Μια εκρηκτική funky-jazz συνεύρεση στο Half Note

kontrafouris-sugahspank
ΤΡΙΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Η Sugahspank συναντά το Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη σε μια συναυλία με επιρροές από την Jazz, Blues και Funk σκηνή, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στο Half Note.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16 έστρεψε το ενδιαφέρον του στην τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor's και Master's degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία.

Το Baby Trio δημιουργήθηκε για να εκφράσει την αφέλεια, τον εφηβικό ενθουσιασμό και γενικά ό,τι κάνει εντύπωση σε έναν νέο μουσικό, όταν αρχίζει να παίζει σε ένα συγκρότημα με τους φίλους του». Το Baby Trio τελικά εκφράζει όλες τις «μη ρεαλιστικές» προσδοκίες που υπάρχουν πριν αρχίσει «η κανονική ζωή».

Η Sugahspank (ή Γεωργία Καλαφάτη) γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982. Από τα 14 της χρόνια ασχολείται με τη μουσική και το performance μέσω διαφόρων underground σχημάτων, παίζοντας πολλά κ ετερόκλητα είδη μουσικής, από soul, funk και hip hop μέχρι blues, gospel, swing, rock n' roll, experimental, πάντα προσπαθώντας να πλησιάσει την πιο πειραματική πλευρά του κάθε είδους.

Πληροφορίες: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310, είσοδος 10 και 15 ευρώ, στις 9.30 μ.μ.