Είδαμε τη μοναδική Hannah Williams στο Gazarte

hannah-williams
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Το ξέραμε από την αρχή ότι θα παρακολουθούσαμε μια εξαιρετική μουσική παράσταση από τη Βρετανίδα funk ντίβα, Hannah Williams και μας επιβεβαίωσε με το παραπάνω.

Οι αναμνήσεις και οι κριτικές από την πρώτη της sold out εμφάνιση πέρυσι στο Fuzz στην Αθήνα μας προετοίμαζαν για μια μοναδική εμφάνιση. Η συζήτηση μαζί της στη συνέντευξη, που φιλοξενήσαμε την περασμένη εβδομάδα, μας προδιέθετε για μια μοναδική προσωπικότητα. Όσο για τα τραγούδια της που έμπαιναν στο repeat τις προηγούμενες μέρες, μας διαβεβαίωναν για ένα εξαιρετικό live. Από την αρχή μέχρι το τέλος, το σαββατιάτικο live στο Gazarte, μας έδωσε αυτό ακριβώς που περιμέναμε.

Από το opening act των RSN & Esterina η βραδιά φαινόταν μοναδική. Τους RSN & Esterina τους παρακολουθούσα για πρώτη φορά και η αλήθεια είναι ότι με κέρδισαν απόλυτα. Τόσο η Esterina με την ιδιαίτερη και βαθιά funk φωνή της, όσο και τα κομμάτια του πρώτου τους δίσκου, με τη δυναμική και τις έντονα ατμοσφαιρικές μελωδίες, κέρδισαν το κοινό και ζέσταναν για τα καλά το Gazarte.

Η φωνή της Hannah Williams, στη συνέχεια, γέμισε από τη μια άκρη ως την άλλη τον αλλαγμένο χώρο του Gazarte. Μας ταξίδεψε μακριά από την πραγματικότητα και μας σεργιάνησε σε funk και soul μονοπάτια, ενώ η ίδια μας πλάνεψε με τη μοναδική σκηνική της παρουσία.

Απλή και συνάμα έντονη, πληθωρική και γεμάτη πάθος, ανέβηκε ξυπόλυτη στη σκηνή, ντυμένη στα μαύρα, με μια μπλούζα με διακριτικές παγιέτες. Δεν θέλει πολλά φτιασιδώματα έτσι κι αλλιώς η εξαιρετική αυτή ντίβα, με την σταθερή και βαθιά φωνή, που ερμηνεύει παθιασμένα όλα τα κομμάτια της. Η παρουσία της και μόνο στη σκηνή και οι μοναδικές χειμαρρώδεις ερμηνείες της τα λένε όλα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για τη νέα βρετανίδα τραγουδίστρια του μαύρου και soul ήχου, στα χνάρια  της Amy Winehouse.

Οι εξαιρετικοί μουσικοί της, The Tastemakers έδωσαν πραγματικά «γεύση» στο live της Hannah και το απογείωσαν με τις μοναδικές τους εκτελέσεις και το απλό αλλά ιντελεκτουέλ στιλ τους. Με τα κοστούμια τους, ξέσπαγαν πίσω από τις κιθάρες, τα ντραμς και τα πλήκτρα τους, επιμελώς ατημέλητοι. Πλαισίωναν αψεγάδιαστα την παρουσία της Hannah και της έδιναν «πάτημα» για να ξετυλίξει τα μοναδικά της φωνητικά παιχνίδια.

Με 1.30 ώρα επί σκηνής, αρκετά κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο, το αγαπημένο «Work it out» που τραγουδούσε ολόκληρο το Gazarte και ένα encore με το νέο τους κομμάτι από το επερχόμενο 2ο άλμπουμ τους, η Hannah Williams and the Tastemakers μας επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά, γιατί είναι τόσο αγαπητοί στην Ευρώπη και μας φανέρωσαν τον λόγο που αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά talk of the town της πόλης μας.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]