Ginger Ale: Μια retro αγάπη στο κέντρο των Εξαρχείων

ginger-ale-mia-retro-agapi-sto-kentro-ton-eksarxeion

ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Πολύχρωμο vintage ντεκόρ με ατμόσφαιρα ΄50s προσφέρει, εκτός από ωραίες μουσικές, λαχταριστά κοκτέιλ και αρκετά μεγάλη ποικιλία τσαγιού και καφέδων.

Ακούγοντας πλατεία Εξαρχείων, αυτό που έρχεται στο μυαλό είναι ότι θα μιλήσουμε για ακόμα ένα rock στέκι, με underground σκοτεινή ατμόσφαιρα και σκληρά ακούσματα. Η εποχή αυτή όμως, έχει πλέον περάσει και τα Εξάρχεια έχουν αλλάξει μορφή, ύφος και target group.

Το Ginger Ale λοιπόν, αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Δεν είναι μια απλή καφετέρια για τον αδιάφορο μεσημεριανό καφέ σου, ούτε ένα mainstream μπαράκι που επέλεξες από ανάγκη, λόγω έλλειψης άλλου πιο ενδιαφέροντος μέρους.

Το πολύχρωμο vintage ντεκόρ του, εμπνευσμένο από τα 50s, η λουλουδάτη του ταπετσαρία, οι retro καναπέδες του και το ευρηματικό όνομα που δανείστηκε από το ομώνυμο αναψυκτικό του ’50, προσδιορίζουν ένα διαφορετικό και ξεχωριστό μαγαζί.

Η πρώτη εικόνα μάλιστα, με τα χαμηλά τραπέζια, τις μεγάλες ανατολικογερμανικού στιλ καρεκλο-πολυθρόνες, δεν ντρέπομαι να πω ότι μου θύμισαν το σπίτι της Bibibo με το οποίο έπαιζα μικρή και το λάτρευα. Ή ακόμα καλύτερα μου έφεραν στο μυαλό ταινίες του ’60 με τη Holly Golightly (Audrey Hepburn στο «Breakfast at Tiffany’s») ή την Severine Serizy (Catherine Deneuve στο «Η Ωραία της ημέρας»).

Η μουσική που ακούγεται δένει υπέροχα με το όλο ύφος. Jazz, soul, funk και ενίοτε latin και μαύρα ακούσματα βρίσκουν τον δικό τους τρόπο να ξεπηδήσουν από τα ηχεία και να ιντριγκάρουν το συναίσθημα.

Η νεολαία δίνει τρανταχτό «παρών» σε αυτό το στέκι και αγαπά, εκτός από τη μουσική που επιλέγεται, τα υπέροχα κοκτέιλ που φτιάχνονται με προσοχή και πολύ μεράκι. Τακτικά είναι και τα live που διοργανώνονται στο Ginger Ale και τα οποία αξίζει να πετύχετε, κάποια μέρα.

Πληροφορίες: Ginger Ale, Πλατεία Εξαρχείων, 210 3301246.

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