Η Αφρικανή diva Angelique Kidjo στο Gazarte

i-afrikani-diva-angelique-kidjo-sto-gazarte

ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Η Αφρικανή πολυβραβευμένη τραγουδίστρια με το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο ξεδιπλώνει τη μουσική και το πάθος της.

Η Angelique Kidjo, η μεγαλύτερη αφρικανική φωνή των ημερών μας ή αλλιώς η «Africa's premier Diva» όπως τη χαρακτήρισε το Time magazine, θα εμφανιστεί στο Gazarte, το Σάββατο 26 Μαρτίου.

Η Angelique Kidjo χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η Miriam Makeba των ημερών μας. Βραβεύθηκε ως η γυναίκα της χρονιάς για το 2009 απ' το New York women foundation και απολαμβάνει την τεράστια παγκόσμια επιτυχία του «Djin-Djin», ενός δίσκου ορόσημο στη σύγχρονη μουσική ιστορία, στον οποίο συνεργάστηκε με τους Carlos Santana, Alicia Keys, Branford Marsalis, Joss Stone,Peter Gabriel και Amadοu & Mariam, χωρίς όμως να επαναπαύεται.

Στο νέο της album «Oyo» διαπιστώσαμε ότι η μουσική της Angelique Kidjo δεν έχει σύνορα. Afro-funk reggae, salsa ρυθμοί αναδύονται μέσα από την μελωδία της soul, της rock, της gospel και της jazz, ενώ η διασκευή του «Gimme Shelter» των Rolling Stone, παρέα με την Joss Stone και το Pearls της Sade μοιάζουν σαν μια κραυγή απόγνωσης για την ευαισθητοποίηση για τα παιδία του Τρίτου κόσμο.

Πέρα από την καλλιτεχνική της πορεία, η Kidjo έχει να επιδείξει ακόμα, ένα πλούσιο κοινωνικό έργο, ως πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNICΕF.

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32, Γκάζι, 210 3452277, στις 10.30 μ.μ., εισιτήρια 20, 30, 35 και 45 ευρώ.