Το Athens Irish Festival επιστρέφει για τρεις ημέρες στο Άλσος Περιστερίου

aif
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2024

Το 3ο Athens Irish Festival ανοίγει τις πόρτες του 24-26 Μαΐου.

Μπείτε σ έναν μαγικό, σμαραγδένιο κόσμο!  Μία τριήμερη γιορτή μουσικής, χορού και τέχνης, αφιερωμένη στην Ιρλανδία, σε διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Inis”.

Tι περιλαμβάνει

-12 συναυλίες από Ιρλανδούς και εγχώριους καλλιτέχνες

-Guinness απ' το βαρέλι, κοκτέιλ και άλλα θεματικά ποτά

-Πεντανόστιμες επιλογές φαγητού

-30+ θεματικοί πάγκοι χειροτεχνών

-Μουσικά παιχνίδια για παιδιά

-Ιρλανδική περιπέτεια TTRPG για ενήλικες και παιδιά 12+

-8 σεμινάρια

-Γωνιά φιλαναγνωσίας/Nook of stories για μικρούς και μεγάλους

... και πολλά άλλα!

Είσοδος δωρεάν!

Το Φεστιβάλ ξεκινάει την Παρασκευή 24 Μαίου με την πεμπτουσία της ιρλανδικής μουσικής παράδοσης, με ένα Irish Trad Session. Το session δεν είναι συναυλία αλλά μια ανοιχτή προς όλους, μουσική και κοινωνική συνάθροιση μουσικών στην οποία παίζουν ακουστικά. Ακολουθεί το αιθέριο πολυφωνικό σχήμα Άσμα Cordis.

To όνομά τους σημαίνει το τραγούδι της καρδιάς και αγαπάνε τις παραδοσιακές μελωδίες αλλά και τους πειραματισμούς με νέες συνθέσεις πάνω σε αυτές. Ακριβώς μετά στην σκηνή θα ανέβουν η Φaretra Crystalina, μουσικό ensemble που συνδυάζει την παραδοσιακή με την κλασσική και την ροκ μουσική. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσουμε τον χορό με ιρλανδικές μελωδίες και τραγούδια από τους Plump και από ένα Μουσικό Σύνολο από τους καλεσμένους μας από την Ιρλανδία. Τα βιολιά του Aidan Connolly και του Shane Meehan θα πάρουν φωτιά και θα πλαισιωθούν από την κονσερτίνα του Paddy Egan καθώς και τον πολυοργανίστα Caoimhín Ó Fearghail (uillean pipes, ιρλανδικό φλογεράκι, κιθάρα)

Το Σάββατο 25 Ιουνίου θα ξεκινήσουμε από νωρις με μουσικοκινητικά παιχνίδια για παιδιά εμπνευσμένα από τα Ιρλανδικά έθιμα με την παιδαγωγό Ελένη Γεράκη. Έπειτα, θα ταξιδέψουμε στην Ιρλανδία, τη Σκωτία και τα Απαλλάχια όρη με τραγούδια για την αγάπη, τη θάλασσα, την ποιμενική ζωή και την φύση με τη χορωδία Curfá . Θά πάρει τη σκυτάλη ένα γυναικείο μουσικό σύνολο από την Ιρλανδία, με την Clíodhna Begley στη βιόλα, την Maëlla Roué Demians από τη Βρετάνη στο φλάουτο και την Siobhan Butler σε αυτοσχεδιαστικό χορό Sean Nós. Στη συνέχεια ο Irial O’Ceallaigh θα μας μαγέψει με παραδοσιακά Ιρλανδικά τραγούδια Sean Nós με την οργανική συνοδεία του Caoimhín Ó Fearghail. Η βραδιά θα κορυφωθεί με όλους τους Ιρλανδούς μουσικούς να ανεβαίνουν στη σκηνή για μία ανεπανάληπτη ιρλανδική φίεστα! Μουσικοί που θα εμφανιστούν: Aidan Connolly, Shane Meehan,Clíodhna Begley,  Caoimhín Ó Fearghail, Dom Keogh, Irial O’ Ceallaigh, Patrick Egan, Liam McGoniggle, Maëlla Roué Demians και η Siobhan Butler στον χορό.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου, την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ θα ανοίξει το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα Samodivas με αγάπη στην μεσαιωνική μουσική και τις παραδόσεις του κόσμου, μέσα σ’ αυτές και η Ιρλανδική. Θα ακολουθήσει η βαθιά και μαγευτική Κέλτικη/Σκανδιναβική μουσική της μπάντας Sólastas, δημιούργημα της εθνομουσικολογου Λαμπρινής Γιώτη η οποία τραγουδάει και παίζει ένα σπάνιο μουσικό όργανο, την nyckelharpa.  Αμέσως μετά, το ανεβαστικό αθηναϊκό κουιντέτο Noriana, όνομα μιας νεράιδας, το οποίο συνδυάζει τα παραδοσιακά jigs και reels με το δικό του φρέσκο μουσικό ιδίωμα. Το φεστιβάλ θα κλείσει ένα μουσικό σύνολο από την Ιρλανδία, με τον Shane Meehan στο βιολί, τον Liam McGonnigle στο ακορντεόν, τον Dom Keogh στο κρουστό bodhran και την Siobhan Butler σε αυτοσχεδιαστικό χορό Sean Nós.

Καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, η Αγορά των Χειροτεχνών μας θα διαθέτει μια σειρά από πάγκους όπου μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από μοναδικά  prints, τεχνουργήματα, κοσμήματα και μαγευτικά αντικείμενα. Θα βρίσκονται ξανά μαζί μας οι Εκδόσεις Soul Twinkles, οι οποίες θα παρουσιάσουν μια ιρλανδική εκδοχή του παιχνιδιού ρόλων ‘Mythic Revolutions’ το Σάββατο και την Κυριακή.

Ακολουθώντας τη βαρδική παράδοση της Ιρλανδίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν παραμύθια στην ανανεωμένη μας «Γωνιά των Ιστοριών», με μερικές… φτερωτές προσθήκες. Θα μπορούν ακόμη να γυρίσουν το πάρκο κυνηγώντας τις κρυμμένες ιστορίες μας και να περιηγηθούν στο μονοπάτι των Νεράιδων.

Το φεστιβάλ πλαισιώνουν και εκπαιδευτικά εργαστήρια τραγουδιού, μουσικών οργάνων και χορού. Θα διεξαχθούν στην τοποθεσία του ίδιου του φεστιβάλ σε σκιερό μέρος και έχουν μικρή συνεισφορά η οποία καταβάλλεται απευθείας στους Ιρλανδούς καλλιτέχνες. Απαιτείται κράτηση θέσης.

Τοποθεσία

Το Άλσος Περιστερίου βρίσκεται στην οδό Αγίου Βασιλείου 61 και βρίσκεται 7 λεπτά (500μ) από τον σταθμό μετρό Ανθούπολη (Κόκκινη γραμμή).

Με τη στήριξη της Ιρλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του φορέα Culture Ireland, της μη κερδοσκοπικής φιλοζωικής οργάνωσης Let’s be S.M.A.R.T., της Guinness και του Ιρλανδικού Ινστιτούτου Ελληνικών Σπουδών-IIHSA.