Rockwave Festival 2023: Για να δούμε τι θα δούμε

deep-purple
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Το Rockwave Festival υποδέχεται για άλλη μια φορά τους ακροατές του σκληρού ήχου στον κλασικό πια χώρο του Terra Vibe στη Μαλακάσα, με ένα πρόγραμμα πολυποίκιλο που συνδυάζει πολύ κλασικές αλλά και μοντέρνες φόρμες. Πάμε να δούμε με λίγα λόγια, τι θα απολαύσουμε την Παρασκευή 7/7.

Lazy Man’s Road

Από τα πιο δραστήρια Ελληνικά σχήματα και τα πιο γνωστά στο χώρο του Stoner Metal, οι Lazy Man’s Road είναι σίγουρα η πιο κατάλληλη επιλογή να ξεκινήσει μια τόσο ξεχωριστή ημέρα, μιας και περιμένουμε να μας παρουσιάσουν και καινούριο υλικό, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά.

Rock N’ Roll Children

Ακολουθεί η πλέον επιτυχημένη cover band στη χώρα μας, η μπάντα που αποτίνει φόρο τιμής στον μεγάλο Ronnie James Dio. Οι μεγάλες στιγμές ενός θρυλικού καλλιτέχνη αποδίδονται με τον μέγιστο σεβασμό, δημιουργώντας μοναδικές στιγμές συγκίνησης από ένα σχήμα που έχει ήδη καταξιωθεί, όχι μόνο από το Ελληνικό κοινό και από τους από Γης ακροατές του μεγάλου Ronnie.

Bokassa

Το πρώτο ξένο όνομα της ημέρας μας έρχεται από τη Νορβηγία. Οι Bokassa, είναι ένα μουσικό τρίο που συνδυάζει το σύγχρονο Punk με το Stoner Rock, σε ένα εξαιρετικό ηχητικό αποτέλεσμα. Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας τους, η συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή περιοδεία των Metallica το 2019, αποσπώντας θετικά σχόλια και από το πολυπληθές κοινό τους, αλλά και από τους ίδιους.

As I Lay Dying

Η Metalcore στιγμή του Festival, ανήκει στους καταξιωμένους As I Lay Dying, τη μπάντα του Tim Lambesis, με την πολυτάραχη καριέρα, η οποία όμως έχει καταφέρει και έχει κάνει το σχήμα τους ιδιαίτερα επιτυχημένο στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού.

Saxon

Από το 1986 που ήρθαν για πρώτη φορά στη χώρα μας ως σήμερα, οι αγαπητοί Saxon έχουν χτίσει μια μοναδική σχέση με τη χώρα μας. Από τους πρωτοπόρους του λεγόμενου New Wave Of British Heavy Metal που άνθισε από τα τέλη της δεκαετίας του 70 και με συνεχόμενη και σταθερή παρουσία από τότε, κάθε εμφάνισή τους στη σκηνή, ισοδυναμεί με ένα εκρηκτικό πάρτι διασκέδασης για τους ακροατές.

Deep Purple

55 χρόνια ιστορίας, πάνω από 100 εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις, μερικά από τα πιο διαχρονικά τραγούδια στην ιστορία του Hard Rock αλλά και της ευρύτερης μουσικής ιστορίας, η λίστα με τους καλλιτέχνες που τους επηρέασαν συνεχίζει και ανανεώνεται. Χρειάζονται και άλλοι λόγοι για να δείτε τους Deep Purple;

Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]