Ο Ιούνιος ξεκινά δυναμικά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

dimotiki-agora-kupselis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Ένα πρόγραμμα για όλους - Μια Αγορά για όλους.

Πέρα από όσα καινούργια καταφθάνουν, στην Αγορά συνεχίζονται όλα τα εργαστήρια των Creatives Labs, που φιλοξένησαν ήδη μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, όλων των ηλικιών, και θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται και τον μήνα Ιούνιο. Αναλυτικότερα, πρόκειται για τα μαθήματα comics με τον Pan Pan “Μαρμελάδα Κυψέλη: Σκιτσάροντας στην Αγορά”, που γέμισαν τον χώρο σχέδια και χρώματα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, που έχει σχεδιάσει η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, “

Nikolas Kominis
Παίζουμε Αγορά;”, που η γνώση προκύπτει μέσα από πρωτότυπες και δημιουργικές διαδικασίες, η θεατρική διαδρομή της ομάδας “Ανεμόμυλοι” με τον Χρήστο Χριστόπουλο, “Επόμενη στάση: Κυψέλη”, που θα συνεχίσει να μας κάνει όλους μια μεγάλη “παρέα” τις Κυριακές καθώς θα μας κάνει βόλτες αλλιώτικες στην Κυψέλη, και τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής από την People Behind για ανθρώπους ηλικίας άνω των 60 ετών “Σκέφτομαι και γράφω 60+”, που δίνουν άλλο νόημα στη φαντασία και τα πρωινά.

Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν νέες εκδηλώσεις, όλες με ελεύθερη είσοδο, που θα μας χαρίσουν ακόμα περισσότερες ξεχωριστές στιγμές στην Αγορά, που επέστρεψε αποδεικνύοντας έμπρακτα τη διάθεσή της να γίνουμε όλοι ένα! Το Σάββατο 3 Ιουνίου το “4ο Αιθιοπικό Φεστιβάλ” θα μας ταξιδέψει στην Αιθιοπία ξυπνώντας όλες μας τις αισθήσεις με ένα ολοήμερο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί από την αιθιοπική κοινότητα για να μας συστήσει τη μοναδική κουλτούρα της αφρικανικής χώρας. Την Παρασκευή και το Σάββατο, 9  και 10 Ιουνίου, το Αίθριο θα γεμίσει με προϊόντα παραγωγών από όλη τη χώρα και το “Marketland” θα μας θυμίσει με τον καλύτερο τρόπο τι σημαίνει “αγορά”. Ακολουθεί στις 16, 17 και 18 Ιουνίου ένα υπέροχο τριήμερο, όπου “Οι Εκδόσεις Άγρα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης” διοργανώνουν ένα bazaar που βιβλιοφάγοι και μη, θα βρουν σίγουρα πολλούς τίτλους (600!) και δώρα, που θα τραβήξουν την προσοχή και θα συντροφεύσουν πολλές καλοκαιρινές στιγμές τους, ενώ λίγο πριν τη λήξη του μήνα, στις 29 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, έρχεται το “

StrayCare Market”, το  αγαπημένο market για τη στήριξη των τετράποδων φίλων μας. Χειροποίητες δημιουργίες και παραδοσιακά εδέσματα από όλη την Ελλάδα θα μας περιμένουν, ειδικά για το σκοπό αυτό.

Vangelis Patsialos

Φυσικά, κάθε Τετάρτη, όπως πάντα, στο Αίθριο συναντάμε το Μποστάνι, την αγορά με φρέσκα προϊόντα φυσικής και βιολογικής καλλιέργειας από μικρούς παραγωγούς. Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα και ένας “ανοιχτός” χώρος, με καταστήματα - 7 σταθερά και 2 pop up - που ανοίγουν τις πόρτες τους με στόχο να γίνει μία Αγορά για όλους.

Μην ξεχνάτε: Η μόνιμη ιστορική έκθεση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, “Δημοτική Αγορά Κυψέλης - Φωνές | Ιστορίες | Άνθρωποι”, μας περιμένει καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο! Δευτέρα - Σάββατο 09.00 - 20.00 και Κυριακή 11.00 - 18.00, εφόσον υπάρχει εκδήλωση στον χώρο.

Vangelis Patsialos
Πρόγραμμα Ιουνίου

Μαρμελάδα Κυψέλη: Σκιτσάροντας στην Αγορά
Μαθήματα comics με τον Pan Pan
Creative Lab 1
01 & 08 Iουνίου >17.00 -19.00
Εισιτήρια 13 ευρώ

Επόμενη στάση: Κυψέλη
Θεατρική διαδρομή σε ενήλικο κοινό
04.06, 11.06, 18.06 > 20.00 - 21.00
30.06 > 00.00 - 01.00
Εισιτήρια: 5 ευρώ

Σκέφτομαι και γράφω 60+
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής για 60+ | Κύκλος 4 συναντήσεων | Έναρξη 2ου κύκλου στις 14.06 και κάθε Τετάρτη
Creative Lab 2
14.06, 21.06, 28.06, 05.07 > 10.00 - 12.00
Εισιτήρια: 25 ευρώ / κύκλο

Παίζουμε Αγορά;
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4 -10 ετών
Έκθεση
10.06 > 12.00 & 13.00
Εισιτήρια: 3 ευρώ

