«Ημέρες Θάλασσας 2024»: Ο Πειραιάς υποδέχεται για δέκατη χρονιά την μεγάλη γιορτή – θεσμό

wwwimeresthalassasgr
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2024

Περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.

Οι «Ημέρες Θάλασσας», η μεγάλη γιορτή - θεσμός για τον Πειραιά, επιστρέφει για δέκατη συνεχόμενη χρονιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις  για μικρούς και μεγάλους, από τις 24 Μαΐου μέχρι και τις 2 Ιουνίου!

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννης  Βοϊδονικόλας και ο Πρόεδρος της  ΔΗ.ΡΑ.Π.  Ιωσήφ Βουράκης, παρουσίασαν το  πρόγραμμα των «Ημερών Θάλασσας 2024» στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, στο κατάμεστο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, από εκπροσώπους του Τύπου, Αντιδημάρχους, Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων, Κοινοτικών Συμβούλων, φορέων και συλλόγων της πόλης,  οι οποίοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας 2024. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός  Σύμβουλος Πολιτισμού  Γιάννης Χατζηαλέξης και η Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ  Χριστίνα Τσιλιγκίρη.   

Οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης που θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στον Πειραιά, θα απολαύσουν από την Πέμπτη 23 Μαΐου που είναι η τελετή έναρξης με τη μοναδική συναυλία των «ONIRAMA», μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου, όπου η ανεπανάληπτη Γλυκερία θα σημάνει με τη συναυλία της, την τελετή λήξης των φετινών εκδηλώσεων, ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας, δράσης και εξωστρέφειας, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους.

Λαμπερές εκδηλώσεις του δήμου, με φόντο τον Πειραιά, ο οποίος γίνεται πόλος έλξης και με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την παράδοση και τον αθλητισμό, προσφέρει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για όλους, στη διάρκεια των οποίων ο κόσμος θα απολαύσει εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής με θέματα γύρω από τη θάλασσα, ξεναγήσεις σε χερσαία και θαλάσσια σημεία ενδιαφέροντος, ημερίδες, συνέδρια, θέατρο σκιών, εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις, για όλες τις ηλικίες, συναυλίες από δημοφιλείς καλλιτέχνες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και πολλά άλλα. Εντυπωσιακή σε αυτό το «γαλάζιο» ταξίδι διάρκειας έντεκα ημερών είναι η υποστήριξη και η συμμετοχή των φορέων, των καλλιτεχνών, των συλλόγων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των εθελοντικών οργανώσεων.

Περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις στον Πειραιά!

Εμπνευσμένες εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, ξεναγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος εν πλω και ξηράς, Θέατρο Σκιών σε πλατείες του Δήμου, θερινό σινεμά για μικρούς και μεγάλους, αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και τους εκπροσώπους του.

Ακόμη, περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές δράσεις καθαρισμό ακτών και ανακύκλωση σε αντικείμενα σχετικά με τη θάλασσα.

Επίσης, ο Δήμος Πειραιά σε μια διαρκή προσπάθεια ενίσχυσης και τόνωσης της τοπικής αγοράς, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης διοργανώνει τη «Γαλάζια Νύχτα», όπου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως αργά το βράδυ, καθώς και επίδειξη μόδας  στον προαύλιο  χώρο του Δημοτικού Θεάτρου με τη συμμετοχή εμπορικών καταστημάτων της πόλης.

Όσο για τη θρυλική περιοχή της Τρούμπας θα μετατραπεί σε ένα ατελείωτο «Street Party»!

Να σημειωθεί ότι, η Τριήρης «Ολυμπιάς» δένει και εφέτος στον Πειραιά, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να θαυμάσουν το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ.

Επίσης, η  Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα δώσει έναν καλοκαιρινό αέρα χαράς  με τις νότες της στην πόλη.

Πρωταγωνιστής και στις εφετινές εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας», θα είναι η χαριτωμένη μασκότ- καρχαρίας, ο  Ζαχαρίας!

Οι Ημέρες Θάλασσας διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ., και σε συνδιοργάνωση με το Plus Πειραιάς, το Στάδιο ειρήνης & Φιλίας, ΚΟ.Δ.Ε.Π., τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1- 90,4FM», ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2024, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης εδώ