Οκτώ χρόνια Bios με πολλή μουσική

okto-xronia-bios-me-polli-mousiki

Οι σούπερσταρ της ηλεκτρονικής σκηνής Autechre επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας και δίνουν ένα μοναδικό live στο Bios, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Τα οκτώ του χρόνια κλείνει το Bios και τα γιορτάζει με ένα διήμερο non stop πάρτι την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, με live και dj sets από σημαντικά ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής.

Τα οκτώ του χρόνια κλείνει το Bios και τα γιορτάζει με ένα διήμερο non stop πάρτι την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, με live και dj sets από σημαντικά ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής.

Για πρώτη φορά έρχονται στην Ελλάδα οι Autechre και οι Moderat, συνοδευόμενοι από τον Rob Hall, τον Gaslamp Killer, τον Gonja Sufi, τον Βyetone, τον Onra, τον Buddy Sativa, την Ikonika αλλά και τον Dj Kutmah.

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, οι σούπερσταρ της ηλεκτρονικής σκηνής Autechre επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας και δίνουν ένα μοναδικό live εξερευνώντας με τα τραγούδια τους, κρυμμένες περιοχές της techno, με τη γνωστή εγκεφαλική προσέγγιση και τη μαθηματική ακρίβεια που χαρακτηρίζει τη μουσική τους.

Την ίδια μέρα, οι Moderat, το σχήμα των γνωστών Modeselektor και Αparrat, δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σκηνής του Βερολίνου, έρχονται στο Bios για ένα live με εξαιρετικά visuals, νοσταλγικά φωνητικά και δυναμικά beat.

Ο Rob Hall που ασχολείται με το djing από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, παίζει με τα όρια της electronica, του techno, του industrial και του experimental κι εμφανίζεται για το ελληνικό κοινό στις 17 Σεπτεμβρίου.

O Dj Kutmah ή αλλιώς ο Justin Mc Nulty είναι ένας από τους πιο φρέσκους και χαρισματικούς djs

Ο Olaf Bender aka Byetone είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της techno και γνωστός παραγωγός. Έρχεται στο Bios κι αυτός την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου για να δημιουργήσει μουσική αποκλειστικά με ψηφιακά μέσα.

Τη δεύτερη ημέρα σειρά έχει το live των Gonjasufi & Gaslamp Killer. Ο Gonjasufi είναι μια δυναμική νέα παρουσία στον χώρο του ηλεκτρονικού hip-hop. Το πρώτο του άλμπουμ A Sufi and a killer, την παραγωγή του οποίου υπογράφει ο Gaslamp Killer αλλά και ο σούπερ σταρ Flying Lotus, συγκαταλέγεται στις καλύτερες κυκλοφορίες του 2009 κι έχει αποσπάσει τις θετικότερες κριτικές με το μοναδικό του στυλ και την χαρακτηριστική φωνή του. O Gaslamp Killer είναι ένας από τους πιο δραστήριους και πολυσχιδείς παραγωγούς με ιδιαίτερο προσωπικό στυλ και μουσική γκάμα που περιλαμβάνει από ψυχεδελικούς ήχους και μουσικές του κόσμου μέχρι dubstep και hip-hop. Οι δυο τους θα μοιραστούν τη σκηνή του Bios για μια βραδιά.

Οι Οnra w και Buddy Sativa εμφανίζονται επίσης, μαζί στη σκηνή του Bios το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου. Ο Οnra βάζει στα κομμάτια του έντονα τον ήχο της Ανατολής και συνδυάζει τη μουσική παράδοση των χωρών της Ανατολής με πειραγμένα beats, hip-hop και αφηρημένα φωνητικά που δημιουργούν μια διάχυτη αίσθηση ερωτισμού. O Buddy Sativa από την άλλη, κινείται στο χώρο της γαλλικής soul-jazz σκηνής με έναν κλασικό παριζιάνικο τρόπο.

Και μια γυναικεία παρουσία έρχεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στο πάρτι του Bios. Ο λόγος για την Ikonika, μία από τις λίγες γυναίκες στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Με συνθέσεις και ήχους από τα αγαπημένα της video-games, κάνει απίστευτους συνδυασμούς δημιουργώντας απλές, γλυκές και άμεσες μελωδίες που προκαλούν το συναίσθημα.

Τέλος, ο Kutmah ή αλλιώς ο Justin Mc Nulty είναι ένας από τους πιο φρέσκους και χαρισματικούς djs της εναλλακτικής σκηνής με μοναδικό στιλ και γούστο.

Πληροφορίες: Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα, 210 3425335, www.bios.gr , στις 10.30 μ.μ. Είσοδος 25 ευρώ (17/9), 20 ευρώ (18/9), 30 Ευρώ (διήμερο).