Release Festival: The Metal Dates στην Πλατεία Νερού

elysion

Elysion

ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Άκρως χορταστικό προβλέπεται και φέτος το Release Festival για τους οπαδούς του Heavy Metal και γενικότερα τους λάτρεις του σκληρού ήχου.

Έχουν ανακοινωθεί ήδη 5 ημερομηνίες (7, 17, 26, 27 και 28 Ιουνίου), με συμμετοχή μερικών από τα πιο σημαντικά ονόματα από την παγκόσμια μουσική σκηνή αλλά και σημαντικές προσθήκες από σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας μας.

Πάμε να γνωρίσουμε αναλυτικά τα ονόματα/καλλιτέχνες της 1ης metal ημέρας του Release Athens.

Τετάρτη 7 Ιουνίου

Elysion

Την πρώτη μέρα θα ανοίξουν οι Έλληνες Elysion, μία ιδιαίτερη περίπτωση στο χώρου του σύγχρονου Female fronted metal, που καταφέρνουν και ακροβατούν υποδειγματικά σε διάφορες μουσικές επιρροές, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια καινούρια μουσική πρόταση. Το συγκρότημα έρχεται να μας παρουσιάσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο Bring Out Your Dead που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, καθώς και να μας θυμίσει στιγμές από τους 2 προηγούμενους του δίσκους.

Elysion: Crossing Over

Insomnium

Insomnium

25 χρόνια ύπαρξης, σταθερά ανοδική πορεία και αυξανόμενη ποιότητα θα μπορούσαν να ήταν τα λόγια που θα χαρακτήριζαν τους Insomnium και όχι άδικα. Από τα πιο ισχυρά παραδείγματα αυτού που ονομάζουμε Melodic Death Metal, οι Φινλανδοί έχουν καθιερωθεί απόλυτα στις συνειδήσεις του κόσμου και για δεύτερη φορά θα μας χαρίσουν λίγο από το τεράστιο ταλέντο τους στη χώρα μας.

Insomniium: Godforsaken

Ιn flames

In Flames  

Έχουν περάσει μόνο 23!!!! χρόνια από τη μία και μοναδική εμφάνιση των In Flames στη χώρα μας. Οι τότε κύριοι εκφραστές της σκηνής του Gothenburg, μεταμορφώθηκαν με σκληρή δουλειά και ατελείωτες περιοδείες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, σε ένα τεράστιο όνομα με απίστευτη επιδραστικότητα στις νεότερες γενιές καλλιτεχνών. Οι αρκετές ακυρώσεις αλλά και η πανδημία, μεγάλωσαν τη δίψα του Ελληνικού κοινού να τους ξαναδεί και είναι σίγουρο ότι και οι ίδιοι έρχονται να μας προσφέρουν ότι καλύτερο από τη μεγάλη καριέρα τους.

In Flames: Meet Your Maker

Nightwish

Nightwish

Από την ιδέα ενός ακουστικού σχήματος που είχε ο Tuomas Holopainen το 1996 όταν τους δημιούργησε, μέχρι τη θέση που κατέχουν τώρα, δηλαδή του πιο γνωστού και επιδραστικού σχήματος της τελευταίας 25ετίας, οι Nightwish έχουν όλες τις πτυχές της καριέρας τους καλυμμένες, αλλά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Από τη μία ατελείωτες περιοδείες, αμέτρητοι χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι, δεκάδες εκατομμύρια streams και από την άλλη εσωτερικές συγκρούσεις, αποχωρήσεις μελών σε άσχημο κλίμα, αστοχίες σε επιλογές τους και φόβοι για διάλυση, δεν κατάφεραν να μειώσουν την παραμυθένια διάσταση που δημιουργούν με κάθε τραγούδι τους, τη μία και μοναδική τους ατμόσφαιρα. Για τέταρτη φορά στη χώρα μας (μετά το μακρινό 2008), πρώτη με την κορυφαία πια, Floor Jansen, η εμφάνισή τους αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία, μιας και το συγκρότημα έχει ανακοινώσει ότι μετά το τέλος των συναυλιών που έχουν για τον Ιούνιο, θα αποσυρθούν να γράψουν το καινούριο τους άλμπουμ (κυκλοφορία μέσα στο 2024), χωρίς όμως να περιοδεύσουν γι’ αυτό.

Nightwish: Noise

Info
Release Festival: Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: Viva.gr
Οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30

Nightwish, In Flames, Insomnium, Elysion (7/6/23, Πλατεία Νερού) + Helloween, Jinjer, Beyond The Black, Silent Winter(17/6/23, Πλατεία Νερού)

Nightwish, In Flames, Insomnium, Elysion  (7/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn, Bleed from Within (28/6/23, Πλατεία Νερού)

Nightwish, In Flames, Insomnium, Elysion  (7/6/23, Πλατεία Νερού) + Helloween, Jinjer, Beyond The Black, Silent Winter (17/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator, Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn, Bleed from Within  (28/6/23, Πλατεία Νερού)

Βασίλης Σκουρτόπουλος