Ηλεκτρονικό dj set με τον Photek στο Bios

ilektroniko-dj-set-me-ton-photek-sto-bios

ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Ένας από τους πιο δραστήριους παραγωγούς της electronica, με τεράστια ιστορία στο drum'n bass, αλλά και την house σκηνή έρχεται στην Ελλάδα.

Η δημιουργική ομάδα του Bios και η Innersense Productions παρουσιάζουν τον dj Photek, σε ένα μοναδικό dj set, την Παρασκευή 4 Μαρτίου στον γνωστό πολυχώρο της Πειραιώς.

Ο Rupert Parkes, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, κατάγεται από την Μεγάλη Βρετανία και είναι ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς και djs στην ιστορία του drum'n bass. Ο ήχος που κατάφερε να δημιουργήσει στις αρχές της δεκαετίας του '90 ήταν προσωπικός και καινοτόμος.

Υπήρξε πρωτοπόρος στην εξέλιξη του intelligent, ένα υποείδος της drum'n bass του οποίου τα χαρακτηριστικά είναι η πιο ambient ατμόσφαιρα, οι επιρροές από την τζαζ και οι μελωδίες. O ήχος του είναι ατμοσφαιρικός, σκοτεινός και χαοτικός την ίδια στιγμή.

Όλα του τα albums έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και τον έχουν κάνει διάσημο σε όλον τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την παραγωγή μουσικής για ταινίες και το 2009 ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με το dubstep.

Το καινούργιο του ep, με τίτλο «Avalanche» κυκλοφόρησε στο τέλος Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες: Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα, 210 3425335, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 15 ευρώ.