Drum 'n bass στο Bios

drum-n-bass-sto-bios

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Μια θρυλική μορφή της drum n’ bass μουσικής κι ένα σκοτεινό δίδυμο του είδους καταλαμβάνουν τα decks του Bios το Σάββατο 29 Ιανουαρίου.

Ο θρυλικός drum 'n bass παραγωγός Dom &Roland με ένα αυθεντικό old school set και οι σκοτεινοί Kryptic Minds θα εμφανιστούν στο Bios το Σάββατο 29 Ιανουαρίου.

Ο Λονδρέζος Dom &Roland (κατά κόσμον Dominic Angas) είναι ένας από τους πιο αυθεντικούς και δημιουργικούς παραγωγούς του drum ‘n bass. Το ψευδώνυμο του το πήρε από το Roland S760 sampler που είχε επιλέξει για να ξεκινήσει με τη μουσική παραγωγή. Είναι ο δημιουργός του Tramen break, ένα breakbeat που στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από πολλούς καλλιτέχνες της drum ‘n bass σκηνής.

Το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Industry» κυκλοφόρησε το 1998 από την Moving Shadow και ακολούθησε μια σειρά από κυκλοφορίες EP . Έχει γράψει επίσης, μουσική για το παιχνίδι «Midnight Club» για το Playstation 2. Ακολούθησαν άλλα δύο άλμπουμ στην Moving Shadows, όταν ο Dom αποφάσισε να ιδρύσει την δική του δισκογραφική εταιρεία την Dom & Roland Productiοn.

Εκτός από τη μουσική παραγωγή ασχολείται και με την μουσική τεχνολογία, δοκιμάζοντας και εξελίσσοντας μουσικά software και συνεργάζεται με εταιρίες όπως η Native Instruments και η Sonalksis.

Οι Kryptic Minds είναι ο Si και ο Leon από το Λονδίνο που ξεκίνησαν να κάνουν μουσικές παραγωγές εδώ και 10 χρόνια, με προτίμηση το σκοτεινό και αυθεντικό drum ‘n bass. Το 2009 και επηρεασμένοι από την έκρηξη του dubstep, που είχε κύριους πρεσβευτές τον Burial και τον Mala, κυκλοφορούν το «One Of Us» στην Swamp81, την δισκογραφική εταιρεία του Loefah, μέλος των θρυλικών Digital Mystikz, που και αυτοί με τη σειρά τους είχαν συμβάλλει στην μεγάλη άνοδο του dubstep.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο «Lost All Faith» συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού ATM με τα καλύτερα drum ‘n bass άλμπουμ όλων των εποχών και το «One Of Us», ήταν υποψήφιο καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς για το 2010 στο Dubstepforum.com.

Μαζί με αυτά τα δύο μεγάλα ονόματα του drum n’bass,θα υπάρξει και dj set από τους Junior SP και Cryogenics.

Πληροφορίες: Bios, Πειραιώς 84 , 210 3425335, είσοδος 10 ευρώ, στις 11 μ.μ.