H Echovolt Records «ανοίγει τα χαρτιά της» στο clickatlife.gr

echovolt
ΤΡΙΤΗ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

H Echovolt Records είναι μια δραστήρια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία, με έδρα την Αθήνα και βασικό της πυρήνα τους Dynamons, Jimmy Jib και Tilt. Ο Ηλίας Πίτσιος (ή αλλιώς Dynamons) μίλησε εκ μέρους της Echovolt Records, για τα σχέδια της ομάδας, το event που διοργανώνουν στο Ρομάντσο την 1η Φεβρουαρίου, αλλά και για τη sold out συλλογή τους «Into The Light: A Journey Into Greek Electronic Music».

H Echovolt Records μετρά 4 χρόνια ζωής, με κυκλοφορίες από έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Εστιάζει το ενδιαφέρον της στην ατμοσφαιρική ηλεκτρονική μουσική, ενώ το 2012 κυκλοφόρησε την συλλογή «Into The Light: A Journey Into Greek Electronic Music, Classics & Rarities (1978 - 1991)». Η συλλογή έγινε πολύ γρήγορα sold out, εισπράττοντας ενθουσιώδεις κριτικές, ενώ θα την ακολουθήσει και δεύτερη κυκλοφορία, με σπάνια ηλεκτρονικά κομμάτια της ελληνικής σκηνής. 

Μπορείτε να μας πείτε μερικά πράγματα για το 1ο event του «The Kids Are Alright». Τι θα δούμε στο Ρομάντσο την 1η Φεβρουαρίου;

Σε αυτό το διπλό event, που συνδιοργανώνουμε με τον Κορμοράνο στο Ρομάντσο, εμείς έχουμε αναλάβει το δεύτερο stage. Θα έλεγα πως κατά κάποιο τρόπο, το event είναι τριπλό, καθώς στο stage αυτό θα παίξουμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε τόσο στην δισκογραφική Echovolt όσο και στην Into The Light.

Τι θα παρουσιάσετε εσείς σε αυτό το event;

Bασικός καλεσμένος μας είναι ο Ολλανδός dj Tako, με τον οποίο έχω συνεπιμεληθεί την περσινή συλλογή με τίτλο «Into The Light: A Journey Into Greek Electronic Music, Classics & Rarities (1978-1991)». Ο Tako είναι συνιδιοκτήτης του -όλο και πιο γνωστού- δισκοπωλείου Redlights Records, που ειδικεύεται κυρίως, σε δυσεύρετους δίσκους, ενώ ανέκαθεν κατείχε την φήμη ενός από τους καλύτερους diggers της Ευρώπης. Τον Tako θα τον προλογίσουμε οι υπόλοιποι (Jimmy Jib, τιλτ και Dynamons), οι οποίοι απαρτίζουμε και την Echovolt Records.

Πείτε μας δυο λόγια για τη συλλογή «Into The Light: A Journey Into Greek Electronic Music, Classics & Rarities» που έγινε sold out. Γιατί γνώρισε πιστεύετε τόσο μεγάλη επιτυχία;

Πρόκειται για ένα συλλεκτικό διπλό βινύλιο, στο οποίο προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε μια σειρά αρκετά ετερόκλητων, τόσο σε μουσικό στιλ όσο και σε ειδικό βάρος, μουσικών που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα, κυρίως την δεκαετία του ‘80 και να αναδείξουμε την ηλεκτρονική τους πλευρά. Ενδεικτικά αναφέρω τους Σταύρο Λογαρίδη, Λένα Πλάτωνος, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Άκη Δαούτη, Γιώργο Θεοδωράκη κ.α. Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος κατά τη γνώμη μου, έγκειται αφενός στο γεγονός πως δεν είχε προηγηθεί κάτι αντίστοιχο και αφετέρου στο ότι όντως τα συγκεκριμένα κομμάτια που επιλέξαμε ήταν σαφώς υψηλής ποιότητας δουλειές ανεξαρτήτως του ενδιαφέροντος που πήγαζε λόγω της σπανιότητας/ιδιαιτερότητάς τους.

Ετοιμάζετε τώρα και τη δεύτερη συλλογή. Τι θα περιλαμβάνει αυτή; Τι θέλετε να αναδείξετε μέσα από αυτή την κυκλοφορία;

Η δεύτερη συλλογή θα περιλαμβάνει σπάνια, αλλά και ορισμένα ακυκλοφόρητα κομμάτια από τον Βαγγέλη Κατσούλη και μόνο. Ο Βαγγέλης Κατσούλης είναι γνωστότερος από το χώρο της τζαζ, αλλά σε αυτή τη συλλογή αναδεικνύονται κυρίως, δουλειές του με μινιμαλιστικό ύφος.

Ποια η γνώμη σας για τη σύγχρονη ελληνική ηλεκτρονική σκηνή;

Παρ’ όλο που δεν παρακολουθώ την ελληνική ηλεκτρονική σκηνή τόσο στενά όσο θα περίμενε κανείς, τολμώ να πω πως πλην ελάχιστων εξαιρέσεων δεν υπάρχουν αρκετοί συνθέτες ηλεκτρονικής μουσικής, που να με συναρπάζουν προσωπικά. Ίσως διότι τα περισσότερα σχήματα/ονόματα κινούνται σε μια μάλλον, ανιαρή pop εκδοχή αυτής, ενώ από την άλλη, οι περισσότερο πειραματικοί εκπρόσωποί της, έχω την αίσθηση, ότι το παρακάνουν. Μου λείπουν δηλαδή, ονόματα τα οποία βάζουν την προσωπική τους σφραγίδα σε αυτό που κάνουν και δεν επαναπαύονται σε μια απλή απομίμηση των εκάστοτε επιρροών τους. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως ποτέ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για την ηλεκτρονική μουσική στη Ελλάδα!

Τι βλέπετε για το μέλλον - το προσωπικό ή το γενικότερο- ως καλλιτέχνης;

Περισσότερες κυκλοφορίες!

Πληροφορίες: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3 - 5, Αθήνα, 2167 003325, είσοδος 10€.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]