Χολαργός: ένα... Μετρό δρόμος

xolargos-metro-holargos-metro
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ο Χολαργός έχει πάρει τον τελευταίο χρόνο… φωτιά. Σε αυτό συνέβαλε φυσικά και ο σταθμός του μετρό στον Χολαργό, που επέτρεψε εδώ και μερικά χρόνια, τις επισκέψεις χωρίς άγχος και αγωνία για το παρκάρισμα ή τα αλκοτέστ. Και από τότε, οι αφίξεις δεν έχουν σταματημό…

Ποιος θα φανταζόταν όμως, ότι ο γκρίζος και μουντός αυτός δρόμος θα γινόταν στέκι για τη νεολαία και όχι μόνο; Το White Spoon έκανε την αρχή σαν ένα μικρό γωνιακό μπαράκι, που κανείς δεν πίστευε ότι θα έδινε το έναυσμα για την αναγέννηση ολόκληρης της περιοχής.
Αρχικά σε έναν μικρό χώρο και στη συνέχεια με μια συμπαθητική επέκταση, το White Spoon προσφέρει εξαιρετικά cocktails, ωραία μουσική που το βράδυ δυναμώνει, ένα ευχάριστο βερολινέζικου στιλ περιβάλλον, με πολύχρωμες αλουμινένιες καρέκλες και βιομηχανική αισθητική και κυρίως, πολλή νεολαία.

Τους τελευταίους μήνες άνοιξαν ακριβώς δίπλα δύο ακόμα μπαράκια, το Boogie Bar και το BookAli, όπου κόσμος απολαμβάνει καφέ και ποτό από το πρωί μέχρι… το άλλο πρωί.

Boogie Bar

Το Boogie Bar ακολουθεί το ίδιο βιομηχανικό στιλ και στον μικρό του χώρο προσφέρει ένα μίγμα από εξαιρετικά ποτά και διασκέδαση με jazz και funk ακούσματα. Εδώ θα περάσετε όμορφα και θα απολαύσετε εμπνευσμένα cocktails από τον mixologist Χρήστο Αξαρλή, αλλά και εξαιρετικά σπιτικά γλυκάκια και σνακ. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Eastern Remedy, που θυμίζει το γνωστό μας bramble και σερβίρεται με μια… μινιατούρα μαλλί της γριάς.

To BookAli έκανε την εμφάνισή του τον περασμένο Γενάρη κι έκτοτε, έχει προσφέρει ένα ακόμα στέκι επάνω στη Λεωφόρο. Ακούει soul και jazz, το παλιομοδίτικο τύπου μωσαϊκό πάτωμα δημιουργεί κλίμα νοσταλγίας και τα cocktails πλημμυρίζουν τον κατάλογό του με αρώματα.

Boot Leg Bar

Λίγο παραπάνω, το Bootleg αντλεί την έμπνευσή του από την ποτοαπαγόρευση και την παράνομη διακίνηση αλκοόλ. Η ρετρό-βιομηχανική του διακόσμηση είναι απόλυτα οικεία με το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι να τραβάει την προσοχή και τα cocktails του είναι εξαιρετικά, ενώ η μουσική του ακολουθεί rock και jazz ρυθμούς, ανάλογα με τον dj.

Για τους θαμώνες χρόνων της περιοχής, ο Χολαργός δεν είναι μόνο η Μεσογείων, που αναπτύχθηκε και αγαπήθηκε παράφορα τους τελευταίους μήνες. Οι οδοί 25ης Μαρτίου και Περικλέους και οι παρακείμενες αυτών, αποτελούν χρόνια τώρα, πιάτσες για τα γειτονάκια.

Το Blue Peach είναι στέκι ετών για τους Χολαργιώτες, με τις rock μουσικές, τα περίεργα

Work

φωτιστικά, την ξύλινη διακόσμηση και την ποικιλία σε μπίρες. Το Grey με την μοντέρνα αισθητική, την προσεγμένη του διακόσμηση και τους άνετους καναπέδες, είναι η λύση για πολλούς νέους της περιοχής, το Piquet λίγο πιο πάνω, στην οδό Ευριπίδου, με την ξύλινη κούνια  και το μεγάλο τραπέζι στο εσωτερικό του είναι μια καλή πρόταση για καφέ νωρίς ή για τα εξαιρετικά live που διοργανώνει συστηματικά με δυνατά ονόματα από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή, ενώ το Work στην οδό Βουτσινά είναι ένα μικρό καφενείο, αγαπητό στους πιο εναλλακτικούς τύπους, με χαλαρή ατμόσφαιρα και χαμηλές τιμές.
Και για να τσιμπήσουμε κάτι;
Αν σας έπιασε μια ξαφνική λιγούρα, στον Χολαργό μπορείτε να δοκιμάσετε ένα από τα νοστιμότερα σουβλάκια της πόλης στο Πάπιγκο. Αν προλάβετε και κοκορέτσι μην το αφήσετε να πάει χαμένο.

Το Μπιφτεκααατσι στην Περικλέους θα σας προσφέρει νόστιμες κρητικές λιχουδιές, από σταμαγκάθι και ζουμερά μπιφτέκια, μέχρι γαμοπίλαφο και σφακιανή πίτα.

Juicy Grill

Στο Juicy Grill θα δοκιμάσετε εξαιρετικά burgers με country πατάτες. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το burger με χοιρινή μπριζόλα ή εκείνο με μπιφτέκι και bacon.

Στο Mystic Pizza θα απολαύσετε νόστιμη οικολογική pizza και ζυμαρικά, όλα φτιαγμένα με βιολογικό αλεύρι κάνναβης, στέβια, χοντρό θαλασσινό αλάτι και βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Εξαιρετική είναι η green pizza με τυρί, κολοκυθάκι, μπρόκολο, μελιτζάνα, καρότο  κι ελιές, η popeye με τυρί, σπανάκι, αυγό, ζαμπόν και φέτα και τα ζυμαρικά mystic freshly με φρεσκοκομμένη ντομάτα, ελιές, σκόρδο, βασιλικό και ελαιόλαδο.

Τέλος, στο νοαφιχθέν tsipourito (από τον περασμένο Ιούνη) θα βρείτε μεζεδοποτάκια -όπως λέει και το motto του- καλό τσιπουράκι και νόστιμα σπιτικά μεζεδάκια. Δοκιμάστε αφράτους κεφτέδες της πεθεράς, φάβα σαντορινιά και βουβαλίσιο καβουρμά με αυγά και γραβιέρα.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]