10 πόλεις για πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως

bangkok-nightlife
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Ωραία τα μουσεία, τα γραφικά σοκάκια και οι τοπικές σπεσιαλιτέ. Αλλά αφού κάνουμε το ταξίδι για ψυχαγωγία, ας διασκεδάσουμε και λίγο. Τώρα ειδικά που μύρισε καλοκαίρι, η όρεξη για πάρτι και ξεσάλωμα έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Στην παρακάτω λίστα του CNN -που δεν χώρεσαν το Hong-Kong, το Μαϊάμι, η Στοκχόλμη, το Τόκυο και το Τελ Αβίβ- περιλαμβάνονται οι 10 (υπόλοιπες) καλύτερες πόλεις, βάσει ενός και μοναδικού κριτηρίου: ποια απ’ όλες διοργανώνει το καλύτερο πάρτι.

10. Bangkok

Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, μπορεί να έχει κακό όνομα, για εμάς τους Δυτικούς, αλλά όπως όλες οι μεγάλες πόλεις έχει πολλά πρόσωπα. Η ραγδαία οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξή της τα τελευταία χρόνια, την κατέστησε κέντρο της ασιατικής περιοχής, και περισσότερο κοσμοπολίτικο προορισμό, απ’ ότι θα φανταζόμασταν όσοι ταυτίζουμε την Bangkok με τα «κόκκινα φανάρια» της Nana Plaza και του Soi Cowboy. Η Bangkok είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς, με τα rooftop bars πάνω στους σχετικά νεόδμητους ουρανοξύστες, τα  rock bars στο Ratchathewi, τα dance clubs του πολυτελούς Sukhumvit και τα «παραδοσιακά» go-go bars του Patpong.

9. Buenos Aires

Το «Παρίσι του Νότου» ξέρει σίγουρα να διασκεδάζει όταν σύμφωνα με τις φήμες, τα καλύτερα πάρτι είναι τα after-πάρτι, που ξεκινούν αφού έχει βγει ο ήλιος και μάλιστα καθημερινές κι εργάσιμες. Το Buenos Aires δεν είναι από τους οικονομικότερους προορισμούς, αν και από τους δημοφιλέστερους της Νοτίου Αμερικής (δημοφιλέστερο ακόμα και από το Rio de Janeiro). Και αναλογιζόμενοι ότι το  Rio de Janeiro έχει το καρναβάλι, αυτό σημαίνει ότι η πρωτεύουσα της Αργεντινής, έχει νυχτερινή ζωή «ανώτερη» των Βραζιλιάνων ημίγυμνων χορευτριών. Το Buenos Aires έχει να επιδείξει τρία μουσικά φεστιβάλ και προτίμηση στη ροκ και jazz μουσική. Η βραδιά ιδανικά ξεκινάει από τα tango - bars της Recoleta, συνεχίζει στα clubs του Palermo Hollywood και «εκτροχιάζεται» στο Bahrein Club.

8. Las Vegas

Το μοναδικό κακό της «Sin City», είναι ότι κανένας δε φεύγει δυσαρεστημένος από αυτή. Το Las Vegas έχει την εξαιρετική ικανότητα να προσφέρει ασύγκριτη διασκέδαση σε κάθε τύπο και στυλ ανθρώπου που έχει την τύχη να βρεθεί σε εκείνη τη γωνιά της ερήμου. Και αυτό –δυστυχώς- περιλαμβάνει, από επιχειρηματίες, μέχρι κακομαθημένα πλουσιόπαιδα, μέχρι ηλικιωμένες δεσποινίδες και άρρωστους τζογαδόρους. Αυτό περιλαμβάνει και εσάς του ίδιους, αφού θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να συστηθείτε σαν  ο κολλητός του Jay Z και ακόμα και αν δεν είστε πολύ πιστευτός, όλοι πρόθυμα θα παίξουν στην «υπερπαραγωγή» σας.  Τέλος το καλύτερο μέρος να χάσετε την αποταμίευσή σας -να την πολλαπλασιάσετε σε καμία περίπτωση- είναι το Encore στο Paradise του Las Vegas.

7. Montreal

Οι Καναδοί, ενώ δεν το περιμένεις, έχουν στην επικράτειά τους, μία από καλύτερες «κρυμμένες» πόλεις του κόσμου για εγγυημένη διασκέδαση. Με επιλογές για όλους και επιλογές ποιότητος, χωρίς το φόβο του χαοτικού Las Vegas, οι πιο δημοφιλείς περιοχές είναι γύρω από τους δρόμους Saint-Laurent και Crescent. Το καλοκαίρι, που είναι και η προτεινόμενη περίοδος επίσκεψης, η πληθώρα των μουσικών φεστιβάλ όπως το  Jazz Fest τον Ιούλιο, και το Fringe Festival την ίδια περίοδο, καθιστούν το Montreal, μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, επιπέδου Νέας Ορλεάνης.

