Πες μου το ζώδιό σου, να σου πω τι θα πιεις

zodia-zwdia-2
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Πώς, τι, γιατί και σε τι ποτήρι πίνουν οι Λέοντες, οι Τοξότες, οι Ταύροι και τα λοιπά ζώδια;

Ανακαλύψτε τις αλκοολικές συνήθειες των άλλων ζωδίων -αφού τις δικές σας τις γνωρίζετε ήδη- και ανακαλύψτε ποιό ζώδιο είναι η καλύτερη παρέα για ένα ξέφρενο βράδυ στην πόλη.

Κριός
Οι Κριοί, άντρες και γυναίκες, προτιμούν τα περισσότερο «βαρβάτα» αλκοολούχα ποτά, όπως είναι το ουίσκι, είτε με πάγο, είτε με κόκα-κόλα. Σε κάθε περίπτωση αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η διάθεσή τους να δοκιμάσουν πρώτοι από όλους τις νέες αφίξεις στο bar. Ό,τι νέο δημιουργήσει ο mixologist της γειτονιάς, θα το έχει δοκιμάσει ο Κριός, πριν καν το ανακαλύψετε εσείς (εκτός και αν είστε Κριός, φυσικά).

Ταύρος
Οι Ταύροι δεν ρισκάρουν, όπως οι Κριοί, και επιλέγουν πάντα την ίδια κλασική μπίρα και αν μάλιστα, στην τιμή της μπίρας περιλαμβάνεται και hot-dog, τότε η ευτυχία φτάνει σε δυσθεώρατα ύψη. Εάν ωστόσο, είστε Ταύρος που δεν του αρέσει η μπίρα, τότε μάλλον είστε από τους Ταύρους που προτιμούν ένα γλυκόπιοτο κοκτέιλ όπως το ντάκιρι ή μια πίνα-κολάντα. Σε κάθε περίπτωση προτιμάτε πάντα την πεπατημένη.

Δίδυμοι
Για έναν Δίδυμο, η επικοινωνία σε ένα bar είναι το ίδιο σημαντική όσο και το ποτό. Ένας Δίδυμος δεν συχνάζει σε ένα μοναχικό bar, αλλά σε ένα μέρος που θα έχει κοινωνική διάδραση και πνευματικά ερεθίσματα. Γι’ αυτό το λόγο θα πιει κάτι που δεν θα τον χτυπήσει απότομα, αλλά θα έχει το περιθώριο να πιει πολλά ποτήρια, μέχρι να τελειώσει η συζήτηση και να μεθύσει τελείως. Λευκό δροσερό κρασί ή ένα μαρτίνι με γεύση πεπόνι και ένας πολυλογάς barman είναι ό,τι χρειάζεται ένας Δίδυμος για να περάσει καλά.

Καρκίνος
Το ζώδιο του Καρκίνου προτιμά τα ποτά που αναδεικνύουν τα καλύτερα από τα τοπικά προϊόντα μιας περιοχής. Η σαγκρία είναι μια από τις πρώτες καλοκαιρινές επιλογές του, μέσω της οποίας θα ανακαλύψει την τοπική παραγωγή εσπεριδοειδών και μπαχαρικών. Όσον αφορά στα κοκτέιλ, τα αγαπημένα του Καρκίνου περιλαμβάνουν το μοχίτο και όλα όσα περιέχουν τεκίλα.

Λέων
Οι Λέοντες έχουν ερωτική σχέση με τα κοκτέιλ και οτιδήποτε περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας μπράντι. Επίσης, ένα στιλάτο ποτήρι είναι κάτι που θα ευχαριστήσει, ιδιαιτέρως, τους σικάτους Λέοντες, ενώ το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του είναι ένα βιβλίο με συνταγές για όλα τα κλασικά κοκτέιλ ώστε να τα φτιάχνει σπίτι του.

Παρθένος

Σπάνιες ποικιλίες κρασιών και προϊόντα μικροζυθοποίας είναι τα αγαπημένα ποτά του Παρθένου. Το καλύτερο δώρο δε γι’ αυτό το ζώδιο, είναι μια εκδρομή στους δρόμους του κρασιού που θα περιλαμβάνει και δοκιμές κρασιών. Όσον αφορά στα κοκτέιλ, ένας Παρθένος προτιμά τις γεύσεις που έρχονται από τη γη, όπως είναι η μέντα και τα ποτά σχετικών αρωμάτων.

