Το Release Athens υποδέχεται τους βετεράνους Duran Duran

morecom
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Το Birmingham της Αγγλίας, δίκαια πρέπει να θεωρείται ως η πόλη που γέννησε μερικά από τα μεγαλύτερα σχήματα και καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής.

Από τους E.L.O. και τους The Moody Blues μέχρι τους Judas Priest, τους Black Sabbath ή ακόμα και τους Editors, αυτά είναι μερικά παραδείγματα για να πάρετε μια πρώτη γεύση.

Άλλο ένα σχήμα με την ίδια καταγωγή, τη δική του ιστορία και το δικό του, μοναδικό ήχο, θα απολαύσουμε στο Release Festival την Πέμπτη 18 Ιουλίου. Οι Duran Duran, σχήμα που γεφύρωσε το Pop και το Rock με επιτυχία και απέκτησε το δικό του ξεχωριστό κοινό, επιστρέφει στη χώρα μας.

Δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970, σε μία περίοδο που ξεκίνησαν οι πρώτες προσμίξεις των (μέχρι τότε) αντίθετων μουσικών ρευμάτων, ενώ τα ηλεκτρονικά στοιχεία άρχισαν να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους. Παρουσίασαν κάτι καινούριο, φρέσκο αλλά ταυτόχρονα εύκολο και διασκεδαστικό, συστατικά για το μυστικό της απόλυτης επιτυχίας.

Με συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια, με πολλά No. 1 σε διάφορα σημαντικά charts, θα ήταν άδικο να τους χαρακτηρίσουμε retro band. Ακόμα και με πολλές διαφοροποιήσεις στη σύνθεση τους, με αλλαγές στις μουσικές τάσεις κάθε εποχής, οι Duran Duran έμειναν πιστοί στο να παράγουν μουσική με ταυτότητα και ο κόσμος ξέρει και να το εκτιμάει αυτό και να το ανταμείβει.

Δίπλα στην πλούσια δισκογραφία τους, οι Duran Duran έρχονται να μας παίξουν υλικό και από το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους Danse Macabre (2023), που τους βρίσκει να εξερευνούν τις πιο σκοτεινές πτυχές της μουσικής τους.

Μαζί τους θα είναι το δίδυμο SOFI TUKKER, το σχήμα που δημιούργησαν οι Sophie Hawley-Weld και Tucker Halpern. Έγιναν γνωστοί δανείζοντας τα τραγούδια του για διαφημίσεις, γνωστά βιντεοπαιχνίδια και τηλεοπτικές σειρές με τεράστια επιτυχία. Οι ίδιοι δεν κρύβουν την αγάπη τους για τη Βραζιλιάνικη μουσική κουλτούρα και έχουν χτίσει τη μουσική τους με βάση αυτή αλλά και τις μουσικές του σήμερα.

Μετρούν ήδη εμφανίσεις στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ αλλά και 2 υποψηφιότητες για Grammy και η εμφάνισή τους στο Release Festival αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Εισιτήρια και προσφορές για όλες τις ημέρες του Release Athens Festival στο more.com

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected].