Οι πιο όμορφες ταράτσες του κόσμου

radio-bar-london
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Θέα που σου κόβει την ανάσα, υπέροχες τοποθεσίες και cocktail που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα πιο όμορφα rooftop μπαρ στον κόσμο.

Radio Bar, Λονδίνο

Μπορεί αυτό να μην είναι το πιο ψηλό κτήριο του Λονδίνου, όμως το τοπίο είναι ανυπέρβλητης ομορφιάς. Το βλέμμα φτάνει μέχρι το ναό του St Paul και ακόμα πιο πέρα, στο Waterloo Bridge και το Somerset House. Αν φτάσετε μέχρι εκεί, θα σας προτείναμε να παραγγείλετε ένα cocktail «Flower In The Rain», με βότκα, ραβέντι, λεμόνι, cranberry και φράουλα. Από αυτό το καλοκαίρι δε, προστίθεται ένα μενού με tapas για εκείνους που έχουν ανάγκη το απαραίτητο μασούλημα.

Sky Bar, Lebua Hotel, Μπανγκόκ

Στον 63ο όροφο ενός ουρανοξύστη και με ανεμπόδιστη θέα προς την απαστράπτουσα πόλη, το Sky Bar θα σας κάνει να αισθανθείτε σα να έχετε πάει στον Παράδεισο – ή τουλάχιστον στον Παράδεισο των μπαρ. Μια jazz μπάντα παίζει κάθε βράδυ και η διάθεση είναι πάντα χαλαρή. Ποιο διάσημο cocktail; Το Hangovertini, το οποίο δημιουργήθηκε για χάρη των μελών του καστ του «The Hangover 3», όσο έκαναν γυρίσματα εκεί. Μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε ότι η μετα-μεθυστική κατάσταση βαριού χανγκόβερ είναι εγγυημένη.

La Terrazza, Hotel Excelsior, Νάπολη

Στη γειτονική Ιταλία, η πανοραμική θέα από τον 8ο όροφο του Hotel Excelsior σχεδόν θα σας ζαλίσει. Στα δεξιά σας, θα δείτε το Sorrento και το Capri, ενώ στην ευθεία, το Βεζούβιο! Αν κοιτάξετε προσεκτικά μάλιστα, θα μπορέσετε να διακρίνεται τις γλώσσες της λάβας που έχουν παραμείνει εκεί από την έκρηξη του 1944.  Σε αντίθεση με τις υψηλές ηφαιστειακές θερμοκρασίες, παραγγείλτε ένα δροσερό ποτήρι Prosseco, ένα λευκό αφρώδη οίνο δηλαδή, λιαστείτε και παρατηρήστε τη ζωή της πόλης γύρω σας.

Aer, The Gour Season Hotel, Βομβάη

Όσοι φτάνουν στο Aer, το οποίο βρίσκεται στο 34ο όροφο του Four Seasons, θα πρέπει να νιώθουν μίλια μακριά από τη βαβούρα της Βομβάης. Οι περισσότεροι προτιμούν να καταφτάσουν κατά τη διάρκεια του Happy Hour που συμπίπτει με το ηλιοβασίλεμα και να συνεχίσουν τη νύχτα τους, παρέα με τους αστέρες του Μπόλιγουντ που συχνάζουν στο μαγαζί.

The Ides, Wythe Hotel, Νέα Υόρκη

Ο 6ος όροφος ενός πρώην εργοστασίου φιλοξενεί πλέον το Wythe Hotel και – βέβαια – ένα από τα πιο μοντέρνα rooftop μπαρ, το Ides. Οι ιδιοκτήτες δεν ήθελαν να γίνει ευρέως γνωστό, όμως η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα - από στόμα σε στόμα - κι έτσι όλο και περισσότεροι κάτοικοι του Μανχάταν περνούν από εκεί για να πιουν ένα από τα ειδικά cocktail του. Αν καταφέρουν να μπουν βέβαια, καθώς η ουρά που σχηματίζεται τα σαββατοκύριακα από τον κόσμο που περιμένει να μπει, συνεχίζει αρκετά μακριά, κατά μήκος του τετραγώνου.

Ozone, The Ritz – Carlton, Χονγκ Κονγκ

Καλώς ήρθατε στην «υψηλότερη» πισίνα στον κόσμο! Σκαρφαλωμένη στο 118ο όροφο του Ritz – Carlton Hotel, το Ozone είναι πραγματικά απίστευτο. Για να ανεβείτε, θα χρειαστεί να μπείτε σ’ ένα στενό ανελκυστήρα, ο οποίος θα σας «εκσφενδονίσει» κατευθείαν στο μπαρ. Εκεί θα σας υποδεχτούν πινακίδες με νέον, περιστρεφόμενοι γυάλινοι τοίχοι κι ένα αξιαγάπητο προσωπικό. Το λιμάνι της Βικτώρια θα μοιάζει σα μακέτα, ενώ οι κινεζικές ακτές θα φαίνονται σαν κουκίδα. Αυτοί που ξέρουν, παραγγέλνουν λίτσι μαρτίνι ή κάποιο – πανάκριβο – μπουκάλι με παλαιωμένο κόκκινο κρασί. Αν δε σας αρέσει το υψόμετρο ή το να ξοδεύετε πολλά, καλύτερα να το αποφύγετε. 

Fasano, Ρίο ντε Τζανέιρο

Ο μόνος τρόπος να φτάσετε στο rooftop bar του Fasano είναι να διαμένετε στο ομώνυμο ξενοδοχείο. Βέβαια, αν είστε στο Ρίο, πρέπει να ξέρετε ότι αυτό είναι το καλύτερο μέρος απ’ το οποίο μπορείς να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα. Επομένως, συνδυάστε τα δύο αυτά στοιχεία και φροντίστε να κλείσετε ένα δωμάτιο εκεί. Αν ο καιρός είναι καλός, θα μπορέσετε να κολυμπήσετε στην υπέροχη πισίνα του – αν πάλι δεν είναι, το προσωπικό θα σας φέρει μαλακές κουβέρτες, για να πιείτε το ποτό σας χωρίς βιασύνες. Επιπλέον, δεν υπάρχει dress code και το να κυκλοφορήσετε με σαγιονάρες, είναι εξίσου αποδεκτό με το να φορέσετε το Manolo Blahnik ζευγάρι σας.