Εξερευνήστε το Ναυάγιο Δημήτριος στη Λακωνία

dimitrios-nauagio-gutheio
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Μετρά 32 χρόνια από τότε που ξεβράστηκε στην παραλία της Σελινίτσας και αποτελεί σήμερα πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών.

Τα ναυάγια πάντα έχουν μια ιστορία να διηγηθούν, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που χτίζονται και διάφοροι μύθοι γύρω τους, αφήνοντας ένα μυστήριο γύρω από την ύπαρξή τους.

Το εν λόγω Ναυάγιο, που αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής Βαλτάκι έξω από το Γύθειο, έχει τη δική του ιστορία, παρ’ όλο που πολλοί μιλούν για πλοίο-φάντασμα άγνωστης ιδιοκτησίας.

Στην πραγματικότητα, έπειτα από 30 χρόνια δρομολογίων, το πλοίο Δημήτριος κατέπλευσε στο Γύθειο, καθώς ο καπετάνιος του έπρεπε να νοσηλευτεί. Στη συνέχεια, λόγω οικονομικών και μηχανικών προβλημάτων, το πλοίο έμεινε αγκυροβολημένο για περίπου ένα χρόνο στο ίδιο σημείο, αρχίζοντας να παρουσιάζει επικινδυνότητα και να παίρνει κλίση λόγω εισροής υδάτων. Οι καιρικές συνθήκες το ξέβρασαν στην παραλία, όπου και έχει παραμείνει μέχρι σήμερα, εδώ και 32 χρόνια, ως ένα ακόμη ναυάγιο-αξιοθέατο.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView

Αν βρεθείτε στην περιοχή, μην παραλείψετε μια βουτιά στα γαλάζια νερά της Σελινίτσας. Κι αν έχετε χρόνο, ανακαλύψτε κι άλλες παραλίες, όπως την τεράστια σε μήκος παραλία του Μαυροβουνίου, στο Βαθύ με το παγωμένο ποταμάκι του που εκβάλλει στη θάλασσα, αλλά και την παραλία της Αγίας Βαρβάρας λίγο πριν τον Κότρωνα που φημίζεται για τα νερά της.