Parov Stelar: Η μεγάλη βραδιά της χορευτικής μουσικής στο Release Festival

tanja-schalling-photography Tanja Schalling Photography
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Το Σάββατο 15 Ιουνίου, το Release Festival υποδέχεται ξανά τον Parov Stelar, σε μια βραδιά ανεξάντλητης χορευτικής μουσικής με πολλά ηχοχρώματα και ξεχωριστούς ρυθμούς.

Μαζί του θα είναι η Γαλλίδα τραγουδοποιός Jain ενώ μαζί τους θα εμφανιστούν και οι Telenova, η νέα Αυστραλιανή ηχητική πρόταση.

Αν και ο όρος Electro Swing χρησιμοποιείται τακτικά για να περιγράψει τη μουσική του, θα σημειώναμε ότι είναι λίγο περιορισμένος γιατί η μουσική του Parov Stelar (Αληθινό όνομα: Marcus Füreder με καταγωγή από την Αυστρία), περιέχει πολλές αναφορές σε πολλά είδη μουσικής. Μια πιο προσεκτική ακρόαση στο ήδη αρκετά μεγάλο έργο του (15 άλμπουμ σε 20 χρόνια παρουσίας, παράλληλα με πολλά remixes και συνεργασίες) για να ανακαλύψει κανείς αναφορές σε world μουσικές, παρακλάδια του Rock, ακόμα και Western επιρροές. Και το πιο σημαντικό είναι ότι καταφέρνει όλες αυτές τις ετερόκλητες μουσικές και τις ενώνει, δίνοντας παράλληλα τον δικό του μουσικό παρονομαστή, τη δική του μουσική ταυτότητα. Και όλα αυτά μαζί, άψογα εκτελεσμένα πάνω στη σκηνή από τον ίδιο και τους μουσικούς που τον ακολουθούν.

Μια ξεχωριστή περίπτωση είναι η Jaine που θα εμφανιστεί πριν. Έχοντας κατακτήσει μια μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά όπως είναι η χώρα της η Γαλλία, έρχεται στην Ελλάδα να μας παρουσιάσει την τελευταία της δισκογραφική δουλειά με τίτλο Fool (2023) καθώς και το υπόλοιπο υλικό της, με την ιδιαίτερη προσέγγισή της.

Μαζί τους θα είναι και οι Telenova, μια νέα μπάντα από την Αυστραλία, με μόνο 4 χρόνια ύπαρξης, 2 EP’s και αρκετά singles. Ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη μπάντα που θα την απολαύσουμε στην αρχή της καριέρας τους και ίσως να είναι η αφετηρία μιας σχέσης δεσίματος με το Ελληνικό κοινό.

Εισητήρια και προσφορές στο more.com