Μελίσσια: 9 στάσεις στην «ανεβασμένη» οδό Παναγή Τσαλδάρη

monkey-bar
ΤΡΙΤΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Τα Μελίσσια παίρνουν «τα πάνω τους» συνεχώς τα τελευταία 2 χρόνια και το clickatlife.gr κάνει μια βόλτα στην πιο ζωντανή τους οδό, που συνεχώς «ανεβαίνει».

Monkey Bar

Το Monkey bar αποτελεί από την πρώτη κιόλας μέρα της άφιξής του, ένα δυνατό στέκι για τον νεαρόκοσμο των βορείων, αποδεικνύοντας ότι η διασκέδαση είναι… απλή υπόθεση. Η πρόσφατα ανανεωμένη λίστα με τα cocktails, περιλαμβάνει πρωτότυπες επιλογές, ενώ η μουσική του –ειδικά τα παρασκευοσάββατα- δεν γίνεται να μη σας κάνει να λικνιστείτε, υπό τους ήχους ροκ και 80-90s ακουσμάτων, στον ζεστό και πολύχρωμο χώρο του.

Πληροφορίες: Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, 211 0124519, www.facebook.com/pages/Monkey-bar/537031276310302 .

Apotheke

Το Apotheke άνοιξε πριν λίγους μήνες στην «πιάτσα» των Μελισσίων και προτείνει στον industrial χώρο του με το εμφανές μπετόν, live, special dj sets και θεματικά πάρτι. Ταξιδέψτε σε διαφορετικά μουσικά είδη, με ποπ και ροκ αλλά και mainstream ακούσματα, απολαμβάνοντας παράλληλα, καθαρά ποτά σε εξαιρετικές τιμές. Δοκιμάστε -με προσοχή- το Zombie cocktail του…

Πληροφορίες: Π. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, 210 6131340, www.facebook.com/apothekebar.

Kozi’s

Με αέρα και νοστιμιά από την Νότιο Αφρική, το Kozi’s έχει να περηφανεύεται επάξια για το καλύτερο ίσως, κρέας της πόλης. Δεν είναι μόνο τα υπερμεγέθη και περιβόητα burgers του, αλλά και τα υπέροχα steaks του, το λεπτοκομμένο ψαρονέφρι σε λωρίδες, εξαιρετικά ψημένο και ζουμερό με νοτιοαφρικανικά μπαχαρικά Porco Porco, τη ντελικάτη μπριζόλα Chakalaka, αλλά και το εξαιρετικό Rib Eye που σίγουρα θα σας τρελάνει. Και φυσικά μην φύγετε αν δεν δοκιμάσετε το Oreo Cheesecake του.

Πληροφορίες: Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, Αθήνα, 210 8101584, www.kozis.com.

Αγγελάκια

Νόστιμο και περιποιημένο σουβλάκι θα δοκιμάστε στα Αγγελάκια, στην αρχή της οδού Π.Τσαλδάρη. Ζουμερό και χορταστικό, θα σας κερδίσει με την ελάχιστα λαδωμένη πίτα του και το μαλακό του κρέας. Ο χώρος του είναι πολύ προσεγμένος και μπορείτε να πάρετε το σουβλάκι στο χέρι ή να το απολαύσετε στο μαγαζί.

Πληροφορίες: Παν. Τσαλδάρη 1 & Ελ. Βενιζέλου 2, Μελίσσια, 210 8105625-6, www.aggelakia.gr.

Bistecca

All day χώρος, αφιερωμένος όμως, στους αθηναίους κρεατοφάγους, η Bistecca μετρά μόλις μερικούς μήνες ζωής, αλλά τα πάει περίφημα μέχρι τώρα. Στον μικρούλη και μοντέρνο χώρο του, με τα ζεστά και σκούρα γήινα χρώματα και τους άνετους καναπέδες, θα δοκιμάσετε ζουμερό burger με αφράτο μπιφτέκι και λιωμένο τυρί, υπέροχο ριζότο με σπανάκι και κοτόπουλο, νόστιμες τυροκροκέτες με σος και πολλά ακόμα καλούδια. Ο πρωταγωνιστής όμως, είναι τα ζουμερά κομμάτια κρέατος, που ψήνονται ιδανικά, με αποκορύφωμα φυσικά, την εξαιρετική bistecca alla fiorentina, το ιταλικό t-bone steak δηλαδή, σε x-large μέγεθος. Κι όλα αυτά με τη συνοδεία επιλεγμένων οινικών ετικετών ή ποτού.

