Το Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι ο ιδανικός προορισμός

easter-camp
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Λίγο πριν το Πάσχα, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου γίνεται ο ιδανικός προορισμός για τις πιο ξεχωριστές «διακοπές» στην καρδιά της Αθήνας, για παιδιά 8-12 ετών.

Το αγαπημένο Easter Camp του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων! Για τρεις ημέρες, από τη Μ. Δευτέρα 29.04 έως και την Μ. Τετάρτη 01.05, όπου τα σχολεία είναι κλειστά και η διάθεση για παιχνίδι είναι στα ύψη, το ΒΜΦ υποδέχεται παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, χαρίζοντάς τους τις ιδανικότερες πασχαλινές «διακοπές» στο κέντρο της πόλης.

Στο συναρπαστικό Easter Camp που θα γίνει στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, η διασκέδαση και η περιπέτεια είναι δεδομένες! Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά, τονώνοντας παράλληλα τη δημιουργική τους έκφραση και τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Οι δραστηριότητες ξεκινούν από τις 08:30 το πρωί και κρατούν έως τις 14:30 το μεσημέρι, ενώ το πρόγραμμά τους είναι σχεδιασμένο με τέτοιον τρόπο ώστε τα παιδιά να μπορούν να το παρακολουθήσουν από μία έως και τρεις ημέρες.

Αναλυτικό πρόγραμμα | Μ. Δευτέρα 29.04 έως Μ. Τετάρτη 01.05

08:30 - 09:00 | Προσέλευση  

Ξυπνάμε νωρίς αλλά δεν πάμε σχολείο! Ερχόμαστε στην Τεχνόπολη!

09:00 - 10:00 | Ομαδικά παιχνίδια

Η μέρα μας ξεκινά με παιχνίδι στην Κεντρική Αυλή! Κάθε ομάδα μαζί με τον/την υπεύθυνο/η παιδαγωγό διασκεδάζει με κινητικά παιχνίδια στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης, στο υπερσύγχρονο Skywalk και στην παιδική χαρά!

10:00 - 10.30 | Δεκατιανό (προσφέρεται από τη διοργάνωση)

Διάλειμμα για ελαφρύ φαγητό, για περισσότερη ενέργεια την υπόλοιπη μέρα! Το δεκατιανό περιλαμβάνει ψωμί με αλείμματα, κουλούρι Θεσσαλονίκης, χυμούς κ.ά.

10:30 - 11:30 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Εργαστήρια*

Τα παιδιά συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια από καλλιτέχνες και έμπειρους παιδαγωγούς.

Ξυπνήσατε; | Μ. Δευτέρα 29.04 & Μ. Τετάρτη 01.05

Ένα τσίρκο στην Τεχνόπολη! | Μ. Τρίτη 30.04

*Δείτε παρακάτω τις αναλυτικές περιγραφές

11:30 - 12:30 | Ελαφρύ Γεύμα

Απολαμβάνουμε όλοι μαζί το κολατσιό που φέρνουμε από το σπίτι μας.

12:30 - 13:30 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Εργαστήρια*

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα εργαστήρια συνεχίζονται...

Namaste | Μ. Δευτέρα 29.04

Μηχανή των θαυμάτων | Μ. Τρίτη 30.05

Το έγκλημα στον Πύργο - Εaster edition | Μ. Τετάρτη 01.05

*Δείτε παρακάτω τις αναλυτικές περιγραφές

13:30 - 14:15 | Ομαδικά Παιχνίδια

Παίζουμε; Επιτραπέζια και άλλα ομαδικά παιχνίδια για όλες και όλους!