6. Βαρκελώνη

Όταν θα πάτε στη Βαρκελώνη καλό είναι να μην μείνετε στην άκρως τουριστική La Rambla και καλό θα είναι να μη συμβουλευτείτε κανέναν ταξιδιωτικό οδηγό. Τα τουριστικά μέρη είναι αμέτρητα και αν θέλετε πραγματικά να βιώσετε τη νυχτερινή ζωή της  Καταλανικής πρωτεύουσας, μην αναλώσετε όλη σας την ενέργεια στα αξιοθέατα, γιατί οι δυνάμεις σας θα σας εγκαταλείψουν νωρίς το βράδυ, ενώ η πραγματική διασκέδαση στη Βαρκελώνη ξεκινάει… αργά το βράδυ. Τα περισσότερα club βρίσκονται στο βόρειο μέρος της πόλης, με το πιο «πρωινό» απ’ όλα το Row 14, που το κέφι ανάβει στις 6 το πρωί.

5. Λονδίνο

Στο Λονδίνο, των αλκοολικών και των σνομπ Λονδρέζων, μπορείτε να ακούσετε πολύ καλή μουσική κάθε βράδυ της εβδομάδας και σε κάθε γωνία και στενάκι της πόλης. Αποφύγετε τα φαντασμένα clubs και προτιμήστε τις  pubs με τους θαμώνες με τις ποδοσφαιρικές φανέλες. Και όταν πρωτοδείτε λιπόθυμο στις τουαλέτες, μην ταραχτείτε, μετά τα 10 πρώτα περιστατικά, θα το συνηθίσετε.

4. Σάο Πάολο

Το Rio de Janeiro κατατροπώνεται για δεύτερη φορά από πόλη της Νοτίου Αμερικής και αυτή τη φορά, από το ίδιο το Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Μπορεί το πρώτο να είναι πιο φαντασμαγορικό, το Σάο Πάολο όμως είναι το κυριότερο κέντρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας της Λατινικής Αμερικής. Μπορεί να μην είναι αντικειμενικά μια όμορφη πόλη, αλλά όποιος ασχοληθεί λίγο παραπάνω, θα ανακαλύψει την ποικιλία και διαφορετικότητα της πόλης που αποκαλύπτεται κάθε νύχτα,  σε βαθμό που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο.

3. Νέα Υόρκη

Η φράση «η πόλη που δεν κοιμάται» αναφέρεται κυρίως στην δυνατότητα να παραγγείλεις κινέζικο στις 3 το πρωί. Γιατί οι Νεοϋορκέζοι με τις ώρες δουλειάς που ρίχνουν, δεν είναι ικανοί για μεγάλα ξενύχτια. Όπως και να το κάνεις όμως η Νέα Υόρκη είναι η καλύτερη  πόλη του κόσμου, αφού προσφέρει όλες τις πιθανές επιλογές διασκέδασης, την ίδια ακριβώς στιγμή. Το ίδιο βράδυ μπορείς να πας σε rave party στο Brooklyn, σε rooftop στο Meatpacking, σε indie συναυλία στο East Village, σε κολεγιακό bar, σε jazz και metal συναυλία, σε swing βραδιά και για σουβλάκια στην Αστόρια.

2. Βερολίνο

Το Βερολίνο, μπορεί να είναι η πρωτεύουσα της Γερμανίας, αλλά στην ψυχή δεν είναι μια γερμανική πόλη. Είναι μια πόλη που έχει club με ουρά αναμονής στις 9 το πρωί, μέρη με κρεβάτια στον κάτω όροφο για τους κηδεμόνες των  θαμώνων, ταβάνια αποκλειστικά φωτισμένα με LED φωτάκια, θεματικά πάρτι και πισίνες δίπλα στις πίστες. Αν ποτέ χάσετε τον προσανατολισμό σας και βρεθείτε σε μέρος με τέτοια χαρακτηριστικά, τότε σίγουρα είστε στο Βερολίνο. Για να… προσανατολιστείτε ψάξτε στο χάρτη για το techno club Berghaim ή το Watergate και ας ευχηθούμε ότι σε κάποιο από τα δυο θα χωρέσετε να μπείτε.

1. Ίμπιζα

Η Ίμπιζα είναι ένα τεράστιο nightclub και καλά θα κάνετε να βάλετε τα party ρούχα σας με το που θα κατέβετε από το αεροπλάνο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο ούτε και για ύπνο. Γιατί που αλλού θα δεις ημίγυμνους να παίζουν σαξόφωνο ενώ είναι κρεμασμένοι από το ταβάνι και που αλλού θα πέφτουν σαπουνόφουσκες από το ταβάνι λες και παίζεις σε  ταινία του ’80 με τον Will Ferrel,  ενώ που αλλού η διασκέδαση είναι 24ωρη ώστε ο ύπνος να μην είναι –κυριολεκτικά- στις επιλογές σου. Από τις περιοχές Ibiza Town και San Antonio, προτιμήστε την πρώτη και δεν θα το μετανιώσετε.

Τέλος, εκτός συναγωνισμού είναι η αγαπημένη μας Αθήνα, που παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει -και εκεί φαίνεται το πραγματικό της ταλέντο- ξέρει όσο κανείς τι σημαίνει σωστό ξενύχτι…