Subset Festival: ένα εκρηκτικό πενθήμερο μουσικής από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

subset-vinylterrorhorror-gallery
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Για πρώτη φορά στην ιστορία τού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου.

Σε συμπαραγωγή με το Ωδείο Αθηνών, το Φεστιβάλ παρουσιάζει φέτος ένα ολοκαίνουριο πρότζεκτ σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Σταύρου Γασπαράτου, που στόχο έχει να προβάλει τις νέες τάσεις που επικρατούν στον χώρο της νέας μουσικής παγκοσμίως.

Μεγάλα ονόματα όπως ο Robert Henke και η Kali Malone, η πρωτοεμφανιζόμενη στην Ελλάδα Hekla, και άλλοι καταξιωμένοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες από τη χώρα μας και το εξωτερικό δίνουν ένα πολυήμερο ραντεβού σύγχρονης μουσικής δημιουργίας και διασκέδασης.

Τι είναι το Subset

Αντλώντας τον τίτλο του από έναν μαθηματικό όρο (υποσύνολο ⊆) το Subset είναι ουσιαστικά ένα φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ, που φέρνει σε διάλογο διαφορετικές εκδοχές σύγχρονης μουσικής γραφής και παρουσίασης, ενσωματώνοντας μεγάλη ποικιλία καλλιτεχνικών έργων.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στους ολοκαίνουργιους χώρους του Ωδείου Αθηνών και θα διαρκέσει πέντε ημέρες, περιλαμβάνοντας συναυλίες, περφόρμανς αλλά και club night.

Στο Ωδείο θα φιλοξενηθούν εναλλάξ μουσικά σχήματα και ηχητικές και οπτικές εγκαταστάσεις σε μια πολυπρισματική μουσική πλατφόρμα. Οι καλλιτέχνες αναμένεται να αποκαλύψουν ένα πληθωρικό μουσικό τοπίο στο κοινό του φεστιβάλ, που μπορεί να προμηθευτεί ημερήσια εισιτήρια ή να επιλέξει συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Lukas Havlena
Ποιοι εμφανίζονται στο Subset

Στο Subset συμμετέχουν σχήματα και καλλιτέχνες σύγχρονης μουσικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό μείγμα.

Στο Ωδείο θα βρεθούν ο θρυλικός Robert Henke, η Αμερικανίδα συνθέτρια Kali Malone, η Ισλανδή Hekla, ο καινοτόμος Sébastien Roux, το καλλιτεχνικό δίδυμο Vinyl –terror & –horror, η dj Electric Indigo, κάποιοι από τους οποίους έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Μαζί τους οι Έλληνες καλλιτέχνες Ergon Ensemble, ΜΜΜΔ & Alem, Saber Rider, Aroent. Το Subset επίσης περιλαμβάνει δύο αναθέσεις στα σύγχρονα ελληνικά σύνολα ΤΕΤΤΤΙΞ και Trigger Happy, που δημιουργούν δύο νέα έργα-εγκαταστάσεις στη Νέα Σκηνή του Ωδείου Αθηνών ειδικά για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Παράλληλες δράσεις

Το πρότζεκτ του Subset έχει έντονα διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς παράλληλα με τις συναυλίες διοργανώνονται ειδικά εργαστήρια από τους Trigger Happy, ΤΕΤΤΤΙΞ, Sébastien Roux και Robert Henke σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, όπου οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη μεθοδολογία που ακολουθούν για τη δημιουργία της μουσικής τους.

Mathieu Zazzo

Τις 5 ημέρες του φεστιβάλ θα παρουσιάζονται στο Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών δύο έργα από το καλλιτεχνικό εγχείρημα Freequencies/ Ελεύθερες Συχνότητες στο πλαίσιο του Open Plan 2023: το έργο videoart/ μουσικής της εικαστικού Μυρτώς Ξανθοπούλου και του συνθέτη Πάνου Ηλιόπουλου με τίτλο «εδώ μέσα εκατοικούσε» και το μουσικοθεατρικό έργο του Θοδωρή Αμπαζή με τίτλο «Με μια κάποια ελευθερία».

Τέλος υπάρχει και μια ειδική βραδιά αφιερωμένη στην κλαμπ και χορευτική σκηνή με προσκεκλημένους την Electric Indigo και τον Aroent.

Info
Πληροφορίες εισιτηρίων
Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr & public.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ: Πλατεία Συντάγματος (info point Δήμου Αθηναίων)| Δε-Πα 10:00-18:00 - ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: +30 2118008181 | Δε-Πα 10:00-18:00 - ΑΜΕΑ: +30 210 3221 897 | Δε-Πα 10:00-17:0