14:15 - 14:30 | Αποχώρηση

*Εκπαιδευτικά Προγράμματα & Εργαστήρια

Ξυπνήσατε;

Ζωηρά παιχνίδια στην Αυλή του εργοστασίου σε συνεργασία με την ομάδα Athens Trainers, για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ομαδικότητα, ταχύτητα και διασκέδαση. Μία έμπειρη ομάδα γυμναστών, χορευτών και παιδαγωγών οργανώνει για τους μικρούς μας φίλους κινητικά και παραδοσιακά παιχνίδια, παιχνίδια με μπάλες αλλά και επιδαπέδια παιχνίδια.

Ένα τσίρκο στην Τεχνόπολη!

Εργαστήριο χορού από την ομάδα A(r)ct: Art can Act. Το Skywalk της Τεχνόπολης, το πρώτο πιστοποιημένο και απόλυτα ασφαλές action park της χώρας, μετατρέπεται στο μεγαλύτερο τσίρκο και προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να γίνουν ακροβάτες, μουσικοί, ζογκλέρ και κλόουν! Σε αυτό το εργαστήριο δημιουργικής κίνησης και ακροβατικών θα ανακαλύψουμε πώς είναι να στηριζόμαστε στα χέρια μας, να πετάμε μπάλα στο αέρα, να κάνουμε γκριμάτσες, να δημιουργούμε ιστορίες με το σώμα μας, να κρεμόμαστε από σκοινιά και να ισορροπούμε σε μία ανθρώπινη πυραμίδα!

Namaste

Εργαστήριο kids yoga με την Κωνσταντίνα Ροϊδοπούλου. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να εκφραστούν δημιουργικά και να εκτονωθούν μέσα από άνετες και διασκεδαστικές θέσεις γιόγκα (άσανας). Όλοι μαζί θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε και να «υποστηρίξουμε» ο ένας τον άλλον (η μία την άλλη). Το εργαστήριο συνδυάζει δυναμικές asanas (πόζες) με ασκήσεις και πολύ παιχνίδι! Τα παιδιά είναι καλό να έχουν το δικό τους στρωματάκι και να φορούν άνετα ρούχα.

Μηχανή των θαυμάτων

Εικαστικό εργαστήριο από την ομάδα του ΒΜΦ. Η ατμομηχανή του εργοστασίου, η μοναδική εφεύρεση της Βιομηχανικής Επανάστασης, μπαίνει σε λειτουργία ακόμα και αποτελεί έμπνευση για την πιο χρωματιστή και στροβιλίζουσα κατασκευή. Γεωμετρικά σχήματα, μοτίβα και μηχανική ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα διασκεδαστικό εικαστικό εργαστήριο με επίκεντρο το παιχνίδι.

Το έγκλημα στον Πύργο - Εaster edition

Το αγαπημένο παιχνίδι μυστηρίου, σχεδιασμένο από την ομάδα του ΒΜΦ! Μεγάλη Τετάρτη του 1952… Κάτι ύποπτο συμβαίνει στον Πύργο του παλιού εργοστασίου! Ένα τρομερό μυστήριο περιμένει τη λύση του, στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης. Μέσα από γρίφους και κρυμμένα ένοχα μυστικά, οι μικροί μας φίλοι θα εξιχνιάσουν ένα τρομερό έγκλημα του 1952, αξιοποιώντας τις προφορικές μαρτυρίες των εργαζομένων και το αρχειακό υλικό του παλιού εργοστασίου φωταερίου.

Info
Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Για παιδιά από 8 έως 12 ετών
Μ. Δευτέρα 29.04 έως Μ. Τετάρτη 01.05, ώρες 08:30 – 14:30
Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα από 1 έως 3 ημέρες!

Κόστος συμμετοχής για τις 3 ημέρες: 70 ευρώ/παιδί
Κόστος συμμετοχής για 1 ημέρα: 30 ευρώ/παιδί
Ρωτήστε μας για τις εκπτώσεις που ισχύουν για τα αδερφάκια που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και τις 3 ημέρες

Κρατήσεις θέσεων & πληροφορίες: 213 0109325 (Δευτ. – Παρ. 11:00-17:00)
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
213 0109325, 213 0109300
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300, 213 0109325