Τρία ανερχόμενα ελληνικά συγκροτήματα στο Six D.o.g.s

tria-anerxomena-ellinika-sugkrotimata-sto-six-dogs

ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Τρία ανερχόμενα συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής καταλαμβάνουν για μια βραδιά το Six D.o.g.s.

Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, τρία ανερχόμενα εγχώρια συγκροτήματα, οι Three Way Plane, οι Spinners και οι 24 Hours θα εμφανιστούν στο Six D.o.g.s στο Μοναστηράκι. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι 24 Hours, οι οποίοι ξεκίνησαν το 2004 ως μια παρέα στο σχολείο. Ο ήχος τους έχει επιρροές από dark wave, garage, post punk και rock ‘n’ roll και αυτό τον καιρό ετοιμάζουν την πρώτη τους επίσημη δισκογραφική δουλειά .

Οι Three Way Plane συνδυάζουν τις punk επιρροές τους με μια indie αισθητική και συμπληρώνουν τον ήχο τους με groovy, funk και dub πινελιές. Στο παρελθόν έχουν παίξει με τους Savage Republic, Senser και Gallon Drunk. Εκτός από ένα EP το 2006 και συμμετοχές σε συλλογές, φέτος κυκλοφόρησαν το πρώτο album τους με τίτλο «Give us something new to shout» με τη βοήθεια της Spinalonga Records.

Οι Spinners, οι οποίοι παίζουν από το 2007, είναι επηρεασμένοι από την ανεξάρτητη σκηνή των 1980s και 1990s. Έχουν παίξει σε αρκετά clubs και αυτοοργανωμένους χώρους της Αθήνας. Όσοι βρέθηκαν στο live των Dinosaur Jr τον Ιούνιο του 2008 θα τους θυμούνται σίγουρα. Το πρώτο τους album αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2011.

Πληροφορίες: Six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα, στις 10 μ.μ., είσοδος ελεύθερη, 210 3210510.