Ποιες είναι οι 9 καλύτερες μάρκες για ρούμι;

appleton
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Δε χρειάζεται να είναι κανείς ναυτικός ή πειρατής για να απολαύσει αυτό το δυνατό ποτό, η τροπική γεύση του οποίου μπορεί να είναι από ανοιχτή και γλυκιά μέχρι σκούρα, πλούσια και γλυκερή. Ας δούμε τις 9 καλύτερες μάρκες για ρούμι, έτσι όπως τις παρουσίασε η Independent.

Appleton Estate VX

Ένα από τα πιο ένδοξα ονόματα στη συγκεκριμένη βιομηχανία, το Appleton Estate είναι γνωστό για την πολύ προσεκτική μέθοδο παραγωγής του, η οποία δε «στρεσάρει» το ρούμι και έτσι εκείνο έχει μια πιο εξευγενισμένη γεύση.

Ronzacapa Centenario

Αντί για μελάσα, αυτό το «άγριο» ρούμι παράγεται από ζαχαροκάλαμο και μετά παλιώνει σ’ ένα αποστακτήριο, 2.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σ’ ένα βουνό της Γουατεμάλας.

Diplomatico

Κυκλοφόρησε το 2007 και αμέσως κατέκτησε το χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό της Νέας Ορλεάνης. Αυτό το χαρμάνι, με βάση τη μελάσα, έχει ωριμάσει για 12 χρόνια για ν’ αποκτήσει αυτό εξαιρετικά σκούρο χρώμα και την πλούσια γλυκιά γεύση του.

The Kraken

Απλώστε τα… πλοκάμια σας γύρω από αυτό το ποτό, το οποίο πήρε το όνομά του από ένα γιγαντιαίο καλαμάρι το οποίο, σύμφωνα με το μύθο βύθισε ένα πλοίο που μετέφερε ρούμι, κάπου το 18ο αιώνα. Είναι το πιο σκούρο απ’ όλα κι έχει τη δυνατότερη γεύση.

Angostura Caribbean Rum

Ελαφρύ, γλυκό και όχι πολύ βαρύ στη γεύση, αυτό το χρυσαφένιας απόχρωσης ρούμι είναι ένα χαρμάνι από λευκή και σκούρα ζάχαρη, το οποίο παλιώνει για πέντε χρόνια σε βαρέλια σέρι.

Chairman's Reserve Rum

Κατάγεται από την τροπική Αγία Λουκία και είναι μια πικάντικη «εξέγερση» ήλιου και φωτός με άρωμα βανίλιας. Έχει παλιώσει για 5 χρόνια σε βαρέλια του Κεντάκυ μπέρμπον – το καλύτερο σύμφωνα με τους κατασκευαστές – και είναι εντυπωσιακά εκλεπτυσμένο για ένα ρούμι που κοστίζει λιγότερο από 25€.

Pusser's 15 Yo Rum

Αυτό είναι το αυθεντικό Royal Navy ρούμι, το οποίο έπιναν οι ναύτες από το 17ο αιώνα έως το 1970. Ανακατέψτε το με λεμονάδα και πάγο για ένα απολαυστικό long drink ή πιείτε το σκέτο σα… ναύαρχος.

Atlantico

Με πανέμορφη εμφάνιση, εθιστικό και με μία διακριτική γλυκύτητα, κάτι που το κάνει ιδανικό απεριτίφ, αυτό το δομινικανό ρούμι ταιριάζει σε κάθε περίσταση.

Mount Gay 1703

Το Mount Gay's 1703 χρησιμοποιεί αποκλειστικά ζάχαρη η οποία προέρχεται από τη φημισμένη φυτεία του στα Μπαρμπέιντος και παλιώνει για 30 χρόνια ώστε να διασφαλιστεί ότι θα απολαύσετε τη γεύση που περιμένετε από ένα ποτό που κοστίζει περισσότερα από 120€. Ακριβό, αλλά εύγευστο.