Ζυγός
Ο Ζυγός γοητεύεται πρώτα από την εμφάνιση και μετά από τη γεύση του ποτού. Το σωστό και –φυσικά- κομψό ποτήρι είναι πρώτης προτεραιότητας, ακόμα και όταν αναφερόμαστε σε μπίρα. Γι’ αυτό το λόγο, η σαμπάνια είναι από τα αγαπημένα τους ποτά, ειδικότερα όταν την απολαμβάνουν σε ένα ρομαντικό σκηνικό μέσα στο κατάλληλο κολονάτο ποτήρι. Για τους Ζυγούς τα πάντα είναι θέμα αισθητικής! Ακόμα και το μεθύσι…

Σκορπιός
Όσο πιο «σκοτεινό» και μυστηριώδες είναι ένα μαγαζί, τόσες είναι και οι πιθανότητες να βρείτε εκεί έναν Σκορπιό. Ένα στέκι σε ένα στενοσόκακο που σερβίρει  bourbon, παλαιωμένο ουίσκι και μαύρο ρούμι είναι το στέκι ενός Σκορπιού. Ο χαρακτήρας του ζωδίου δεν συνάδει με τα φρουτένια κοκτέιλ του καλοκαιριού, αλλά στις περιπτώσεις που η ζωή θα τον ρίξει πάνω σε μια αιώρα σε μια παραλία ενός ελληνικού νησιού, τότε το πιθανότερο είναι να πίνει ένα Bloody Mary.

Τοξότης
Ο Τοξότης, μαζί με το ζώδιο των Ιχθύων, είναι εκείνα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από έναν νηφάλιο οδηγό για να τους γυρίσει σπίτι τις νύχτες που βγαίνουν, αφού έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να το παρακάνουν. Είτε αυτός θα είναι ένας ταξιτζής, είτε ένας φίλος, καλό είναι να μην βγαίνει μόνος ένας Τοξότης. Τα δυνατά ποτά είναι τα αγαπημένα του και αν μπορεί, θα παραγγείλει το extra-large σε μέγεθος.

Αιγόκερως
Στον Αιγόκερω αρέσουν τα απλά και δοκιμασμένα ποτά. Το τζίν με τόνικ, τα κλασικά μαρτίνι και όλα όσα δεν έχουν ένα σωρό γαρνιτούρες είναι αυτά που αρέσουν στο εν λόγω ζώδιο. Όπως ο Λέων, έτσι και ο Αιγόκερως έχει μια σαφή προτίμηση στα κλασάτα ποτά με ποιότητα και καλή γεύση. Για τους παραπάνω λόγους, θα βρείτε τους Αιγόκερους να συχνάζουν στα καλύτερα bar, στο καλύτερο μέρος της πόλης, πίνοντας πρώτης ποιότητας αλκοόλ.

Υδροχόος
Οι Υδροχόοι διατηρούν τα νεανικά τους γούστα και πέραν τον φοιτητικών τους χρόνων και επιμένουν στις εκκεντρικές γεύσεις και τα σφηνάκια που οδηγούν σε τρελά ξενύχτια. Δείχνουν, ακόμα, προτίμηση στα trendy κοκτέιλ και απολαμβάνουν το αλκοόλ καλύτερα μαζί με την παρέα φίλων.

Ιχθύες
Οι Ιχθύες προτιμούν τις λεπτές γεύσεις, όσο κανένα άλλο ζώδιο και απολαμβάνουν καλύτερα το αλκοόλ, όταν έχει αραιωθεί με νερό πρώτα. Δείχνουν να απολαμβάνουν τις ιδιαίτερες γεύσεις των κοκτέιλ, αλλά θα αναλωθούν πολύ στις σκέψεις αν αξίζει/πρέπει να πιούν. Περισσότερο και σε αυτό το κομμάτι, από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Ίσως η λύση για την εγκράτεια των Ιχθύων να είναι ένα βράδυ έξω με έναν Υδροχόο...