Ένα μοναδικό Summer Camp ξεκινά στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

mouseio-goulandri-fusikis-istorias Ηλίας Μπέρος
ΤΡΙΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Νέα εβδομαδιαία Προγράμματα για παιδιά Δημοτικού θα είναι διαθέσιμα από τις 19 Ιουνίου έως και τις 14 Ιουλίου 2023.

Τα Προγράμματα ανάλογα με την ηλικία και την εβδομάδα επιλογής, θίγουν με τον πλέον εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό τρόπο τα ζητήματα της Φύσης και της Κλιματικής Αλλαγής, την Αστρονομία και τη Μηχανική.

Το Summer Camp του Μουσείου δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο των καλοκαιρινών διακοπών τους, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που προάγουν τη δημιουργικότητα, την περιπέτεια, τη γνώση και την ανακάλυψη. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις, επιστημονικές γνώσεις και γνωριμία με το Μουσείο στους ειδικά διαμορφωμένους, σύγχρονους και ασφαλείς χώρους που τους επιτρέπουν να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν.

Τα παιδιά αλληλεπιδρούν με συνομήλικούς τους, δημιουργώντας φιλίες που βασίζονται στα κοινά τους ενδιαφέροντα. Μπορούν να πειραματιστούν εξερευνώντας τομείς που δεν έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν στην καθημερινότητα τους και να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες.

Εβδ.1  19-23 Ιουνίου Α’-Γ’ Δημοτικού | “Μηχανικοί του Μέλλοντος”

Εβδ.1 19-23 Ιουνίου Δ’-ΣΤ’ Δημοτικού | “Κατακτώ το Διάστημα”

Εβδ.2  26-30 Ιουνίου Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού | “Ήρωες του Πλανήτη!”

Εβδ.3  3-7 Ιουλίου Α’-Γ’ Δημοτικού | “Μηχανικοί του Μέλλοντος”

Εβδ.3  3-7 Ιουλίου Δ’-ΣΤ’ Δημοτικού | “Κατακτώ το Διάστημα”

Εβδ.4  10-14 Ιουλίου Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού | “Ήρωες του Πλανήτη!”

Info
Ώρες διεξαγωγής: 8:15–17:00
08:15-09:15: Υποδοχή
09:30-15:00: 3 εκπαιδευτικά 90΄ με 2 ενδιάμεσα διαλείμματα
15:00-17:00: Αποχώρηση/ Ελεύθερος χρόνος/ επιπλέον δραστηριότητα
Κάντε την κράτησή σας στην ηλεκτρονική φόρμα εδώ:

Επιλέξτε μεταξύ των εβδομάδων, της ηλικιακής ομάδας και θεματικής ενότητας.

Κόστος ανά εβδομάδα: 150€ (περιλαμβάνει ελαφρύ γεύμα – τα παιδιά μπορούν να έχουν επιπλέον σνακ/ φαγητό μαζί τους, που να μη χρειάζεται ζέσταμα)
Κόστος για αδερφό/ή ή παρακολούθηση 2ης εβδομάδας: 100€
Η εξόφληση του ποσού θα πρέπει να καταβάλλεται το αργότερο μία εβδομάδα πριν την έναρξη της συμμετοχής του παιδιού στο Summer Camp ( την προηγούμενη Δευτέρα).

Αναλυτικότερα τα Προγράμματα:

Εβδομάδες διεξαγωγής: 19-23 Ιουνίου και 3-7 Ιουλίου

Θεματικές:
Α’-Γ’ Δημοτικού | “Μηχανικοί του Μέλλοντος”,
Δ’-ΣΤ’ Δημοτικού | “Κατακτώ το Διάστημα”
Σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό STEM Education:
Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά ηλικιακή ομάδα: 20

Περιγραφή:
Α’-Γ’ Δημοτικού | “Μηχανικοί του Μέλλοντος”

Τα παιδιά ξεκινούν το ταξίδι τους και εισάγονται για πρώτη φορά στις αρχές της προγραμματιστικής λογικής (ScratchJr). Παίζοντας δημιουργούν τον πρώτο τους κώδικα και κατανοούν τι σημαίνει αλγοριθμικός τρόπος προγραμματισμού! Μαθαίνουν να παρατηρούν και να προβληματίζονται για τον κόσμο γύρω τους.

