Απλούστερα cocktails η τάση για το 2014
Απλούστερα και βασισμένα περισσότερο στην εκτέλεση παρά στην πρωτοτυπία αναμένονται τα cocktails διεθνώς το 2014.
Σύμφωνα με την άποψη του Καλύτερου Bartender του 2013, του Ισπανού David Rios, τα cocktails φέτος θα επιστρέψουν στις ρίζες τους και θα αναλωθούν στα «βασικά»: την ακρίβεια, την εκτέλεση και την παρουσίαση.
Οι μεζούρες που μετρούν τις αναλογίες στα cocktails θα επανέλθουν, γεγονός που είχε παραμεληθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια ως ένδειξη «αρχάριου» bartender. Στην πραγματικότητα όμως, η μεζούρα είναι για τους bartenders ό,τι το μαχαίρι για τους σεφ: σημάδι ακρίβειας, φροντίδας και σεβασμού προς το αποτέλεσμα. Γιατί όπως και στη ζαχαροπλαστική, έτσι και στο mixology, η λεπτομέρεια στη δοσολογία μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Ο Rios ανέφερε επίσης στο NYddailynews, ότι αν και το μοριακό mixology θα συνεχίσει να είναι αρκετά δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και το 2014, θα παρατηρήσουμε όμως και την τάση «επιστροφής στις ρίζες», δηλαδή καλοεκτελεσμένα κλασικά cocktails, όπως το martini.
Επομένως, τα φώτα θα στραφούν στην δεξιοτεχνία των bartenders, αλλά και στην ευρεία χρήση αρωματισμένου πάγου, τζιν, bourbon και μπίρας.







