Η Τσικνοπέμπτη σε 5 διαφορετικές εκδοχές

soublakia-tsiknopempti
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Πώς θέλετε να τσικνίσετε σήμερα; Θέλετε να «πνιγείτε» στην τσίκνα, να ακολουθήσετε την παράδοση ή μήπως να το ζήσετε πιο πράσινα; Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια Τσικνοπέμπτη για όλους.

Μπριζολάδικο Τέλης, Ψυρρή: Με έμφαση στην παράδοση
Χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, αλλά με έμφαση στην παράδοση, το ξακουστό μπριζολάδικο στου Ψυρρή μπορεί να έχει αλλάξει χέρια, αλλά παραμένει ό,τι πρέπει για εσάς που θέλετε την Τσικνοπέμπτη όπως παλιά: με λαχταριστές μπριζόλες, σαγανάκι, φέτα λαδορίγανη, πατάτες τηγανητές, σαλάτα και πλούσιες μερίδες, που δεν θα σας αφήσουν με άδειο πορτοφόλι –και σίγουρα όχι με άδειο στομάχι. Info: Ευριπίδου 86, Πλ. Κουμουνδούρου, 21 0324 9582.

Basegrill Athens, Περιστέρι/Γλυφάδα: Με προσοχή στο κρέας
Εδώ είναι Τσικνοπέμπτη κάθε μέρα, που σημαίνει ότι το ψητό κρέας που θα μπει στο πιάτο σας είναι εγγύηση, με την υπογραφή των αδερφών Λιάκου, που φημίζονται για το ότι μας έχουν μάθει να τρώμε καλό κρέας. Λουκάνικο μαύρου χοίρου, λουκάνικο Δράμας ή λουκάνικο μοσχαρίσιο από αρχέγονη ελληνική αγελάδα; Μπριζόλα σπάλας με ωρίμανση 100+ ημερών, καλοψημένα σπαλομπριζολάκια ή βοδινά μπιφτέκια; Οι επιλογές φυσικά δεν σταματούν εδώ, γι’ αυτό μελετήστε καλά το μενού και ετοιμαστείτε για βραδιά ακολασίας με ποιοτικό κρέας. Κι αν μένετε νότια, βάλτε πρώτη για το νέο Basegrill της Γλυφάδας. Info: Λ. Κωνσταντινουπόλεως 64 και Αμμοχώστου, Περιστέρι, 210 575 455 και Ζησιμοπούλου 5, Γλυφάδα, 210 8985848.

Peas, Κουκάκι: Με αγάπη για τα ζώα και τον πλανήτη

Είτε είστε vegan, είτε θέλετε να το ζήσετε vegan φέτος, το Peas σας δίνει τις πιο peas-ful επιλογές με φυτικά κρεατικά, εξίσου πεντανόστιμα, φιλικά για τον πλανήτη, τα ζώα και την υγεία σας, δίνοντάς σας την πιο πράσινη και εξίσου νόστιμη επιλογή. Απολαύστε φιλέτο σεϊτάν ζυμωμένο με λαχανικά, φρἐσκα μυρωδικά και μπαχαρικά, με σος «γιαουρτιοὐ», καυτερό «κεμπάπ» με αλεύρι από φακές, ρεβίθια, σιτάρι, ζυμωμένο με μπαχαρικά, μαζί με πίτες, ψητές ντομάτες και σος «γιαουρτιού», πρἀσινη σαλάτα και πατἀτες φοὐρνου σαν τηγανιτἐς, ποικιλία από σεϊτάν, tempeh και τόφου για την παρέα, σουβλάκια με γύρο μανιταριών, με γύρο σεϊτάν ή με τόφου, μπέργκερ με μπιφτέκια από κινόα και φακές ή λευκά μανιτάρια ή jackfruit και φάτε χωρίς τύψεις κανενός είδους. Info: Φαλήρου 40, Κουκάκι, 210 9218875.

Barbaro Restaurant – Bar: Με τους ήχους του μπουζουκιού 
Αν θέλετε να τσικνίσετε υπό τους ήχους του μπουζουκιού, στο Barbaro σας περιμένει ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Μανώλης Καραντίνης, ο οποίος θα σας ταξιδέψει στα μονοπάτια των Καζαντζίδη, Boσκόπουλου, Μπιθικώτση, Διονυσίου, Πάριου αλλά και Μοσχολιού, Αλεξίου, Σακελλαρίου, Βάνου, Λίντα,  Γλυκερίας, Πρωτοψάλτη. Στο τραγούδι η Αγγελική Πέτκου και η Ευαγγελία Μαυρίδου, ενώ στο… τσίκνισμα ο σεφ Θανάσης Κούλπας με ένα ειδικά προσαρμοσμένο μενού με λαχταριστά ψητά – τσικνιστά, όχι της ώρας αλλά της στιγμής. Μπουγιουρντί με χωριάτικο λουκάνικο, παϊδάκια αρνίσια, σουβλάκια χοιρινά, τόμαχοκ χοιρινή, μοσχαρίσια μπιφτέκια, φιλετίνια κοτόπουλο, αλλά και γευστικά ορεκτικά κι ολόφρεσκες σαλάτες. Kαι για φινάλε… σφαίρα σοκολάτας με παγωτό και εκμέκ κανταΐφι με κρέμα μαστίχας και φράουλες. Info: Αντήνορος 42, πλησίων Caravel, 210-7290322 – 6987006667. 

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης: Με θέα τον Παρθενώνα
Στο κέντρο, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθήνας, με θέα την Ακρόπολη, το εστιατόριο του μουσείου έχει πλέον καθιερώσει το γεύμα της Τσικνοπέμπτης. Και φέτος, λοιπόν, θα είναι ανοιχτό από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, για να απολαύσετε τα ψητά σας, παραδοσιακά και ελληνικά. Info: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 210 9000915 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.