Kumon: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης γνωρίζουμε την πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο

kumon
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Ο λόγος για την εξαιρετική εκπαιδευτική μέθοδο με την οποία μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να μαθαίνουν από την ηλικία των 2 ετών.

Τι είναι το KUMON: Δείτε το πρόγραμμα και τις δυνατότητες αναλυτικά.

Ανάπτυξη της αυτονομίας και της υπευθυνότητας του παιδιού σας

Γνωρίζουμε πόσο ανησυχείτε για την εκπαίδευση των παιδιών σας και πόσο σας ενδιαφέρει να συνεχίσουν να μαθαίνουν. Γι' αυτό θέλουμε να σας ενθαρρύνουμε να γνωρίσετε μια εξαιρετική παιδαγωγική μέθοδο με την οποία μπορείτε να τα βοηθήσετε να μαθαίνουν από την ηλικία των 2 ετών.

Έχετε ακούσει για τη μέθοδο KUMON; Πρόκειται για μια από τις πιο καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους στον τομέα της εκπαίδευσης. Επινοήθηκε από τον καθηγητή Toru Kumon πριν από περισσότερα από 60 χρόνια στην Οσάκα (Ιαπωνία) και σήμερα είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός οργανισμός στον κόσμο: διαθέτει περισσότερα από 25.000 κέντρα σε 60 χώρες και διδάσκει 4.400.000 μαθητές.

Μέσω των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων, οι μαθητές αναπτύσσουν αυτονομία στη μάθηση, καλές συνήθειες εργασίας, συγκέντρωση και στέρεες βάσεις στα Μαθηματικά και τα Αγγλικά, οι οποίες τους ωφελούν και σε άλλα μαθήματα.

Για την KUMON, η ανάπτυξη της αυτονομίας των μαθητών είναι θεμελιώδης για την απόκτηση ισχυρών ακαδημαϊκών ικανοτήτων. Ως εκ τούτου, σε αντίθεση με πολλές μεθόδους μάθησης που βασίζονται στο πρόγραμμα σπουδών, η μέθοδος KUMON είναι ένα μαθητοκεντρικό σύστημα μάθησης. Με την KUMON, όλα τα παιδιά, ανεξαιρέτως, αναπτύσσουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να διαπρέψουν στο σχολείο και να μάθουν εντελώς νέες έννοιες όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και ανεξάρτητα. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν να «αυτοδιδάσκονται». Το εκπαιδευτικό υλικό της KUMON είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οι μαθητές να ακολουθούν τις οδηγίες και τις σχετικές υποδείξεις στις ασκήσεις, να μελετούν τα παραδείγματα και να επεξεργάζονται μόνοι τους το, προς επίλυση, υλικό.

Σε αυτή τη διαδικασία, ο Παιδαγωγός του Κέντρου Μάθησης KUMON είναι το κλειδί. Αυτός παρατηρεί τη στάση και τις ενέργειες του μαθητή και τον καθοδηγεί προσεκτικά να βρει τη λύση των ασκήσεων χρησιμοποιώντας τα στοιχεία και τα προηγούμενα παραδείγματα, αναπτύσσοντας έτσι την ικανότητα να μαθαίνει να μαθαίνει. Από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαρτίου, μπορείτε να επωφεληθείτε από την προσφορά μιας δοκιμαστικής εβδομάδας σε οποιοδήποτε από τα προγράμματά μας. Ελάτε στο πλησιέστερο Κέντρο Μάθησης KUMON και μάθετε πώς η KUMON μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας.  

Ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε το δικό σας εκπαιδευτικό κέντρο;

Με την KUMON, μπορείτε να αναπτύξετε το εκπαιδευτικό σας λειτούργημα με ένα σύστημα που είναι εντελώς διαφορετικό από το παραδοσιακό μοντέλο. Το να είστε δικαιοδόχος (franchisee) της KUMON είναι μια πραγματική ευκαιρία να αλλάξετε τον κόσμο μέσω της εκπαίδευσης, αλλά και μια σταθερή επιλογή για αυτοαπασχόληση, με ένα αποδεδειγμένο και πλήρως κερδοφόρο επιχειρηματικό μοντέλο.

Εκτός από τη χαμηλή αρχική επένδυση που απαιτείται για την έναρξη λειτουργίας ενός Κέντρου Μάθησης KUMON, υπάρχει επίσης η δυνατότητα εξασφάλισης πολύ ελκυστικών εσόδων και κερδών μεσοπρόθεσμα.  Η KUMON συνοδεύει επίσης τον Δικαιοδόχο -Παιδαγωγό (franchisee) από την αρχή. Όλοι οι Παιδαγωγοί συνεργάζονται με έναν σύμβουλο ανάπτυξης της KUMON, ο οποίος τους βοηθά και τους συμβουλεύει σε όλα τα θέματα που σχετίζονται τόσο με τη διαχείριση του κέντρου όσο και με την παιδαγωγική συμβουλευτική των μαθητών τους.