Πληροφορίες: Bistecca, Παναγή Τσαλδάρη 27, Μελίσσια, 210 6096055, www.facebook.com/bistecca.gr.

Φανάκι

Μικρούλι και χαριτωμένο μεζεδοπωλείο, με το δίχρωμο δάπεδό του να θυμίζει σκακιέρα, σε μπορντό και λευκές αποχρώσεις, το Φανάκι ενδείκνυται για εκείνες τις βραδιές με την παρέα, που ονειρεύεστε κρασάκι και νόστιμους μεζέδες. Εδώ θα δοκιμάσετε τολμηρούς ελληνικούς μεζέδες, όπως το φιλέτο σκουμπρί, το καπνιστό χέλι, το σαγανάκι με παστουρμά και αυγά και το υπέροχο πέταλο (λουκάνικο) από τη Δράμα.

Πληροφορίες: Παναγή Τσαλδάρη 26, Μελίσσια, 211 720 0988, www.facebook.com/Phanaki.

Κλίμα κλήμα

Το όμορφο wine bar Κλίμα Κλήμα που άνοιξε πρόσφατα ο γνωστός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας είναι σχεδόν κάθε μέρα γεμάτο. Σε μια μοντέρνα, βιομηχανικής αισθητικής σάλα, θα έχετε την ευκαιρία (αν είστε τυχεροί και βρείτε να κάτσετε) εξαιρετικές ετικέτες αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα και θα τις συνοδεύσετε με νόστιμα πιάτα σύγχρονης κουζίνας, βασισμένα στις ελληνικές πρώτες ύλες, όπως είναι η πολίτικη σαλάτα με γλώσσα ξιδάτη, το λαυράκι ψημένο σε φύλλο κρούστας και το πεϊνιρλί με κασέρι Ξάνθης και σουτζούκι.

Πληροφορίες: Π. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, 210 6096786, www.facebook.com/winebar.klimaklima.

Beer Way

Στο τέρμα της οδού Π. Τσαλδάρη, στη συμβολή σχεδόν τεσσάρων οδών και σε έναν χώρο που θυμίζει χειμερινό καταφύγιο, το Beer Way είναι μια όμορφη μπυραρία, που κουβαλάει την εμπειρία των ιδιοκτητών της από τη Γερμανία. Σε μια  ζεστή ατμόσφαιρα, θα απολαύσετε παγωμένη μπύρα, νόστιμες ποικιλίες με λουκάνικα και τυριά, εξαιρετικό burger και ένα λαχταριστό κότσι με μέλι και δεντρολίβανο. Το καλοκαίρι καθίστε στους ξύλινους πάγκους κάτω από τη δροσιά των πεύκων.

Πληροφορίες: Κύπρου 2 & Σωκρατους, Μελίσσια, 211 0197154, www.facebook.com/beerway.melissia?rf=170014789796805.

Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής Χριστίνα

Ένα από τα top μιλφέιγ της πόλης θα δοκιμάσετε στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής της Χριστίνας. Τα χειροποίητα φύλλα της σφολιάτας κλείνουν μέσα τους μια υπέροχη κρέμα ζαχαροπλαστικής με  βανίλια Μαδαγασκάρης κι εσείς… λιώνετε! Μην το χάσετε. Και μόνο το άρωμα των γλυκών που έρχεται μόλις μπείτε, θα σας ανταμείψει από το πρώτο κιόλας βήμα.

Πληροφορίες: Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής Χριστίνα, Παν. Τσαλδάρη 32-34 , Μελίσσια, 213 0308383.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]