Ηλεκτρονικό ήχο του '80 για τρεις μέρες στο Bios

ilektroniko-ixo-tou-80-gia-treis-meres-sto-bios

H Veronika Vasicka εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

ΤΡΙΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

To Bios παρουσιάζει το 3 days w/ Synthia, ένα τριήμερο μουσικό αφιέρωμα με αφετηρία τον ηλεκτρονικό ήχο της δεκαετίας του ’80, με DJ sets, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ μεταφέροντας το κλίμα και την ατμόσφαιρα της εποχής στο σήμερα, στις 24, 25 και 26 Μαρτίου.

Με αφορμή το mini φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής του ’80 που διοργανώνεται στο Bios, η Veronika Vasicka εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Παρασκευή 25 Μαρτίου. H Veronica Vasicka, που αποτελεί το highlight του φεστιβάλ, ξεκίνησε το 2005 το ανεξάρτητο label Minimal Wave με έδρα την Νέα Υόρκη, με σκοπό να μαζέψει όλα τα διαμάντια της πρώιμης ηλεκτρονικής μουσικής από τα τέλη του ’70 και όλη την δεκαετία του ’80 και να τα φέρει στο φως της δημοσιότητας.

Με μόνη της βάση τις κασέτες της από τα 80s, κατάφερε να δημιουργήσει ένα δίκτυο αλλά και ένα όνομα που να εμπεριέχει όλα τα μουσικά είδη όπως το new wave, το minimal synth, το post-punk, το coldwave και το synthpop. Οι κυκλοφορίες του label της είναι πάντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας και ο αριθμός των αντιτύπων περιορισμένος.

Tα dj set της Veronica αντικατοπτρίζουν τις πολλές επιρροές της, από minimal electro μέχρι σκοτεινή italo disco και από house μέχρι new wave, φτιάχνοντας πάντα μία άκρως χορευτική ατμόσφαιρα.

Για την Πέμπτη 24 Μαρτίου προβλέπονται dj sets από τους Guilty Lazers, Fotonovela, NO! και Mr.BIOS, ενώ το Σάββατο 26 Μαρτίου ο Αμερικανός παραγωγός oOoOO που τάραξε τα νερά της διεθνούς μουσικής κοινωνίας θα βρεθεί κι αυτός στο Bios, σε μία από τις πρώτες εμφανίσεις του παγκοσμίως, για να μας μυήσει στο φρέσκο και σκοτεινό είδος του gravewave/ witchouse.

O Αμερικανός παραγωγός oOoOO που τάραξε τα νερά της διεθνούς μουσικής κοινωνίας θα βρεθεί κι αυτός στο Bios

To ίδιο βράδυ δύο από τα πιο ενδιαφέροντα και πολυσυζητημένα νέα σχήματα της ελληνικής electronica, οι Keep Shelly In Athens και οι Hana. Ένα βράδυ με τον πιο καινούργιο, μυστηριώδη και ατμοσφαιρικό ήχο στον χάρτη της παγκόσμιας μουσικής σήμερα.

Πίσω από το αινιγματικό όνομα oOoOO (προφέρεται απλά Ο) κρύβεται ο χαρισματικός μουσικός παραγωγός Chris Dexter Greenspan. Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής είναι από τους πρωτεργάτες του Drag/Witchouse ιδιώματος (μαζί με τους Salem και τους White Ring), του πιο φρέσκου δηλαδή ήχου -και cult κινήματος- που απασχολεί τον τύπο τον τελευταίο καιρό. Με το κομμάτι του Hearts και τo ομώνυμο EP του (οΟοΟΟ) βρέθηκε στην κορυφή με τα καλύτερα του 2010 σε μουσικά περιοδικά και portals που ορίζουν το «νέο» στη μουσική όπως το Boomkat, το Pitchfork και το Wire.

Πληροφορίες: Bios, Πειραιώς 84, 210 3425335, στις 9 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ (Παρασκευή και Σάββατο, Πέμπτη είσοδος ελεύθερη).