Ο Παιδαγωγός είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του κέντρου, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως εκπαιδευτικός σύμβουλος και εκτελεί επίσης καθήκοντα διαχείρισης της επιχείρησής του. Η δραστηριότητα απαιτεί υψηλό βαθμό ενεργούς εμπλοκής του ιδίου, επιχειρηματική διάθεση και κίνητρο για συνεχή μάθηση. Ο Παιδαγωγός και η εικόνα που αυτός/αυτή προβάλει προς τα έξω είναι το κλειδί για την επιτυχία της επιχείρησης – Κέντρο Μάθησης.

Ο Δικαιοδόχος – Παιδαγωγός (franchisee) θα είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση του μαθητή κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας αξιοποιώντας κατάλληλα κίνητρα και ενισχύοντας έτσι την αυτοπεποίθηση του. Για όλους τους Παιδαγωγούς μας, το πραγματικό όφελος βιώνεται καθημερινά από τους μαθητές τους και τις οικογένειές τους. Η ικανοποίηση του να είσαι μέρος της εκπαιδευτικής αλλαγής και να συμμετέχεις σε ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό έργο που σου επιτρέπει να:

·να σέβεσαι τον μαθητή και να αναγνωρίζεις τις ατομικές του δεξιότητες & ικανότητες

·να ανακαλύπτεις το μαθησιακό δυναμικό κάθε μαθητή, χωρίς εξαίρεση, και να αναπτύσσεις τις ικανότητές του στον μέγιστο δυνατό βαθμό

·να αναπτύσσεις την αυτονομία και τον τρόπο εργασίας του

·να ξυπνάς το πάθος του/της για μάθηση

·να καλλιεργείς στον μαθητή την αυτομορφωτική ικανότητα

Γιατί να ανοίξετε ένα κέντρο KUMON;

Η KUMON διαθέτει εξαιρετικό και συνεχώς βελτιούμενο εκπαιδευτικό υλικό που έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επίδραση στην ανάπτυξη των ικανοτήτων του μαθητή στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Το υλικό αυτό έχει δημιουργηθεί ούτως ώστε να χρησιμεύει ως εργαλείο για αυτόνομη μάθηση. Μέσω της επίλυσής - επεξεργασίας του, ο μαθητής αναπτύσσει και ενισχύει ικανότητες, αλλά και μια στάση, που είναι απαραίτητες και συνεισφέρουν θετικά σε κάθε εκπαιδευτική διαδικασία.

Το υλικό είναι προσεκτικά δομημένο ούτως ώστε η πρόοδος να είναι σταδιακή, ουσιώδης και να βασίζεται πάντα σε προηγούμενες γνώσεις. Επιπλέον, είναι γεμάτο από οδηγίες και παραδείγματα που χρησιμοποιούν οι μαθητές για να οικοδομήσουν τις δικές τους γνώσεις με εξατομικευμένο τρόπο. Ο Παιδαγωγός επιβλέπει και καθοδηγεί τη χρήση του, πάντα με στόχο την ανάπτυξη των ικανοτήτων του μαθητή αλλά και της ανεξαρτησίας καθώς και της αγάπης για μάθηση.

Προκειμένου να είναι σε θέση να επιτελέσουν αυτό το έργο, οι Παιδαγωγοί λαμβάνουν μια απαιτητική εκπαίδευση και, κυρίως, συμμετέχουν σε έναν μοναδικό τρόπο δια βίου κατάρτισης, που είναι τόσο διαφορετικός από αυτόν που έχουμε συνηθίσει.

Διαθέτουμε μια συστηματική μέθοδο εργασίας που εμπλέκει την οικογένεια στη μαθησιακή διαδικασία του μαθητή, με όλα τα οφέλη που αυτό επιφέρει όσον αφορά τα κίνητρα και τα αποτελέσματα. Η συμμετοχή της οικογένειας είναι απαραίτητη στα προγράμματά μας, καθώς το KUMON έχει σχεδιαστεί για να εμφυσήσει τη συνήθεια της ατομικής και αυτόνομης εργασίας σε κάθε μαθητή στο σπίτι του.

Με την KUMON θα ξυπνήσετε το πάθος για μάθηση. Μάθετε περισσότερα.