Τα 8 χειρότερα κοκτέιλ του κόσμου

pickle-back
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Έχουμε μιλήσει για τα καλύτερα κοκτέιλ, για μοδάτα και πρωτότυπα, έχουμε γράψει για εύκολα στην προετοιμασία τους και τώρα, ήρθε η ώρα να μάθουμε για τα πιο αποτυχημένα κοκτέιλ του κόσμου…

Κάποτε μπορεί να είχαν επιτυχία και ίσως κάποτε να ξαναέρθουν στη μόδα, όπως το λεοπάρ, αλλά ποτέ δεν θα μπουν στη λίστα με τα καλύτερα κοκτέιλ του κόσμου, γιατί πάντα θα έχουν την ίδια κακή γεύση που έχει ο χυμός πίκλας, το λικέρ βιολέτας και ο συνδυασμός της τεκίλας με τη τζιτζιμπύρα. Ας ρίξουμε μια ματιά στα 8 χειρότερα κοκτέιλ του κόσμου, όπως τα παρουσίασε το Daily Meal.

The Pickle Back

Οι μελλοντικές γενιές των hipsters ίσως να το εντάξουν στις καθημερινές τους εξόδους, όπως πολλά κακόγουστα πράγματα έχουν αποκτήσει εκ των υστέρων αναίτια φήμη, αλλά προς το παρόν κανείς δεν θα παραγγείλει για δεύτερη φορά, ακόμα και για πρώτη, το κοκτέιλ με το ιρλανδεζικο ουίσκι και το χυμό από πίκλες.

The Brooklyn

Το ντάκιρι φράουλα της δεκαετίας του ’70 περιείχε λικέρ από μαρασκίνο, το γαλλικό λικέρ Amer Picon με βάση το πορτοκάλι μαζί με ουίσκι και βερμούτ. Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο κοκτέιλ είναι ότι το γαλλικό λικέρ ήταν δυσεύρετο στην Αμερική και πως στο τέλος της βραδιάς όσοι το έπιναν, μετάνιωναν που το είχαν παραγγείλει εξαρχής!

The Bath Cure

Το κοκτέιλ που έχει στο όνομά του τη λέξη «θεραπεία» (cure) αναφέρεται σε μια άλλου είδους θεραπεία από εκείνη που έχουμε όλοι στο νου μας. Το κοκτέιλ ανακαλύφθηκε από τον πρόδρομο των εστιατορίων Planet Hollywood, το εστιατόριο των τότε διασημοτήτων «Pump Room» στο Σικάγο και περιέχει τα εξής «λίγα»: 250 γραμμάρια λευκό ρούμι, κίτρινο ρούμι, ελαφρύ ρούμι, βαρύ ρούμι (151 βαθμών), μπράντυ, βότκα, γρεναδίνη, χυμό από λεμόνι, πορτοκάλι και ανανά. Όλοι οι χυμοί προφανώς μπήκαν στη συνταγή για να σπάσουν το καθαρό οινόπνευμα όλων των υπολοίπων συστατικών.

The Mexican Diablo

Ο μεξικάνικος διάβολος περιέχει τεκίλα, crème de cassis, χυμό από μοσχολέμονο και τζιτζιμπύρα. Το κακό με την περίπτωση του mexican diablo είναι πως η τζιτζιμπύρα αλλοιώνει τελείως τη γεύση της αγαύης στην τεκίλα, ενώ το crème de cassis, που συνήθως χρησιμοποιείται, είναι κακής ποιότητας. Αν θέλετε λοιπόν, ένα κοκτέιλ με τεκίλα, προτιμήστε την κλασική και πετυχημένη μαργαρίτα.

The Papa Doble

Το papa doble ή αλλιώς το hemingway daiquiri, έχει πολύ ρούμι, χυμό από μοσχολέμονο, λίγο λικέρ από μαρασκίνο και καθόλου ζάχαρη και ο μύθος θέλει να ήταν το ποτό που έπινε ο ίδιος ο συγγραφέας στην Αβάνα. Ο Hemingway, όπως φαίνεται, ήξερε μόνο από καλό γράψιμο και όχι από καλά κοκτέιλ! Ήταν άλλωστε διαβητικός…

The Aviation

Χυμός από λεμόνι, τζιν, λικέρ από μαρασκίνο και λικέρ creme de violette είναι τα συστατικά του aviation και το τελευταίο από αυτά είναι και εκείνο που προκαλεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στο κοκτέιλ. Η ξινή και βιολετί γεύση του λικέρ creme de violette κάνει το ποτό  να μοιάζει περισσότερο με ξινισμένο λουλούδι παρά με μεθυστικό κοκτέιλ.

The Tequila Sunrise

Τα κοκτέιλ που περιέχουν χυμό από πορτοκάλι ξεκινούν τελείως λάθος και το tequila sunrise, αν και κάποτε ήταν πολύ δημοφιλές, είναι ένα από αυτά τα «λανθασμένα» κοκτέιλ. Η αυθεντική ωστόσο συνταγή περιλαμβάνει crème de cassis, χυμό μοσχολέμονου και γρεναδίνη που καταλήγει σε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που οι περισσότεροι έχουμε γευτεί σαν tequila sunrise.

The Snowball Cocktail

Το χειρότερο κοκτέιλ στο μενού του διάσημου Savoy Club ήταν το snowball. Περιείχε creme de violette, crème de menthe (με άρωμα μέντας), γλυκάνισο, γλυκιά κρέμα γάλακτος και τζιν! Το ενδιαφέρον στην ιστορία του αποτυχημένου αυτού κοκτέιλ είναι ότι η συνταγή του αποδιδόταν σε... γυναικεία έμπνευση.