink Grapefruit-Blood Orange.

H Ολυμπιακή Ζυθοποιία αξιοποιεί ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με παρουσία σε σχεδόν 40 χώρες και στις 5 ηπείρους, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές. Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως: τις ιρλανδικές μπύρες Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse και τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby