To χορευτικό φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ επιστρέφει

snfccsocial-ballroom-festivalphoto Pinelopi Gerasimou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Στην Αγορά στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

To Social Ballroom Festival, το καθιερωμένο πλέον χορευτικό φεστιβάλ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επιστρέφει και φέτος στην Αγορά στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται ένα αξέχαστο τριήμερο με dancehall, tango και boogie woogie ρυθμούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοιχτά μαθήματα χορού, εντυπωσιακά χορευτικά σόου, συναυλίες και dj sets και προσκαλεί όλους τους λάτρεις του χορού, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας, σε μια τριήμερη γιορτή.

Στο πρώτο μέρος της κάθε βραδιάς, που ξεκινά στις 19.30, δάσκαλοι και χορευτές αποκαλύπτουν τα μυστικά ενός διαφορετικού χορού κάθε μέρα, ενώ στις 21.00 ξεκινούν μοναδικά χορευτικά πάρτι. Το Social Ballroom Festival πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Pinelopi Gerasimou
Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου | Dancehall

19.30-21.00 Μάθημα χορού με τη Sara Ganem

21.00-23.00 Πάρτι

Η χορεύτρια και δασκάλα dancehall Sara Ganem μυεί το κοινό στο στυλ και τα βήματα ενός ξεχωριστού, γεμάτου ενέργεια «χορού του δρόμου» που έχει τις ρίζες του στη μακρινή Τζαμάικα. Μαζί της, η ομάδα της Unity Vybz. Μετά το μάθημα, η βραδιά συνεχίζεται με πάρτι.

Eftyhia Vlahou
Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου | Tango

19.30-21.00 Μάθημα χορού με τους Tangopolis

21.00-23.00 Πάρτι με Ζωντανή μουσική: Κώστας Βλαχόπουλος (μελωδική φυσαρμόνικα) και Herman Mayr (κιθάρα, πιάνο, φωνή)

H καλλιτεχνική ομάδα Tangopolis (Διονύσης Θεοδωρόπουλος και Χλόη Θεοδωροπούλου) φέρνει αργεντίνικο άρωμα χορού στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ.

Έμπειροι χορευτές καθοδηγούν το κοινό στον πιο ερωτικό χορό μέσα από φιγούρες απαράμιλλης γοητείας υπό τις μουσικές του DJ Γιάννη Λαδόπουλου. Ακολουθεί «milonga» (χορός για όλους) με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Pinelopi Gerasimou
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου | Boogie Woogie

19.30-21.00 Μάθημα χορού με τους Rollin' Foxes

21.00-23.00 Πάρτι με τους HiROLLERS

Την Κυριακή 10/09 το βράδυ οι ρυθμοί αλλάζουν και σειρά έχει το boogie woogie, ένα είδος χορού rock ‘n’ roll. Το μάθημα αναλαμβάνουν οι Rollin' Foxes (οι Μάνος Κουβάκης και Ρόδη Καγγελάρη), πρωτοπόροι στη διάδοση και τη διδασκαλία του boogie woogie στην Ελλάδα. Η βραδιά κορυφώνεται με τους HiROLLERS, το μουσικό σχήμα του κοντραμπασίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Χρήστου Ζώη, που υπόσχονται να παρασύρουν όλους τους συμμετέχοντες σε ένα ξέφρενο πάρτι.