Μαθαίνουν έτσι τα βασικά δομικά στοιχεία των μηχανολογικών κατασκευών και τις φυσικές αρχές πίσω από αυτά, όπως η κίνηση με γρανάζια, τι είναι οι τροχαλίες, τι είναι οι μοχλοί, οι τροχοί και οι άξονες. Τα παιδιά, μέσω της διερεύνησης, συνεργάζονται και «κατασκευάζουν» τα ίδια τη γνώση τους. Δημιουργούν όλο και πιο πολύπλοκα μοντέλα ποικίλης θεματολογίας με κατάλληλα δομικά υλικά. Μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των Απλών Μηχανών (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί), που αποτελεί και τη βάση οποιασδήποτε κατασκευής (Engineering), κατανοούν την έννοια της ενέργειας, εισάγοντας μοτέρ και μπαταρία και δίνουν κίνηση στα μοντέλα που χρησιμοποιούν.

Δ’-ΣΤ’ Δημοτικού | “Κατακτώ το Διάστημα”

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις βασικές αρχές της Φυσικής Επιστήμης (ηλεκτρισμό, ηλεκτρομαγνητισμό, οπτική, βιολογία, τεχνολογίες επικοινωνίας) που χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο για τη δημιουργία φιλικών προς τη ζωή συνθηκών και τον εποικισμό πλανητών στο Ηλιακό Σύστημα. Με τη χρήση υλικών θα κατασκευάσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μεταφέρουν τη ζωή στο Ηλιακό Σύστημα και μέσω της συνεργασίας και της επίλυσης προβλημάτων με στόχο την επίτευξη αποτελεσμάτων, θα ταξιδέψουν στους πλανήτες. Καλό Ταξίδι!

Εβδομάδες διεξαγωγής: 26-30 Ιουνίου και 10-14 Ιουλίου
Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού | “ Ήρωες του Πλανήτη!” Από το Εκπαιδευτικό τμήμα του Κέντρου ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής
Ιστορίας
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25

Περιγραφή:
Μέσα από τις Εκθέσεις του Μουσείου, την Εικονική Πραγματικότητα, τις προβολές στον Θόλο, τα πειράματα, τα διαδραστικά παιχνίδια, την παρατήρηση και την ενεργή συμμετοχή και με πολύ παιχνίδι, θα μάθουμε να αγαπούμε τον πλανήτη μας και θα ενημερωθούμε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τον προστατέψουμε.

Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη Φύση και τα Οικοσυστήματα, τα πετρώματα, τα απολιθώματα , τη ζωή στον βυθό, το φαινόμενο του σεισμού, και ό,τι μικρό και μεγάλο περιλαμβάνει η Γη μας. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τη ζωή στη Γη; Τι μπορούμε να κάνουμε για την Κλιματική Αλλαγή; Γιατί πρέπει να ανακυκλώνουμε; Ποιος είναι ο οικολογικός τρόπος ζωής; Τι συμβαίνει με τα τρόφιμα, την ενέργεια και τα μικροπλαστικά; Τι θα έκανε για όλα αυτά ένας πραγματικός Ήρωας; Μια εβδομάδα σε ένα Μουσείο που χωράει όλος ο Πλανήτης!

Κλείστε θέση τώρα εδώ:

Η εξόφληση του ποσού θα πρέπει να καταβάλλεται το αργότερο μία εβδομάδα πριν την έναρξη της συμμετοχής του παιδιού στο Summer Camp (την προηγούμενη Δευτέρα).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2108015870 εσωτ. 513