Release Festival Metal Day 4: Οι Parkway Drive επιστρέφουν

parkway-drive
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Η τέταρτη ημέρα του Release Festival που αφορά τους λάτρεις του σκληρού ήχου, μας έρχεται την Τρίτη 27 Ιουνίου, με σύγχρονες αλλά και κλασικές προσεγγίσεις, ως προς το line up.

Η συγκεκριμένη μέρα, σηματοδοτεί την επιστροφή των Parkway Drive στη χώρα μας, ως headliners αυτή τη φορά. Το υπόλοιπο, εκρηκτικό line up του φεστιβάλ, είναι ως εξής:

Skybinder

Άλλο ένα συγκρότημα που ανοίγει ημέρα του Release Festival  και παίρνει γεύση από πολυπληθές κοινό, είναι οι Skybinder, συγκρότημα που ανήκει στον χώρο του metalcore, με αρκετές εμφανίσεις επί Ελληνικού εδάφους και με πολύ καλές προοπτικές για το μέλλον.

Triptykon plays Celtic Frost

Ο ένας από τους 2 θρυλικούς μουσικούς που θα απολαύσουμε στη συγκεκριμένη ημέρα, δεν είναι άλλος από τον Tom Gabriel Warrior. Αρκετά χρόνια μετά τη διάλυση των Celtic Frost και με μια ήδη πετυχημένη δεύτερη καριέρα με τους Triptykon, ο Warrior τιμάει με ένα ειδικό σετ, το συγκρότημα που δημιούργησε τη δεκαετία του 80 και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά  στην εξέλιξη και την εδραίωση όλου του σκληρού ήχου.

Soulfly

Το μακροβιότερο σχήμα που δημιούργησε ο άλλος θρύλος της ημέρας, Max Cavalera. Η μίξη του σκληρού ήχου με τα tribal στοιχεία της χώρας του της Βραζιλίας, πιστώνονται στον Max, από τις ημέρες του στους Sepultura αλλά και μετά την αποχώρηση του από αυτούς. Δυνατά live με φοβερή ένταση και ενέργεια είναι εγγύηση και το Release Festival δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Parkway Drive

Η ιστορία των Parkway Drive στη χώρα μας, είναι ανάλογη και με του υπόλοιπου πλανήτη. Εμφανίστηκαν πρώτη φορά σε ένα πολύ μικρό κλαμπ, πίσω στο 2008, ως ένα ανερχόμενο σχήμα από τη μακρινή Αυστραλία. Τα χρόνια πέρασαν, οι Parkway Drive συνέχισαν να ανεβαίνουν και να μεγαλώνουν εμπορικά, οι χώροι που εμφανίζονταν μεγάλωσαν επίσης και ήρθε η ώρα, μετά τα κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου όπου εμφανίζονται ως headliners και η Ελλάδα να τους απολαύσει, μέσω του Release Festival με όλο το εκρηκτικό τους show και την ενέργεια που εκπέμπουν στο κοινό.

Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]