Milo Z: «Νιώθω την Ελλάδα σαν δεύτερο σπίτι»

milo-z-niotho-tin-ellada-san-deutero-spiti

ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

O μετρ του funk από τη Νέα Υόρκη Milo Z μιλά αποκλειστικά στο click@Life για τη μουσική του, την μέχρι τώρα εξέλιξή του, την Αθήνα, το ελληνικό κοινό και το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στη σκηνή του Half Note.

Ο μετρ του funk από τη Νέα Υόρκη, Milo Z και το εκρηκτικό γκρουπ του, συνεχίζει τις τακτικές επισκέψεις του στο Half Note Jazz Club και ανεβαίνει για ακόμα μια φορά στη σκηνή του, από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 3 Μαρτίου.

Ο Milo Z δημιουργεί μουσική για νέους - και πάντα νέους – συνδυάζοντας την παλιά καλή soul και το funk με καθαρές avant rock επιδράσεις και σχέσεις, μέσα σε απόλυτα σύγχρονο πλαίσιο που ανταποκρίνεται πλήρως στο dance κάλεσμα των καιρών, επηρεασμένη από τους ήχους του Prince και των Red Hot Chili Peppers.

O Milo Z μιλά αποκλειστικά στο click@Life για τη μουσική του, την μέχρι τώρα εξέλιξή του, την Αθήνα, το ελληνικό κοινό και το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στη σκηνή του Half Note.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;

Ξεκίνησα ως ντράμερ. Όταν ήμουν 12 ή 13, ήμουν τρελό παιδί (ένας ανήλικος «εγκληματίας»). Mαζί με φίλους μου πήραμε κάποια ντραμς από το πίσω μέρος ενός φορτηγού. Τα υπόλοιπα ανήκουν πια στην ιστορία.

Ο ήχος σου είναι ένα μίγμα από funk, jazz, hip hop και soul. Mπορείς με μία λέξη να την περιγράψεις;

Με μία μόνο λέξη είναι «Razzamofunk».

Τι συναίσθημα θέλεις να προκαλέσεις στο κοινό με τη μουσική σου;

Θέλω να νιώθουν μέρος ενός πάρτι, όπου ο καθένας εμπλέκεται και συμμετέχει στο show.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι στην Αθήνα. Ποια η γνώμη σου για τη χώρα αλλά και για το ελληνικό ακροατήριο;

Λατρεύω την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Είναι πολύ οικείοι, ζεστοί και δεκτικοί προς εμένα, οπότε νιώθω την Ελλάδα σαν το δεύτερο σπίτι μου.

Σου αρέσει πολύ το Half Note. Είναι από τους χώρους που σου αρέσει να εμφανίζεσαι.

Μου αρέσει το Half Νote γιατί είναι ένας οικείος χώρος, που μπορείς να επικοινωνήσεις και να αλληλεπιδράσεις με το κοινό.

Οι νέοι αγαπούν τη μουσική σου. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

Πιστεύω ότι η μπάντα πάντα βγάζει πολλή ενέργεια πάνω στη σκηνή. Και επιπλέον, ακόμα κι αν ο ήχος είναι λίγο retro, η αίσθηση και το γενικότερο πνεύμα είναι πολύ φρέσκα.

Σε έχει επηρεάσει η pop μουσική;

Μα και βέβαια. Έχω επηρεαστεί από τα πάντα.

Συνεργάστηκες ποτέ με άλλους μουσικούς που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία σου;

Ο πιο σημαντικός μουσικός/τραγουδιστής που με επηρέασε είναι ο Moe Holmes. Τον γνώρισα όταν ήμουν έφηβος και γίναμε πολύ καλοί φίλοι (σχεδόν σαν οικογένεια). Είχα την ευκαιρία να τον φέρω μαζί μου στην Ελλάδα για τη συναυλία που έδωσα στον Λυκαβηττό. Δυστυχώς όμως, «έφυγε» πριν από αυτό το show. Μου λείπει πολύ, αλλά είναι πάντα μαζί μου και η επιρροή του βρίσκεται μέσα στον ήχο μου.

Έχεις ακούσει ελληνική μουσική ή Έλληνες μουσικούς;

Έχω ακούσει ελληνική μουσική, μπουζούκι και ρεμπέτικα και μου αρέσει πολύ γιατί μοιάζουν με τα blues.

Τι ετοιμάζεις για τις εμφανίσεις σου στην Αθήνα;

Φέρνω καινούργια κομμάτια και μερικούς νέους μουσικούς για να ανανεώσουμε το κλίμα!

Τι εύχεσαι για το μέλλον;

Να συνεχίσω να διαδίδω τη μουσική μου και το funky πνεύμα μου!

Πληροφορίες: Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, Αθήνα210-9213310, www.halfnote.gr , στις 10.30 μ.μ., (Κυριακή στις 9 μ.μ.), είσοδος 20, 25 και 30 ευρώ

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