Μποστάνι
Αγορά με φρέσκα και βιολογικά προϊόντα μικρών παραγωγών
Αίθριο
Κάθε Τετάρτη

Νέες εκδηλώσεις | Αίθριο
4ο Αιθιοπικό Φεστιβάλ
Φεστιβάλ προώθησης Αιθιοπικού πολιτισμού
Αίθριο
3 Ιουνίου
10.00 - 22.00
Είσοδος ελεύθερη

Μarketland
Market με τη συμμετοχή δημιουργών και παραγωγών από όλη την Ελλάδα
Αίθριο
9, 10, 11 Ιουνίου
10.00 - 22.30
Είσοδος ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Άγρα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Bazaar βιβλίων
Αίθριο
16, 17 Ιουνίου
09.00 - 21.00
18 Ιουνίου
11:00 - 20:30
Είσοδος ελεύθερη

StrayCare Market
Market για τη στήριξη των αδέσποτων ζώων με χειροποίητες δημιουργίες και παραδοσιακά εδέσματα από όλη την Ελλάδα
Αίθριο
29, 30 Ιουνίου & 1, 2 Ιουλίου
Είσοδος ελεύθερη

Καταστήματα

Hōkō
Οικολογικά, βιώσιμα, εναλλακτικά προϊόντα οικιακής διακόσμησης. Το Hōkō αγκαλιάζει μια μίνιμαλ αισθητική. Βασίζεται στην ιαπωνική και σκανδιναβική εσωτερική διακόσμηση, με μια υποκείμενη γεύση από τα μέσα του αιώνα. Εξίσου σημαντική με την αισθητική είναι και η οικολογική συνείδηση: ως πρώτη ύλη χρησιμοποιείται το ξύλο, ενώ όλες οι φάσεις της παραγωγής, από τον σχεδιασμό μέχρι τη συσκευασία, αποτελούν προσωπική δουλειά των δημιουργών.

Αστική Μέλισσα
Οι μέλισσες παίζουν καθοριστικό ρόλο στο οικοσύστημά της Αθήνας. Η Αστική Μέλισσα αποτελείται από μία κοινότητα ανθρώπων και μελισσών που θέλουν να φέρουν τους ανθρώπους κοντά στη φύση της πόλης τους και να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της αστικής χλωρίδας. Παράλληλα, παράγει μοναδικές ποικιλίες βιώσιμου μελιού από διάφορες γωνιές της πόλης.

Πηλός
Ο «Πηλός» είναι ένα εργαστήριο κεραμικής με κεραμικά κυρίως οικιακής χρήσης, σε πρωτότυπα σχέδια. Ταυτόχρονα, σχεδιάζει δημιουργικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, προσφέροντας μια αισθητηριακή εμπειρία για το κοινό. Η αίσθηση του πηλού στα χέρια και στα πόδια, ο ελεύθερος πειραματισμός με παιχνίδια και εργαλεία, τα αποτυπώματα και τέλος ένα μικρό κεραμικό έργο, κάνουν την εμπειρία αξέχαστη.

illustradays · 365
Το μοναδικό φεστιβάλ εικονογράφησης της Ελλάδας, εγκαθίσταται στην Αγορά, με έναν χώρο που θα ακολουθεί το όραμά του για την υποστήριξη και ανάδειξη των καλλιτεχνών, την πολιτιστική εκπαίδευση και τη συμπερίληψη. To illustradays·365 είναι ένα δημιουργικό σημείο συνάντησης που γιορτάζει το ταλέντο και την εικονογράφηση 365 μέρες το χρόνο με βιβλία, artworks, design αντικείμενα, εργαστήρια, events και πολλές εκπλήξεις.

Carrots
Στις τρέχουσες εμπορικές παραγωγές ρούχων, το 15% των υφασμάτων σπαταλάται στο πάτωμα του θαλάμου κοπής. Τα πατρόν zero waste χρησιμοποιούν κάθε τετραγωνικό εκατοστό υφάσματος, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο υλικά τα οποία επαναχρησιμοποιούνται. Το Carrots χρησιμοποιεί την τεχνική του zero waste και δημιουργεί ρούχα από το 0, φιλικά προς το περιβάλλον.

Amigurumi
Το Amigurumi είναι εργαστήριο κατασκευής παιδικών παιχνιδιών, με χειροποίητα πλεκτά κουκλάκια για τους μικρούς μας φίλους. Το όνομά του προέρχεται από την ομώνυμη ιαπωνική τέχνη του πλεξίματος ή του κροσέ μικρών πλασμάτων με γεμιστά νήματα.

Modistra Hopemade
Εργαστήριο ραπτικής με χειροποίητες τσάντες, μοναδικά σχεδιασμένα και ραμμένα στο χέρι αξεσουάρ, καθώς και διακοσμητικά είδη σπιτιού από το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών.

Pop Up κατάστημα
Οι Φίλοι της Μέριμνας έρχονται στο pop up κατάστημα της Αγοράς στις 8, 9 και 10 Ιουνίου με σκοπό την πώληση παιδικών, εφηβικών, ενηλίκων, ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων που είναι έτοιμα να περάσουν σε νέα χέρια, με στόχο τη στήριξη του έργου της Μέριμνας.