5 καλοκαιρινά cocktails με φράουλα

strawberry-sangria
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Αγαπάμε τη φράουλα, αγαπάμε και το αλκοόλ, πώς λοιπόν, να μην αγαπήσουμε και τον συνδυασμό τους;

Strawberry Sangria

Θέλετε να αλλάξετε την κλασική συνταγή για σανγκρία και παράλληλα αγαπάτε πολύ τη φράουλα; Εδώ μπορείτε να τα συνδυάσετε. Μέσα σε αφρώδη οίνο προσθέστε σιρόπι ή πουρέ φράουλας, κομματάκια φρέσκων φρούτων και λίγο λικέρ Cointreau. Είναι το πιο ελαφρύ και δροσιστικό καλοκαιρινό ποτό που μπορείτε να επιλέξετε.

Strawberry Mojito

Σας αρέσει πολύ το κλασικό Mojito αλλά θα θέλατε και μια διαφορετική πινελιά αυτή τη φορά. Ζητήστε λοιπόν, ένα Strawberry Mojito, με λευκό ρούμι, φρέσκιες φράουλες, φρέσκο δυόσμο, lime, μαύρη ζάχαρη και σόδα.

Frozen Strawberry Margarita

Η Frozen Margarita  είναι εξαιρετική επιλογή τόσο για τα μεσημέρια μας στην παραλία όσο και για τα βράδια με φίλους στην βεράντα. Η Frozen Strawberry Margarita είναι απλή στην παρασκευή της. Προσθέσετε λευκή τεκίλα, triple sec, χυμό lime και πουρέ από φρέσκιες φράουλες σε ένα μπλέντερ μαζί με άφθονο πάγο. Σερβίρετε με φρέσκιες φράουλες και απολαύστε.

Voila

Το συγκεκριμένο cocktail δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα φραουλένια cocktails. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε πουρέ φράουλας, βότκα, φύλλα δυόσμου, χυμό και ξύσμα από lime.

Daiquiri strawberry

Ένα παγωμένο daiquiri με άφθονο άρωμα και γεύση φράουλας είναι ίσως, το ιδανικότερο ποτό για το καυτό καλοκαίρι. Συνδυάστε λευκό ρούμι με πουρέ φράουλας, triple sec και χυμό από lime, μαζί με πάγο στο μπλέντερ και ρίξτε το σε ένα ποτήρι Martini, του οποίου το χείλος θα έχετε βουτήξει στη ζάχαρη.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]