Release Festival Metal Day 5: Τι μας επιφυλλάσσει το Φεστιβάλ πριν ρίξει αυλαία

bleed-from-within
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Και κάπως έτσι, φτάνουμε στην τελευταία ημέρα που αφορά τους ακροατές του σκληρού και μεταλικού ήχου.

Ήδη, από τις 4 μέρες που προηγήθηκαν, κρατάμε υψηλού επιπέδου εμφανίσεις από μερικές από τις πιο κορυφαίες μπάντες, σε άψογη οργάνωση παραγωγής με ανθρώπινες συνθήκες. Πάμε λοιπόν να πάρουμε γεύση από την Ευρωπαϊκή επίθεση που μας έρχεται σήμερα και να ευχηθούμε πάντα τέτοια και καλές συναυλίες για τις υπόλοιπες μέρες του Release Festival που απομένουν.

Bleed From Within

Τη σημερινή ημέρα ανοίγουν οι Σκωτσέζοι Bleed From Within. Από τα πλέον αναγνωρίσιμα ονόματα του metalcore,  με συμμετοχή σε περιοδείες με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο, όπως είναι οι

Amon Amarth, οι Megadeth και οι Carcass και 6 δίσκους στο ενεργητικό τους, φαντάζει ως η πλέον ιδανική επιλογή σε μια τόσο δυναμική συναυλιακή εμπειρία.

Heaven Shall Burn

Οι πολύπειροι Γερμανοί θα είναι η εκρηκτική συνέχεια. Οι συνειδητά δηλωμένοι αντιρατσιστές και αντιφασίστες Heaven Shall Burn, είναι από τις λίγες περιπτώσεις σήμερα στην παγκόσμια μουσική, που θα μπορούσαν να παινευτούν ότι δημιουργούν πολιτικό τραγούδι και ότι καταφέρνουν και αναπαράγουν τη δυναμική των στίχων τους στη μουσική τους. Απόδειξη όλων των παραπάνω, το post που είχαν κάνει πριν 2 χρόνια, στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook.

Kreator

Για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό Thrash Metal συγκρότημα και την αγάπη του για το Ελληνικό κοινό, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά γιατί και οι ίδιοι οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους. Από την πρώτη, ιστορική τους συναυλία το 1989 στα μέρη μας, μέχρι και τη σημερινή τους εμφάνιση στο Release Festival, ο Mille Petroza και η παρέα του, έχουν εμφανιστεί στη χώρα μας 15 φορές. Με την περσινή κυκλοφορία τους “Hate Uber Alles” να τους δείχνει ότι «ακόμα το έχουν», και με ένα ξεχωριστό stage show που στήνουν για την περιοδεία τους, μόνο τα καλύτερα μπορούμε να περιμένουμε.

Amon Amarth

Και οι metal ημερομηνίες του Release Festival κλείνουν με την επέλαση των Σουηδών Vikings. Από τα πιο σταθερά, επαγγελματικά και πολύπειρα σχήματα που υπάρχουν σήμερα, δεν έχει μείνει και κάτι που να μην το έχουν κατακτήσει οι Amon Amarth στην καριέρα τους. Ιδιαίτερα μνεία πάντα για τις ζωντανές εμφανίσεις τους, με το πολύ πλούσιο stage show με ηθοποιούς, αγάλματα, καράβια και κράνη Viking σαν βάση που στήνονται τα τύμπανα τους. Το απόλυτο συγκρότημα για το τέλειο κλείσιμο.

Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]