Ποιο εξωφρενικό ποσό θα πληρώνει ο Πρίγκιπας Αλβέρτος για να έχει στο πλευρό του την Σαρλίν;

albertos-sarlin
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΜΑΙΟΥ 2022

Το ζευγάρι υπέγραψε «άκρως εμπιστευτικό» συμφωνητικό με όρους...πολλών μηδενικών.

Ο Πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό συμφώνησε να καταβάλει στη Σαρλίν 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως προκειμένου να διασφαλίσει ότι εκείνη θα στέκεται στο πλάι του στο πλαίσιο των καθηκόντων της, όπως αυτά διαμορφώνονται από το βασιλικό πρωτόκολλο. 

Η Πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό πέρασε το 2021 και μέρος του 2022 μακριά από την οικογένειά της «αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας». Μετά από 8 μήνες στην Νότια Αφρική και ένα τετράμηνο στην Ελβετία, επέστρεψε τον Μάρτιο, ωστόσο η επιστροφή της δεν κατέστη ικανή να διασκεδάσει τις φήμες περί κρίσης στον γάμο της με τον μονάρχη. Σύμφωνα λοιπόν με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Αλβέρτος συμφώνησε να πληρώνει το υπέρογκο ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, προκειμένου να εμφανίζεται δημόσια μετά της συζύγου του στις περιστάσεις που το απαιτούν.

Το άκρως εμπιστευτικό συμφωνητικό που υπεγράφη και που καθορίζει τα καθήκοντα της Σαρλίν έρχεται σε συνέχεια των απεγνωσμένων προσπαθειών του 64χρονου Αλβέρτου να κρατήσει στο πλευρό του στα επίσημα events την 44χρονη Σαρλίν. Τέτοια είναι το επικείμενο Γκραν Πρι του Μονακό στo τέλος του τρέχοντος μηνός και ο φιλανθρωπικός Χορός των Ρόδων στις 8 Ιουλίου.

Μετά το διάστημα απουσίας, την επιστροφή της και, όπως προκύπτει, κατόπιν της χρυσοπληρωμένης συμφωνίας, το ζευγάρι εμφανίστηκε δημόσια με τα δίδυμα, δηλαδή με την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα και τον πρίγκιπα Ζακ, στις 30 Απριλίου με αφορμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ε στο Μονακό.

«Το Παλάτι στο Μόντε Κάρλο αρνείται να κοινοποιήσει πληροφορίες για οικονομικές συμφωνίες, ωστόσο [είναι γνωστό πως] το πριγκιπάτο πληρώνει περίπου 40 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο για να καλύπτει τα έξοδα του θεσμού. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν λαμβάνουν μισθό, κι αυτό σημαίνει ότι η Σαρλίν βασίζεται πιθανόν στον Αλβέρτο - που είναι δισεκατομμυριούχος - για τα προσωπικά της έξοδα», γράφει βρετανική εφημερίδα.

Πηγή στο Μόντε Κάρλο με γνώση των υποθέσεων της βασιλικής οικογένειας εξήγησε πως, παρόλο που η πριγκίπισσα απολαμβάνει σημαντικά προνόμια ως σύζυγος του Αλβέρτου, το εισόδημά της σε μετρητά δεν είναι εγγυημένο. «Πέρασε πολύ δύσκολα τα τελευταίο διάστημα, γι' αυτό είναι λογικό για την ίδια να προσπαθήσει να εξασφαλιστεί».

Οι φήμες για την έκρυθμη κατάσταση στον γάμο του μοναδικού γιου της Grace Kelly παραμένουν ηχηρές. Να θυμίσουμε ότι τα δημοσιεύματα για παράνομες σχέσεις του Αλβέρτου είναι συχνά, ενώ πολλοί έχουν εκφράσει την άποψη ότι το παλάτι έχει καπηλευτεί τα προβλήματα υγείας που πράγματι ταλανίζουν την Σαρλίν, για να θολώσει το γκρίζο τοπίο γύρω από τον γάμο τους ζευγαριού.