6 αθηναϊκά στέκια για καφέ και παιχνίδι

kafes-paixnidi
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Πόσο καφέ να πιει κανείς και πόσο τσάι; Πόσες ώρες να αναλύσουμε τα ερωτικά του ενός και πόσο τα επαγγελματικά του άλλου; Όταν αυτές οι ερωτήσεις αρχίζουν και πληθαίνουν σε μια παρέα, τότε η απάντηση είναι μια: επιτραπέζια παιχνίδια. Και η παρέα μένει ενωμένη και περνάνε όλοι καλά, χωρισμένοι και απολυμένοι.

Ο θεσμός των μαγαζιών που προσφέρουν επιτραπέζια, πέρα από το κοινό τάβλι, έχει αναπτυχθεί πλήρως στην Αθήνα και όχι μόνο και επιτέλους τα Σάββατα, οι Κυριακές και όλες οι καθημερινές απέκτησαν ενδιαφέρον και πολύ περισσότερο γέλιο.

Ακολουθούν σημεία στις γειτονιές της Αθήνας, για να δώσετε άλλη διάθεση στη βόλτα σας...

Playhouse

Με καταστήματα σε εφτά μεγάλες πόλεις της χώρας, το Playhouse, από το 2000, όταν και πρωτοάνοιξε στη Θεσσαλονίκη, έδωσε μια άλλη διάσταση στον καθημερινό καφέ με τους φίλους, προκαλώντας τις στρατηγικές ικανότητες, την τύχη, την ταχύτητα, τη μνήμη και την επιδεξιότητα των συνδαιτυμόνων σε αντίστοιχου ύφους παιχνίδια.

Οι τίτλοι παιχνιδιών είναι πολλοί και ευτυχώς υπάρχουν οι ειδικοί παιχνιδογνώστες για να σας κατευθύνουν και να σας γλιτώσουν από το δυσάρεστο ανάγνωσμα των οδηγιών κάθε παιχνιδιού. Ο χώρος έχει τα χρώματα παιδότοπου και προδιαθέτει για τις πιο ευχάριστες ώρες της εβδομάδας, με φίλους και tichu, του οποίου διοργανώνονται πανελλήνια πρωταθλήματα.

Πληροφορίες: Βαλτετσίου 49, Εξάρχεια, 210 3821200, www.playhouse.gr/

PLAyCE

Στο μαγαζί με τις -πάνω από- 300 επιλογές παιχνιδιών, τις λογικές τιμές, τις δεκάδες γεύσεις σε τσάι και σοκολάτα και το Playce club με το κοτόπουλο, να είστε έτοιμοι να περάσετε πολλές, ώρες και να έχετε φροντίσει να έχετε ενημερώσει τη μαμά ότι θα αργήσετε να γυρίσετε. Τα τραπέζια είναι μεγάλα και η καλή διάθεση σε δυσθεώρατα ύψη.

Με δυο χώρους, σε Ζωγράφου και Αμπελοκήπους, το PLAyCE διατηρεί τη φιλοσοφία που οι περισσότεροι χάνουμε καθώς μεγαλώνουμε, γι’ αυτό και αξίζει  μια «πολύωρη» επίσκεψη.

Πληροφορίες: Λεωφ. Στρατάρχου Παπάγου 128, Ζωγράφου, 210 7755060 / Β.Λογοθετίδη 14, Αμπελόκηποι, 210 6990753, www.playce.gr/

Toy Stories

Στο Περιστέρι βρίσκεται η δυναμικότερη συμμετοχή των δυτικών προαστίων στο χάρτη με τα μέρη, που όχι μόνο θα πιεις, αλλά θα παίξεις κιόλας. Τα μεγάλα τραπέζια, τα πολλά επιτραπέζια, το ζεστό περιβάλλον με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, οι ναργιλέδες και η δροσερή αυλή είναι αρκετοί λόγοι για να περάσεις τα κυριακάτικα απογεύματα, παντός καιρού, στο Toy Stories.

Πληροφορίες: Σαρανταπόρου 20 Περιστέρι,210 5780215, http://toy-stories.gr/

Play  - Πλέει

Στο Play της Αγίας Παρασκευής θα βρείτε την πιο μοντέρνα αισθητική, την πιο ιδιαίτερη διακόσμηση και τα πιο ωραία άτομα, ξεκινώντας από το προσωπικό του μαγαζιού, μέχρι τους θαμώνες. Μπορεί να μην έχει την ποικιλία σε επιτραπέζια όπως οι άλλες συμμετοχές της λίστας, αλλά έχει εξαιρετικά κοκτέιλ και πολύ προσεγμένη μουσική. Οι τιμές είναι καλές και το τάβλι σταθερή αξία.

Πληροφορίες: Αγ. Ιωάννου 23, Αγία Παρασκευή, 210 6083988, https://www.facebook.com/pages/Pleei-Play-Café/196642273818063

This House Rules

Στο φωτεινό χώρο του This House Rules, θα βρείτε τους πιο ενθουσιώδεις παίκτες του λεκανοπεδίου, 300 τίτλους παιχνιδιών και 4 ειδικούς για να σας εισάγουν στον κόσμο τους. Ο μεγάλος χώρος του μαγαζιού, φροντίζει ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε να κάτσετε, εσείς και η πολυμελής παρέα σας και να περάσετε τις επόμενες 5 ώρες ως «άποικοι του Κατάν».

Πληροφορίες: Δημητρίου Ράλλη 4, Μαρούσι, 211 2126196, https://www.facebook.com/ThisHouseRules?fref=ts

Playtime café

Το Playtime café, στο Γουδί, έχει ένα σημαντικό προβάδισμα συγκριτικά με άλλα στέκια και αυτό είναι πως το παιχνίδι είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες πληρώνουν μόνο το ρόφημα με το οποίο συνοδεύουν το παιχνίδι. Και εδώ οι τίτλοι είναι εκατοντάδες (πάνω από 250 επιτραπέζια) και εδώ υπάρχουν ειδικοί  για να σας βοηθήσουν με την επιλογή του παιχνιδιού που  ταιριάζει περισσότερο στην παρέα σας. Οι υπεύθυνοι του μαγαζιού φροντίζουν για την τακτική ανανέωση της λίστας των παιχνιδιών, ενώ δε λείπει η διοργάνωση τουρνουά και παρουσιάσεων των νέων «επιτραπέζιων» αφίξεων.

Πληροφορίες: Ευδήλου 9-11, Γουδί, 210 7455664, https://www.facebook.com/playtimecafe?fref=ts

Ανθή Παπαγεωργίου